- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Alteran-IT
üzenetére
Administration/Management alatt van.
Ott lehet állítani, máshol nem, nekem működik.Intruder2k5
Ez valami butított HGW? Nálam 8 menüpont van és még számos beállítási lehetőség. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
Alteran-IT
üzenetére
-
Alteran-IT
őstag
Sziasztok!
Van egy EPC 3925-ös modem+routerem és az lenne a kérdés, hogy hogy tudnám előcsalogatni a bridge módot, vagy egyáltalán lehetséges? Csak mert a menüben nem látom az internetkapcsolat típusánál, legalább is nincs ott a Working Mode és annak a két választható funkciója.
Nem tudom, hogy fontos-e, de epc3925-esip-12-v302r125572-130412c_upc.bin szoftverrel rendelkezik, ami 2013-as (T-Home-os modemeknél ha jól tudom számít, mert ott 2011-estől teljesen zárva van). -
adatfalo
senior tag
Hello!
Van egy lg 42lb650v és egy hdmi-s upc mediabox, be van állítva egy műsor állandó felvételre (minden nap vegye fel). Viszont amikor átkapcsolom a tv forrását dvd-re, majd visszatérek a tv műsorok nézéséhez, akkorra törlődik minden addigi felvétel beállítás. Találkozott már valaki ilyennel? Mit lehet tenni? A forrás váltás a tv-hez adott távirányítóval történik.
Előre is köszi!

-
salv
csendes tag
A modem adatoknal egyebkent mi mondja meg, hogy jo vagy nem jo? Milyen ertekek kozott kell lenni az snr-nek es a powernek az up/down-nal?
-
salv
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Laptop es regi, de a munkahelyemen tudott ez 100MB-et is. Holnap kiprobalom egy ujabb geppel is. De ettol a telefonnak mukodnie kene. Megegyszer koszonet a valaszokert. Szerintem a modem lesz rossz. Meg azt sem tartom lehetetlennek, hogy en magam tettem tonkre, mert eloszor nem akart mukodni, es mindenfele modon megprobaltam az elosztora rakotni. Mondjuk elvileg kene lenni benne vedelemnek ilyenek ellen.
A modemet bekapcsolva ot perc utan sem mukodott, ujrainditva sem. Kb. 3-4 probalkozas utan sikerult, majd utana is ez volt a helyzet, ki-be kapcs utan csak villogott, tobb probalkozas utan sikerult. Reggel kicsereltem a tv fele meno kabelt, utana ket probalkozasbol 2 siker. Lehet, hogy a kabelakkel van a gond?
-
salv
csendes tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
A tap kimeneten (-6dB). Tednap probaltam a masikat is, az se jobb.
-
salv
csendes tag
válasz
spider80
üzenetére
Kabelen. Lehet, hogy a szamitogep halozati kartyaja rossz? Eddig joval kisebb sebessegre volt elofizetes, nem gyanakodtam. Vagy a modem rossz? A upc-t felhivtam reggel, ott azt mondtak, hogy ugy latjak, hogy vannak hibas a jelek. Kuldenenek is szerelot, de nehez idopontot talani (nem tudok 4 ora hosszat otthon ulni). Milyen jeleket lathatnak vajon ezeken kivul? Es miert nincs telefon?
Koszonom az eddigi segitseget is. Nagyon profik vagytok, mar eddig is sokat tanultam, pedig csak tegnap este kezdtem el itt olvasgatni.
-
salv
csendes tag
Berakom a modem informaciot. Jelenleg 1way TAP -06dB az eloszto, az out agon van a tv, a tap agon a modem. A UPC semmilyen elosztot vagy kabelt nem adott, az van, ami az almult 10 evben volt (oktoberben valtottam analogrol digitalis tv-re, tegnap pedig a triora - tiz eve kotottek be az internetet, akkor raktak be ezt az osztot, egy motorolla modem volt eddig).Nincs telefon, es 240 helyett 6 Mb/s.
-
salv
csendes tag
Tegnap Trio-ra valottam, installalni akartam az uj modemet (az eddigit 10 eve kotottek be, egy regi modem volt). Nem megy a telefon, meg lassu az internet. Jelenleg egy 1 way tap -06db az eloszto (akar az out-ra, akar a tap-ra kotom a modemet, kb. ugyanaz). Gyanitom, hogy ez okozza a problemat. Meg tudna-e valaki mondani, hogy milyen elosztonak kene lennie itt. A upc-tol letoltheto self install abran sima eloszto van. De milyen legyen, mire kell figyelni? Hivtam a upc-t, kuldenenek szerelot, de nehez idopontot talalni.
-
mlinus
őstag
ezek az eszközök wifin kapcsolódnak? Ha rákötsz valamit kábellel az se megy egy idő után?
Egyébként jobban jársz egy új modemmel. Bár azoknak gyenge szokott lenni a wifijük, ki lehet kapcsolni a router módot belőlük és használhatod tovább a jelenlegi routered. Azonban: a mostani modemed nagyon régi, docsis 2 rendszeren van, ami csak 1 csatornát fog össze le/fel irányban. Az új modem már d3-as, és így 8/4 leosztásban fogja be a csatornákat, ezáltal jóval stabilabb lesz az internet.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Kissé tanácstalan vagyok, otthon a 15 megás UPC internetem használhatatlan wifi routerrel mert kb 15 perc eltelte után semmilyen oldalt nem tölt be se a laptop, se az okos eszköz amivel csatlakozok rá.
Tegnap kint járt a UPC-től egy szerelő, bemért mindent, frissítette és stabilizálta a modemet (valami elveszett csomagokról beszélt), majd úgy váltunk el hogy 'szerinte jó lesz'. Természetesen nem lett jó, este hazaérve munkából negyed óra után megint ugyanaz a probléma.
Kezdek arra gyanakodni, hogy az egész lépcsőházban szar a szolgáltatás, egyszerűen túl sokan akarnak csatlakozni egyidejűleg az internetre.
A telefonos ügyfélszolgálat ajánlott egy vezeték nélküli eszközt, a szerelő viszont a jelenlegi felállást javasolta (vezetékes modem+router).
Pár hónapja direkt emiatt vettem új routert (egy TP-Link darabot), mert arra gyanakodtam. Most vagy a TP-Linket nem szereti, vagy tényleg kérnem kell egy új modemet ami alapból wifis. Mit javasoltok?
-
mlinus
őstag
én ssd-hez használok 512 megát, az alapbeállításon az 500as net megfekteti, ami kicsit vicces. És több verziószámú klienst is próbáltam.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
kungzi
üzenetére
3.1.3 lenne. Lent írja változó %-ban, hogy túlterhelt a lemez. De akkor a qbittorrent előtt megpróbálom a 2.2.1-et.
(#30958) mlinus: Amúgy 500megára volt állítva a cache és úgy volt szar. Ja most nézem, hogy te másikat mondasz. Cache.stripe-t mondod? De közben lehet mégis csak az előzőt mondod?

-
F_Zolee
nagyúr
120as net és win8 átka, hogy még így se tud folyamatosan tölteni torrentről(mű). Ki kell próbálni másikat is, mert ez gáz, hogy belassul 30Mbit-re...
(tudtam, hogy szar a program de hogy ennyire...) -
HofiZoli
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Akkor másért sírnának.. Kapcsolják ki aztán jól van

Más. Várom a fair use policy levelüket. Amit kapnak érte azt nem rakják zsebre. 500-as mellé ne küldözgessenek felszólítást..
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kabelmania27
üzenetére
Lehet valakinél ez megoldás, de nekem ahhoz tv-t kellene cserélnem, ami kapásból vagy 50k plusz kiadás lenne, és amíg működik a régi, vagy amíg nem szakad rám az bank, addig ezt nem szándékozom megtenni! Valamint még egyszer mondom, analóg ktv-re lehet előfizetni jelenleg 12 hónap hűséggel, ami nem azonos a kódolatlan dvb-c adással, nem minden tekintetben alternatívája annak! Többek közt olvasható egy ilyen mondat az erről szóló menü alatt a upc oldalán, hogy "A szolgáltatás kiegészítő berendezések nélkül vehető igénybe" ami innentől kezdve azonnal nem lenne igaz, hiszen azt nem kötik ki, hogy dvb-c képes tv kell hozzá!
Meg aztán attól zsugoribb a UPC!
-
kungzi
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
na az sose lesz a upc-nél

-
kabelmania27
félisten
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Ezt a konfliktushelyzetet kódolatlan dvb-c adásokkal lehet megoldani.
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kabelmania27
üzenetére
Hát persze, minden hónapban el kell venni néhány csatornát!
Szerencsére ilyen nem nagyon várható mostanság, hiszen még most is lehet előfizetni analóg ktv-re 12 hónap hűséggel, és azt nehezen magyarázná ki a szolgáltató bármelyik hatóság előtt, ha ma megköt egy szerződést 27 csatornával, és holnaptól 12-re csökkenti azt!
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
kabelmania27
üzenetére
Ha nem tűnt volna fel most csökkentették! Ja, hogy Te nem vagy UPC előfizető...
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
válasz
mlinus
üzenetére
Hát jah, csak a sorrendet keverik ezek is össze, előbb kellene a hálózatot alkalmassá tenni a szolgáltatásra, és aztán bevezetni azt, nem pedig fordítva... Na mindegy, végül is engem ez nem nagyon érdekel, amíg nem korlátoznak be miatta, csak gondoltam megemlítem, hogy aki esetleg mostanság érdeklődik a szolgáltatásuk iránt, azért megtalálhassa ezt is, hogy azért teljesen nincs még elfelejtve a fair use policy meg a forgalomkorlát a upc-nél!
-
kungzi
veterán
válasz
kabelmania27
üzenetére
tőlem lekapcsolhatják az összeset
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mlinus
őstag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
a 120-as és a 240-es internet is eléggé gyenge volt bevezetéskor nagyon sok helyen.
a 120as ráadásul 4 csatornás modemekre volt ráereszteve, 1 db feltöltési csatival
szerintem biztos bővítik az összefogott csatornák számát 500as netnél a közeljövőben. -
Intruder2k5
MODERÁTOR
Ja, valóban sok gyakorlati haszna van... Igen ritka lesz az olyan előfizetési hely, ahol ezt stabilan szolgáltatni tudják majd, mint ahogy az jelenleg is látszik már! Lehet fogyóban van a kapacitás erre felé is. Bár szerencsére nekem a 60/6 nagy részben megvan, többre meg nem is vágyom jelenleg!
-
club1
veterán
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Érdemes volt bevezetni az 500 Mbps-os csomagot...
-
Intruder2k5
MODERÁTOR
Közel egy év kimaradás után ismét megjött a 80%-os Fair Use Policy mal!
-
Mate
nagyúr
válasz
kabelmania27
üzenetére
Még így sem igaz

Rengeteg kis szolgáltató tud jobb ajánlatot adni úgy, hogy hozza a szintjüket. Pláne ha valaki pl. 3 tv-t akar, ami UPC-nél már eléggé a húzós kategória.
Mondjuk inkább úgy, hogy a 3 nagy közül ők a legjobbak. Mert ez igaz. A T egy kalap kaki, invitel meg másképp áll és állt a dolgokhoz mindig is.
-
kabelmania27
félisten
válasz
F_Zolee
üzenetére
Ügyintézőtől függ, de a mostaninál biztos kedvezőbb lenne a havidíj és vagy nagyobb csomagot adnak ügyfélmegtartóba. Tudom nem vigasztal de Invitelnél 9ért 6-10megabit+analóg tv+telefon van, azok jártak jól akik átkerültek a UPC-hez.
mate3553: Bocs akkor helyesbítek, hfc szolgáltatók közül a UPC-nél a legjobb az ár/érték arány.
kábelnet=hfc koax (euro)docsis3/2 alapú internetszolgáltatás
lan=FTTB optika=FTTH -
Mate
nagyúr
válasz
mlinus
üzenetére
Digi-vel mit mérsz? (Dunaújváros) Én mindig az ő szerverüket használom. Stabil és kihajtja a nagyobb neteket is. 240-ig még T szerverét használtam. Náluk nagyjából jól mért, a többi sajnos nagyon kiszámíthatatlan, míg vannak amik fixen gyengék.
"Kábelnet szolgáltatók közül a UPC-nél a legjobb az ár/érték arány, ügyfélmegtartóban biztos megkapd olcsóbban."
Ezt ne kezd megint, mert még mindig túlságosan vicces kijelentés

-
F_Zolee
nagyúr
válasz
kabelmania27
üzenetére
Az biztos, hogy olcsóbb lenne de nem csökkenne felére, mint ha új előfizetőként mennék a másik oldalra.

Nem mintha gondom lenne de ez a szakadék azért elgondolkodtana ha végre megmozdulna itt a lusta bagázs(lakók). -
mlinus
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Nálam a telekom szervere nem mér 240-nél többet amióta megvan az új modem.

A UPC hivatalos speedtest-e jól lemérte az 500-at, viszont amióta elromlott pár napra és megjavították, az se megy 240 fölé.. (lehet csak átirányították a telekomra?
)hogy miért? Tudja a fene. IP-m se változott modem csere után, mégse méri többé rendesen. Pedig thomsonnal ment 350 mbit környékén.
Azt tudom, hogy nagyjából úgy működik a speedtest, hogy mielőtt elindul a rendes teszt, gyorsan leszed egy nagyon pici tesztfájlt, amiből megállapítja hogy a rendes teszt mekkora fájllal menjen (hisz egy 500as nethez nyilván többet tölt le, mint egy 50eshez) ez az előzetes "felmérés" lehet hogy bizonyos szervereken - valamiért- hibásan fut le, és ezért kisebb állománnyal tesztel, mint amekkorával kéne, és ezért nincs elég ideje felpörögni a sebességnek.
Ha jól tudom az előteszt alapján dönti el azt is, hogy hány szálon méri a sebességet. Legalábbis régebben így volt. Ha lassúnak ítéli meg a netet, kevesebb szálat használ. Lehet ez is az oka.
-
-
F_Zolee
nagyúr
Viszi rendesen. Bár nálam a ping sosem volt 10ms alatt.
[link] -
str8
tag
Az Ubee modemnek mekkora a tényleges átviteli képessége wifin 2,4 GHz-en?
A neten specifikációk között azt találtam, hogy 300-as wifi van benne, mégis egy régebbi 150-es TP-LINK simán tudja a csomagom 30 megabitjét, ez az meg Ubee csak 14 Megabitet tol át, akárhogy próbálkozom.
A beállításokban letiltottam a WMM-et, az energiatakarékos WMM-et. A sávszélességnél 20 MHz/40 MHz-et állítottam be, és két talán kevésbé forgalmas csatornát (9+5) választottam, bár családi házas részen lakok, úgyhogy a környezők talán annyira nem zavaróak. Az üzemmód Vegyes-re van állítva (bgn), ha csak n-et választok ki akkor nem is enged rácsatlakozni.
Több eszközön is próbálkozom: egy iPad mini 2-n és egy lenovo laptopon. Mindegyiken 13-14 Megabit körüli sebesség van csak. Ez normális?
-
donmackó
addikt
Ezeket az értékeket lőttem a reggeli karbantartás alatt:

Természetesen már nem ilyen, vissza állt a régi érték. De azért érdekes hogy hogyan lehet ilyent összehozni.
-
F_Zolee
nagyúr
Új modemesek tesztelik már a 120megát?
-
Zitronensaft
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Mégegyszer mondom:ha a bejövő kábelen az előírt jelmennyiség érkezik be,6-7 db csillapítás a modem ágon teljesen jó. Ha csak úgy működik a modem,hogy muszáj játszani a csillapítással,az rég baj. Ebben az esetben a vonalat kell kijavítani.
Nem olvasok most vissza,de ha a feljelentgető úrnál működik a modem,akkor nem értem mi a baj..ha bent jó minden ,a jelszintek mégis kiesnek a upc által elfogadott értékeken,akkor a munkalapra ezt beírja. Majd megy a karbantartó és rendbe teszi a vonalat. Ennyi. -
kabelmania27
félisten
válasz
Zitronensaft
üzenetére
Jaja, csak modem esetén 6dB csillapító (főleg ha adott oszlopon van erősítő+6os tap) jó tehát 0-6körüli vételi és remélhetőleg 50alatti adási.
Ezért írtam hogy modem értékek nélkül nem lehet megmondani hogy jó-e vagy sem. -
Zitronensaft
aktív tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
Lehet variálni,persze,de ha előírt jelerősség van a bejövő kábelen,akkor a 6 db-s csillapítás teljesen jó.
Ennek csak annyi a jelentősége,hogy felesleges feljelentgetni az installátort azért,mert úgy teszi a dolgát ahogy a upc előírja.
Lassan a foci meg a politika mellett a kábelszolgáltatás lesz a harmadik,amihez mindenki ért ebben az országban...Legalábbis a köpködéséhez biztosan. -
kabelmania27
félisten
válasz
jozefgucci1
üzenetére
Üdv!
Modembe192.168.100.1 admin/admin -al lépsz be. -
Sziasztok ! Tegnap anyós gépét újrahúzták és szerettem volna neki visszaállítani a netet ! Nemrég kapta ezt a szereld magad modemet akkor sikerült elsőre . Most is van wifi jel , de rádugtam a gépre a lan kábelt és nem enged belépni a jelszóval a routerbe sem ! Mit csinálok rosszul ? A szereld magad utasításon van egy ezüst matrica . Rajta két külön felhasználónév és jelszó ! Az egyik 2.4 Ghz másik 5Ghz !
Kábalmania .: Köszi szépen ez eszembe sem jutott ! A gépen kell esetleg a hálózati kapcsolatok pontban állítani ( WIN7 Home ) ?
-
kabelmania27
félisten
válasz
czanga
üzenetére
Tegnap lemaradt, hogy vannak olyan tévék amelyek érzékenyebbek ezért van aki a kisebb csillapításúba köti, így 4dB-vel többet kap a tévé mint a modem, modem értékek (főleg az adási szint) ismeretében (bejövő jelerősség kiszámítása után) meg lehet mondani jó-e úgy az osztó bekötése vagy sem.
Zitronensaft: Kollégád azt mondta, hogy ő -3,5be köti a modemet.
Gondolom általában megnézitek hogy milyen az adási bekötés után. -
UnSkilleD
senior tag
válasz
kabelmania27
üzenetére
köszi
-
khorvat
senior tag
válasz
mackosajt
üzenetére
Jah ez a része megvolt szabadságot vettem ki egésznapra várva a szerelőt, persze nem jött.
Ekkor telefon UPC-nek hogy miért nem jött, nem ért ide adnak új időpontot, hát köszönöm.
1 nap szabi a levesbe és persze otthon ülve semmi mást sem indulhattam elintézni.
Azóta ha ilyen van kérem érkezése előtt 15 perccel hívjon fel és hazaérek mire jön!
De hogy legyen pozitív is egy jó ideje nem lépte át a küszöböt szerelő!!! -
mackosajt
addikt
válasz
kabelmania27
üzenetére
Az kevés volt, mert ma reggel 6 után még ugyanolyan "szutyok" volt, meg nem jöttek csak 300-al a bitek. Valamit matatott a sarki dobozkában, és 9 körül megjavult. 7-9 között még szakadozott is a net.

szabonagyur: Saját szövegemből mertem felhasználni időpontokat, de senkit nem írtam, hogy kivel privizek, az illető szövegéből meg semmit nem írtam.
A telefonra annyit, hogy munkámból adódóan a saját telefonom nincs velem a munkában töltött idő 90%-ában, csak az étkezőben, vagy egy fém dobozban pihen.
Nem hiszem, hogy egy több ember által használt, munkaterületre is bevihető céges mobil számát meg kéne adnom a upc-nek. Asszony azon ért el.
Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Gyúrósok ide!
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Mától Huawei okosórákkal is lehet érintésmentesen fizetni
- Fotók, videók mobillal
- Xbox tulajok OFF topicja
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- További aktív témák...
- PlayStation 5 SLIM DIGITAL 1 TB + kontroller 2027.11.25-ig garanciális, számlával!
- Xbox One S Minecraft Edition 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- LG UltraGear 32G810SA-W 4K AI Monitor! 3840x2160 / 144Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- Acer Nitro V 16 AI Gaming Laptop! Ryzen 260 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Noctua industrial NF-F12 industrialPPC-2000 PWM - több darab
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ott lehet állítani, máshol nem, nekem működik.

(tudtam, hogy szar a program de hogy ennyire...)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)