Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
- Az USB, és Ethernet csatlakozó nem jó semmire. Le vannak tiltva, nem működnek. (Na jó, az USB csatin ott az 5V, szóval USB-s töltőként használható)
- A felvételeket digitális úton (fájlként) nem lehet kinyerni. Az egyetlen járható út, hogy az analóg kimenetre kötött magnóval/digitalizálóval mented ki a felvételeket.
- Nem találsz meg egy műsort/MUX-ot? Nézd meg a hivatalos listában, hogy melyik frekvencián jön.
-Bizonyos csatornákon akadozik/kockásodik a kép. Ellenőrizd a jelszintet, minőséget. Digitális adás esetén a minőség a fontosabb paraméter, minnél közelebb a 100-hoz, annál jobb. A jelszin 40-50% felett okés.
A jelszintet ellenőrizheted a UPC által adott mondemen is a http://192.168.100.1 címen. A következő paraméterk olvashatóak itt:
Receive Power Level
A bejövő jel nagyága, kb -6 dBmV felett jó. Ha kevesebb, kevés a bejövő jel. Meg kell nézni a belső kábelezést. Elosztók, csillapítók, csatlakozások.
Transmit Power Level
A kimenő jel nagysága, kb 50 dBmV alatt jó. Ha több, akkor is át kell nézni a kábelezést, mert túl nagy jelszinten kell adnia a kapcsolat fentartásához.
- Ha szakad a net és olyan hármas splitter van a modem előtt amelynek egyik kimenete -3,5, másik kettő -7,5, meg kell nézni hogy a -3,5be van-e a modem, leágazó esetén ha tapba van a modem és outba analóg tévé a kábelek felcserélésével lehet próbálkozni. Ha 50 felett van az adási(Transmit...) és van csillapító, akkor csillapító nélkül meg lehet próbálni hátha a kritikus szint alá csökken.
- A mediakártya használata esetén nem érhető el a médiatár. Felvétel készítésre/time shift-re is csak akkor van lehetőség, ha TVkészülék tudja.
- Mediacard használatának feltétele, hogy CI+ interface legyen a készüléken. A CI nem elég! Nézz szét a UPC hivatalos(az oldal alján!), vagy a nem hivatalos listán. (Ez utóbbi szerkesztető, szóval ha van olyan készüléked, ami nincs a hivatalos listán, de nálad működik a mediacard, légyszi oszd meg velünk a pontos modellszámot, és egyéb tapasztalatokat)
Érdmes átlapozni a TV útmutatóját (annak apró betűs részével együtt) is, általában ott is feltüntetik, hogy van-e benne CI+ foglalat.
- Amennyiben ékezet-gondok vannak az EPG-ben akkor szlovák területi beállítással kell hangolni, de ekkor a nyári időszámításkor egy óra csúszás lesz, amit bizonyos készülékek tudnak kezelni, mások viszont nem. Utóbbi a régebbi, a hivatalos listán nem szereplő TV-knél fordulhat elő.
Aktív témák
-
zhagyma
őstag
Én ezt kódoltam eddig ki:
A BOX a visszárnyon (0 - 65 MHz) keresztül gondolom DOCSIS szabvány szerint kommunikál az extra szolgáltatások esetén. A visszirány "kiiktatásával" a digitális adások kikódolása zavartalanul megy tovább. Ahogy olvasgattam DVB által biztosított titkosítási "keretrendszer" egyirányú információáramláson alapul. Erre épül a Nagra / Conax / stb ... A kártya aktiválás azonnal biztosan nem lehet (időszakos), mivel a digitális adásban kisugárzásra kerül mindenm előfizetői kártyához az aktivizáló kód. Na ez eltart egy darabig ...
Párosítás: Gondolom erre is van pár megoldás ... : Neotion Conax pairing
-
WonderCSabo
félisten
-
Nemtudom hogyan működik a védelem, de van egy ötletem:
Most tekintsünk el attól, hogy milyen kódolást használnak, az engedélyezési mechanizmus müködik úgy, hogy a a box a központtól kap egyedi IP címet (ez látható is a menüben). Ezen a kapcsolaton keresztül tudják elérni a box-ot, és engedélyezni/tiltani csomagokat fw-t frissíteni meg kitudja még mi mindent.
Mivel a TV-kben csak egy mezei dekóder modul/kártya fogadására alkalmas előkészítés van, nem tud kommunikálni a UPC fejálomással, és ez kell ahoz, hogy aktiválódjon/engedélyezze adot előfizetői csomag dekódolását. Ezért nem lehet csak UPC-s eszközökkel venni a digi csomagot.Nyugodtan javítsatok ki, ha hibás a gondolatmenet, vagy teljesen máshogy működik.
Az is érdekes, hogy nálam bekerült 1 +elosztó a rendszerbe.(gondolom iránycstolós, vagy nemtudom miért, de ezután már nem kap ip címet a box, írja is hogy ilyenkor hívjak szerelőt, de maga a készülék működik, használható.
-
zhagyma
őstag
válasz
WonderCSabo #1946 üzenetére
Például DIGI / UPC versenyterületen (nem piacfelosztás!) az UPC "meglepően" rugalmas egyedi árajanlatokat képes adni: gyakorlatilag DIGI árakat adott miután Nx10e ügyfél pár hónap alatt átment a konkurenciához. Lehet megpróbáljuk a szolgáltatások terén is ilyen rugalmas-e.
-
zhagyma
őstag
válasz
WonderCSabo #1944 üzenetére
Értem. Ezek szerint várni kell amíg a UPC meggondolja magát. Gondolom ez akkor lesz, amikor a piac "kikényszeríti".
-
zhagyma
őstag
válasz
szabi__memo #1941 üzenetére
Nem minősítve a UPC árukapcsolással erőszakolt plussz szolgáltatásainak hasznosságát és szükségességét valamint magas árait, de jobban járnának ha adnának Nagravison 3 CAM modult és előfizetői kártyát is az előfizetőnek. Nem kéne próbálkoznunk ...
Nem tudom próbálta-e valaki az STB-ből kivett kártyát a TV-ben egyfajta "szürke" megoldás ként, hiszen a párosításnak is vannak "fokozatai" (pl: T-Home, stb. ). Egy ilyen "szürke" megoldásba beneveznék a HD adások miatt ...
-
WonderCSabo
félisten
válasz
szabi__memo #1941 üzenetére
Digivel egyébként totál kódolatlan az adás. Tudom, Nálad sincs digi.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
WonderCSabo #1940 üzenetére
Ha tényleg nem lehet sehogy azt nagyon sajnálom, szivesen nézném tv-vel/számitóggépen ha már előfizetnék rá. De igy nincs értelme számomra
Jó hogy kitalálták a ci-ket a tv-hez, sokra lehet vele igy menni -
WonderCSabo
félisten
válasz
szabi__memo #1939 üzenetére
Akkor lehet, hogy félreértettem.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
WonderCSabo #1938 üzenetére
Na, ennyi. Meg annyi hogy én sem akarom lopni, de te ezt nem érted meg. Most irtam le elöbb. Nem hiszem el hogy ennyire bonyolult felfogni. Ha az kell hozzá, akkor előfizetek. Elöbb irtam.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
szabi__memo #1937 üzenetére
Jó, akkor nem lehet megoldani.
Igen, van nekem is mkv, mp3-am, avim igen. Ettől függetlenül a kábeltévét nem akarom lopni.
Szerk.: Egyébként ha tudnám is a megoldást, akkor sem írhatnám le, mert sérti az alapelveket.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
WonderCSabo #1936 üzenetére
Olvass vissza, nem egyszer irtam, hogy ki hirdesse az igét... de vagy nem fogod fel, vagy direkt átsiklasz felette. Sejtem melyik a valószinűbb, de engem spec nem is érdekel.
Amit irsz, azt tökéletesen értem, csak nem tudok vele foglalkozni, ahogy neked sem ezzel kéne. Ez itt nem egy erkölcsi fórum, de ha ez a része jobban érdekel, akkor inkább azzal foglalkozz, hogy miért van ez a helyzet és miért nem engedi upc megoldani, hogy jó minőségben a tv-n nézzem digitálisan az előfizetett digitális tv-t. Előrébb vinne mint engem fárasztani.. Örülnénk neki sokan ha elérnél valamit az ügyben.A helyzet. Van egy kábel amin jönnek a kódolt csatornák. Hogy van-e, lesz-e rá előfizum azzal ne törődjél, az az én dolgom. Ha az kell hozzá akkor lesz.
A kérdésem az továbbra is az, hogy meg lehet-e oldani, hogy a kódolt jeleket tv-n, vagy számitógépen nézzél (ha neked ez nagyon fontos, akkor úgy hogy elő van fizetve rá).
Az világos és eddig is az volt hogy a boxhoz adott kárya nem mehet bele a tv-be mert az stb-vel párositva van. Szóval igy nem lehet megoldani. Más lehetőség? Megoldható valahogy? Erről beszéljünk, ne másról, mert bár belemehetünk ideológiákba, erkölcsi oldalába, de nekem semmi kedvem ehhez, annál inkább a technikához.
Köszi -
WonderCSabo
félisten
válasz
szabi__memo #1935 üzenetére
Kár hogy a lopásos felvetsekre nem válaszolsz, grál lovag
Milyen felvetésekre?
De basszus nem érted, hogy ha csak az egyik szolgáltatásra fizetsz elő, a másikat nem használhatod?
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
WonderCSabo #1932 üzenetére
Kár hogy a lopásos felvetsekre nem válaszolsz, grál lovag
Még a végén azt hiszem képmutató vagy.
Cigam: megtenném, ha lenne rá lehetőségem. Erről beszélünk bakker.
Olyanok vagytok mint az értetlen gyerekek. Fizetnék érte ha meg lehetne oldani.Persze hagyhatnám is hogy ne nézzek inkább semmit. De inkább parasztságnak fogom fel és fizetek másért, s mellette megoldom - sajnálva - másként.
Talán nem az embereknek kéne elfogadni, hogy ez van hanem ilyen eszközökkel rákényszeriteni az ilyen szemét szolgáltatókat, hogy rugalmasabbak legyenek és ne kényszeritsék rá az ügyfeleket a direkt szar elfogadására.
Majd ha megvesztek minden zenét, filmet, szoftvert amit használtok, akkor vetitsetek itt légyszives, addig inkább ne -
WonderCSabo
félisten
Nah, ma úgy lefagyott a Philips STB, hogy újra kellett telepíteni (ország kiválasztás stb.). Nem először fordult elő.
-
válasz
szabi__memo #1929 üzenetére
Peeersze... Az egész a csúnya szolgáltató hibája.
Hiába gyártasz hozzá ideológiát, és feltételezed a másikról, hogy ő is lop. Attól a lopás szándéka még fennál. Ha nem tetszik, menj át a digitv-hez. Ott az analóg műsorok töbsége fogható digitálisan is. -
WonderCSabo
félisten
válasz
szabi__memo #1931 üzenetére
Atyaég. Igen ez lopás. Kurvára lopás. Nem arra a szolgáltatásra fizettél elő. Ha veszel egy almát, de még suttyomban becsempészel egy körtét az sem lopás mi?
Nekem eszembe se jutna bmilyen kábelTVt lopni.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
WonderCSabo #1930 üzenetére
Már ha az lopás, hogy fizetek az adásért és digitálisan akarom nézni. Én nem érzem annak.
A neten sem fogok rámenni egy mp3, avi, vagy mkv fájlra sem igérem. Jó leszek, pont mint itt a fórumon, az országban mindenki -
WonderCSabo
félisten
válasz
szabi__memo #1929 üzenetére
Igen, de te előbb lopni akartad a DIgitális TVt, én arra háborodtam fel.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
WonderCSabo #1928 üzenetére
Nem lenne ez ha normálisan állnának hozzá. Mivel nincs más lehetőség ez van. Különben az nekem pl eszembe nem jutna ilyennel szarozni. Szomorú.
Szivesen fizetek egy olyan szolgálatatást amivel igénybe tudom venni normálisan és nem úgy ahogy ők akarják, hogy baszakodjak. Gondolom te sem hallgatsz, nézel semmilyen zenét, videót és progit sem használsz és nem is használtál soha amit nem vettél meg. Ha jól sejtem. -
WonderCSabo
félisten
válasz
szabi__memo #1927 üzenetére
Ez van. Ha nem tetszik, ne használd, és ne fizess érte. Sok baszás van a UPCvel, de a saját szolgáltatásának feltételeit ő szabja.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
WonderCSabo #1926 üzenetére
Egyértelmű, csupán elméletileg érdekel
Amúgy megrendeltem, de máshogy alakult... semmi különbség a digit és analóg között képminőségben a tvmen. Ha digitálisan tudná a tv kezelni lenne, de szar analóg stb-vel számomra nincs. De azt meg nem lehet mert bár a upc-től törvényileg ez nem lopás,de rámerőltetik a fosukat és nézhetem ugyanolyan minőségben amit olcsóbban is lehet. Eleve ingyen van jópár HD földfelszinin, de ők meg azt adják csakis a 8 rugós csomagban persze ahhoz is a buzi stb-jükkel (de az legalább már tébnyleg digitális, a többi viszont fos).
Ha ugyanezeket tudnám nézni digitálisban, hát bizony tennék rá nagy ivben. Fizetek érte, had nézzem már jó minőségben, ne direkt a korlátozásaik miatt szarban.
Kifizetném a nagyobb összegeket ha nem igy oldanák meg. Ennyi. -
WonderCSabo
félisten
válasz
szabi__memo #1925 üzenetére
Ja szóval nem is fizettél elő a digitális adásra?
Kódolva van, amit csak a kártya és a box együttes megléte old fel, nem egyszerű feltörni.
De mivel nem fizettél elő rá, ne is akard használni, mert ez lopás! Az áramot is a szomszédtól csórod, és megfúrod a gázvetezéket?
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
WonderCSabo #1924 üzenetére
Nincs káryám...
analógról beszélünk. A kérdés az az hogy analógra előfizetve, de fogva a digit kódolt jeleket lehet e valamit csinálni. Nem hiszem el h nem lehet dekódolni. Küldöldi topikokban mintha már láttam volna számitógépes megoldást, de lehet tévedek.
Szóval mi az akadálya? N3 még mindig nem törhető? Vagy pontosan mi? -
WonderCSabo
félisten
válasz
szabi__memo #1923 üzenetére
Nem lehet okoskodni, mert a kártyád össze van párosítva a boxszal. Leírtük ezerszer, hogy a UPC Digitalt sajnos csakis STBvel lehet nézni.
-
szabi__memo
nagyúr
Srácok, a tv-m megtalálja az összes digitális csatornát, ha a koax a tv-be va n dugva.
Viszont azt irja ki, hogy kódolt jel.
Ezzel tudok valamit kezdeni? A CI kártyával okoskodni valamit? Vagy esetleg számitógéppel?
Ha gondoljátok privátba jöhet ha van bármilyen lehetőség.
Köszi -
a DCI 6221UPC (fekete) az újabb, de az újabb nem feltétlenül használhatóbb vagy jobb - legyen ez nézőpont kérdése; kevesebb kimeneti lehetősége van, mint a régebbi DVR DCI62UPC (szürke) médiabox esetében, elvileg az újabb picivel kevesebbet fogyaszt, viszont bizonyos esetekben hátrány lehet az, hogy 2 scart csati helyett csak 1 van, vagy hiányzik az rf kimenet! az intervallikus frissítés idejére mind a két (vagy több) típus felpörög - éjszaka is -, ha folyamatosan áram alatt van a box!
-
WonderCSabo
félisten
válasz
szabi__memo #1914 üzenetére
Sokkal szebb az analógnál a képénél szvsz, főleg egy nagyobb LCD/plazma TVvel.
-
-
rszp
aktív tag
Sziasztok!
A gold dvr Thomson DVR DCI62UPC vagy Thomson DVR DCI6221UPC lehet ha jól tudom..
Azt kérdezném, melyik az újabb, jobb (használhatóbb). Éjszaka melyik a csendesebb (HDD ne pörögjön)?
Köszi.
-
szabi__memo
nagyúr
Megrendeltem a digitálist. Tök alapot. SD-s box jár majd hozzá. Az nem lesz gond h a tv-n nincs scart?? Tud az a vacak mást is?
UPC véletlenül sem engedi, meg hogy a tv-vel dekódoltassam a csatornákat, mi?
-
válasz
szabi__memo #1914 üzenetére
A képminőség elég szubijektív dolog. Mindenki másképp értékeli az adott képet.
Ha nem érdekel a merevelemezes felvevő, ha nem kell online téka, és nem zavar az analóg kábelzaj, maradj az analógnál, ha vmelyik fontos, akkor válts digitálisra.
És itt jön képbe, hogy 1 csomó adó csak digitálisan elérhető (Vpben most került ki analóg adásból a PaprikaTV). Szóval nézd át a csatornakiosztást is, mert nemugyanazokat az adókat kapod analógon mint digitálison. (analógon + c satornák a helyi TV-k, ezek nincsenek a digit csomagban. Viszont azok az országos adók amik analógon elérhetők, megkapod a digiben is csak többet.A Bónusz távirányító nem vészes. Felprogramozható, hogy a TV-t is vezérelje.
Ha net kell kapsz egy kábelmodemet, és slussz. Rosszul tudod. Digitv-nél egy UTP kábelt húznak be, és nincs külön modem.
HD adással nem fog bővülni a csomag, mivel a box-ok fizikai kimenete SD formátumú. HD-t csak HD-s boxal tudsz nézni, amit csak HD-s csomag megrendeléshez adnak.
-
szabi__memo
nagyúr
Azt szeretném megtudni, hogy érdemes-e digitális tv előfizút venni egy új társasházba, amibe most kötötték be a upc-t? Nem tudom van e előnye képminőségben az analóghoz képest ha nem lesz amúgy sem hd-s csatornám. Amire gondolok az az, hogy nem tudom egyáltalán az analóg adás központon jön-e, vagy a házból vmi stb-ről, mert akkor azon a néhány méter kábelen nem múlik, elenben megspórolnám a plusz stb-t és annak remek bónusz távirányitós feelingjét..
Tud erről valaki valaki konkrétat? Hogyan oldják ezt meg? Külön analóg jel jön ehhez, vagy nem?Egyébként analóg tv-hrz mit kapnék ha amúgy kell net? Egy kábelmodemet ami csak azt tudja? Mert digit tvhez ha jól tudom egy mindkét funkciót tudó eszközt.
Amit még nem tudok ha a digitális kábelt választom (hd csatornák nélkül) akkor az ahhoz adott stb tudna e hd adást tolni a tvre (esetleg ha változtatnak a ckiosztáson és bekerülne hd-s csatorna a csomagba).
TV: 46'os ha ez fontos a képminőséges kérdéshez.
Köszönöm!! -
-
omgwtfbbqlol - veszpremben frankon lehasalt a tema. vb soknak bizonyult, vagy mi?
-
bolha23
aktív tag
válasz
WonderCSabo #1899 üzenetére
Passzolom, nekem van HBO MaxPak-om, de szvsz elérhető pénzért.
-
inkaoner
csendes tag
válasz
WonderCSabo #1903 üzenetére
köszönöm az infót.
-
oba
addikt
válasz
WonderCSabo #1903 üzenetére
Thx a választ!
Miért is gondoltam, hogy a upc engedi box nélkül nézni a digitális adást...
-
inkaoner
csendes tag
sziasztok.abszolút új vagyok itt.olyan problémám lenne, hogy tegnap megprobáltam átállni, a thor műholdra, előtte gyári beállítások visszaállítását csináltam.kiválasztottam a thor műholdat, elkezdtem keresni, de semmi.ekkor jött az ötlet, hogy visszaállítom az astrára, hogy legalább tudjunk mit nézni.astra műhold kiválaszt,keresés megtaláltam,automata csatorna keresés, és azt írja, hogy sikertelen keresés.pedig az astra műholdra van állítva, jelerősség 70%, jelminőség 80-90%.de nem történik semmi.a mübe se meg sehova nem tudok lépni, csak a jelminőség és csatorna keresés között tudok lépkedni.remélem érthetően fogalmaztam meg, ha valaki tud kérem segítsen.
-
oba
addikt
Sziasztok!
Előre is sry, nem nagyon értek a témához.
UPC digitális kábelcsomagunk van, 2 set top box -al. Az én szobámba is került egy tv, de nincs set top box -om. A tvmben (Samsung LE32B450) van dvb-t, és dvb-c tuner a specifikáció szerint. A kérdésem az lenne, hogy így lehet e fogni a digitális adásokat, vagy mindenképpen kell a set top box hozzá? Tudom, hogy +1000 a plusz "doboz", de ha lehet így is akkor felesleges megrendelnem.
Köszi előre is a válasz!
Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Futás, futópályák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Linux kezdőknek
- ZIDOO médialejátszók
- Apple Whatch SE 2.generáció
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AliExpress tapasztalatok
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- További aktív témák...
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest