- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- gerner1
- Gurulunk, WAZE?!
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
5leteseN
őstag
A sajátot is "megfuttattam" -5% alul-feszel, lazán adot +5(+)% teljesítményt, halkan, csendben végezve a dolgát:

... nem is túlbonyolítva, Afterburner:

-5% felvehető-teljesítmény(a teszt alatt a csúcs-igénybevételnél volt 240W alatt!),
+125Hz GPU,
+950MHz VRAM.
A stock/gyári értékekkel 8600-8700 szokott lenni. Elég."Ennyike!"

-
RM007
veterán
Az MXM dologból nem lett akkor semmi? Máshogy mentél tovább? Tudod a privát téma.
Régen sok éve hát nem AI hanem kripto volt nálam is laptoppal. Két kártyát is nyomattam egész nap, aztán rájöttem ez nem éri meg nekem. Sőt az egyik (MXM) kártyám meg is sérült, hiába hűtöttem mint az állat. Én ma már csak hobbi, szórakozás szinten viszem. Lesz még új kártyám valamikor sokkal több vram mellett. Jelenleg nem éri meg nekem újítani.
-
zimilaci
csendes tag
-
RM007
veterán
-
5leteseN
őstag
Kis alul-fesz, +kis "felül-venti" és az alapzajnál alig több venti-suttogásból megvan a +10(+)% VGA-teljesítmény!, A HotSpot is csak 80 C-fok a lehetséges 84-es felső értékhez képest.

"...9500(pont, + egy kicsi) lett , maradhat?"Maradhat!

Az előző 10.002 pontos eredmény a gyári hűtővel a 22. legjobb lenne(hwbot.org)!
-
Chapel
addikt
-
RM007
veterán
[link] Ez volna és igen asztali kártyával használom az aláírásomban szereplő laptoppal. Elvileg a fő vga helyére csatlakoztatott adapter veszteségmentesen tud. Bár a vga már PCIe4 -es szabvány, azért úgy látszik még ki tudja hajtani.
Product name: mxm to 16x extension cable
Transfer speed: PCIe 3.0 x4 full speed, 32G/bps (Max.)
Az X4 az téves kiírás lehet, valójában eddig mindent visz. Én tesztelem már régen.
Volt nekem már sok grafikus kártyám laptopban is mint mxm féle. Volt pl quadrop 5200 és utána quadro rtx 5000-es is legutóbb, mindkettőn 16GB vram csücsült. Persze a quadro az ebben mindig élen járt. Van egy másik hasonló konfigom is régről és most megörökölve az előző vga kártyámat, na hát én ebben utazom.
-
RM007
veterán
-
5leteseN
őstag
Az AMD saját meghajtójának tuning funkciói szerint a külön elérhető legjobb értékek ezek:
- alulfesz: 1123mV,
- GPU legmagasabb ferkvencia: 1174MHz,
- VRAM legmagasabb frekvencia: 1030MHz.Ezek egyszerre és tartósan nem érhetők el alaphelyzetben. A meghajtó beépített tuning-tesztje pár másodperces, a hőkorlátos helyzet ezalatt a rövid idő alatt nem következik be, de az Unigin tesztje alatt igen!
Az is csalóka, hogy a VRAM-ra a gyári teszt 1030-at ír, míg nálam az Unigine Extreme teszt alatt 1110MHz-en futott le sikeresen.
Lehet, hogy beépített tuning-program eredeti VRAM-feszen tesztelt, én emeltem 35mV-tal.Nagyságrendileg rendben lehetnek gyári tuning-teszt számai, de a HWBot VEGA 56-ra hitelesített adatai szerint egy jól összerakott léghűtéssel is lehet hozni a gyári legjobb értékeket egyidőben(vagy kicsit még jobbat is), amik összegződve a gyári beállítások sebességénél sokkal jobb teljesítményt hoznak!
... egyedi körülmények között, rövid (teszt-)ideig !!! -
MasterDeeJay
veterán
Alulfesz kötelező vegáknál. Alulfesz nélkül nálam hulladék volt az a kártya azaz gyenge is volt és melegedett is. (sapphire verzió) 64-es bios az jó kezdet. A driverbe épített oc lehetőséggel tudsz alulfeszelni több szintben. Ha megtalálom valahol a profilomat hozzá akkor jelzek.
Valami ilyesmi volt:
Alulfesszel jobb teljesítménye is lesz mivel később ütközik bele TDP limitbe.
Hűtést azt nézd át. -
5leteseN
őstag
A korábbi VEGA 56 kártyám BIOS-a VEGA 64-re égetve 4027 Extreme -pontot csinált az alap beálltásokkal.
Feltelepítettem az AMD gyári, mostani-friss-ropogós meghajtót, és a +15% teljesítményes beállításával és 995MHz-es VRAM-mal megtáltosítva sikerült egy 4250-es Extreme-pontot hozni(+5%):

Kicsit zavar az a GPU-Z-s Hot Spot 106 Celsius-fokja, ami emlékeim szerint az ilyen gyártási idejű és technológiájú(14nm) AMD csipeknél Hő-letiltás érték!

Alul-feszelést csinált valaki a VEGA-kal(mivel)? Szerintem van még benne egy kb 4-5%, amivel eléri azt a kb 10% amiért érdemes csinálni valami!
-
MasterDeeJay
veterán
Abból indultam ki hogy a pcb 100%-ig (leszámítva egyes kimenetek hiányát) a gtx 1080-asé. Ramok szintén. A gyári spec fullnak említi. Illetve van egy p104-101 variáns ahol full 2560 core megvan aktívan.
Ezért gondoltam hogy ez egy full 1080-as, biossal butítva. (Bányában inkább a ramnak volt jelentősége.)
Régi fermi teslákat lehetett unlockolni biossal, nem lennék meglepve ha itt is ez a helyzet.
De szét fogom szedni.
-
MasterDeeJay
veterán
1070-re csak akkor tudom ha találok olyan kártya biost amelyen GDDR5X van (már ha létezik olyan), mert ez a kártya fizikailag egy 1080-as csak letiltott shaderekkel. (pontosabban Asus GTX 1080 Turbo a pcb és ramjai is, nem szedtem szét de esélyes hogy a GPU is 1080-as rajta.
Fw limitáció van, Pcie biosban 1.1-ről 3.0-ra állítva windows fel sem ismeri de még linux sem.
Most próbálom rárakni a 1080-as biost de nem megy, igaz nem külső íróval próbáltam eddig.

-
MasterDeeJay
veterán
Ezt szerintem már megcsinálta valaki 1800+ felett megy teszteken, a gond az inkább itt a pcie1.1 4x limitációval van. Fizikailag a kártya 16x-es de bios szinten tiltásra került. Igencsak visszafogja játékok alatt de amire készült számítások, AI, Cuda annak elég lenne ez is.
Viszont gondolom mivel 78-80 fokot eléri és a venti meg alig megy rajta így a boost is leesik a fenébe hosszabb távon.
Mindenképpen kísérletezek vele hogy feloldható-e teljes értékű 1080-assá mert a kártya maga abból készült. Nem kizárható hogy selejtként lett belőle az ami de egy próbát megér. -
electrodoki
aktív tag
-
Baryka007
addikt
-
Baryka007
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Babszem kamerarendszer kerül az iPhone 18 Pro előlapjára
- Már megint variál a Samsung az Ultrával!
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Xbox Series X|S
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Peugeot, Citroën topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Vision OC RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- GAINWARD RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X PHOENIX Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! MSI RX 6750 XT Gaming X Trio videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- HP ZBook Fury 15 G7,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,1TB SSD,T1000 4GB VGA,WIN11
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- Eladó egy Pixel 7a
- Dobozos! Xbox Series X 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ez még némi finomításra szorul. Kell majd optimalizálnom, friss még a vga, magas a boost az MSI AB elégtelen működése miatt. A gyári progiban piszkálgattam eddig.