- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Aktív témák
-
proximus
senior tag
Na jöttem.
Szóval, a /dev/input/mice mint mondottam, nem egeret jelképez, hanem ha van a /dev/input -ban mouse0, 1, 2, ..., akkor azokat egy interfészbe fogja, így ezt megadva bárhol, akármelyik egeret mozdítod, már viszi is az egérkurzort.A /mice lehet hogy akkor is ott van, ha a jelenlegi egered nincs is felismertetve a neki való driverrel, mert pl. nincs betöltve. Így viszont X jó lenne, de a mice alá nem dolgozik semmi valós driver. Azt hogy kap -e a dev/mice inputot így tudod megnézni:
cat /dev/input/mice <-- Most ha mozgatod az egeret, mindenféle krix-krax -nak kell szaladgálni a terminálban, vagy a konzolon. Ha semmit nem csinál,vagy nincs is mice, akkor nincs bent a driver. Ha mégis ráharap a cat, akkor ''kijönni'' a teszt után a Ctrl+c -vel tudsz. Ha nem használtak az eddigiek, keress /dev/psaux -ot. Ha nincs, tényleg driver hiány gyanús a dolog. Nézz be a /lib/modules/kernel_verzio/kernel/drivers/input -ba, és szemelj ki egy két jónak tűnő drivert. most add ki a: modprobe ''/inputban talált esélyes modul, .o, és '''' nélkül írva ide'' Minden ilyen modprobe után próbáld a: cat /dev/input/mice -t, vagy ha mouse0 jelent meg, de mice nem, akkor azt. Ha dőlnek a krix-krax -ok, akkor megtaláltad a megfelelőt, próbáld X alatt is, hogy jó -e. Hogy minden induláskor betöltse a jófajta drivert, be kell írni a modulbetöltő fájljába az UHU -nak, ennek majd utánanézek ha már megy az egered.
''Szal az ATI cuccos lett belemásolva'' Az ATI driver nem rossz dolog, ha már be van üzemelve, ahoz viszont az fglrxconfig által csinált XF86Config(-4?) dukál. Nálad mindössze az agp -vel van még valami bibi, de már arra is javasoltam egy két dolgot. Szóval jó az az újabb XF86Config.De a lényeg: kézzel nem lenne szükséges ezeket szerkeszteni, mert vagy az fglrxconfig, vagy az UHU erre való beállítója magától létrehozza a XFCo... -ot a megfelelő helyen. Amúgy az egér része kb így kell hogy kinézzen az XFCo..- nak:
Section ''InputDevice''
Identifier ''Mouse1'' Ez nálad lehet hogy más, de ne módosítsd
Driver ''mouse'' Ez szerintem ua. lesz
Option ''Protocol'' ''IMPS/2'' Ezt módosítsd erre, ha nem ilyen.
Option ''Device'' ''/dev/input/mice'' Ezt már tárgyaltam
Option ''ZAxisMapping'' ''4 5'' Ez a sor kell az egérgörgőhöz, hogy működjön.
EndSection
Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Linux kezdőknek
- Gitáros topic
- Gyúrósok ide!
- Tesla topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Sugárkövetés nélküli sugárkövetés felé menetel az új PlayStation
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- PC Game Pass előfizetés
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3241
- Apple iWatch SE 2 44mm Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest