Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- Syl: Just Works! …. Vagy mégsem?
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
Aktív témák
-
proximus
senior tag
Naszóval, az egész XFree86.log úgy működik, hogy az elején ha megnézed van egy olyan hogy Markers: és itt magyarázza, hogy melyik jelölés mit jelent. A gong a (WW), méginkább (EE) kezdetű sorokkal van. A log amit küldtél, a vége felé tartalmaz 2 (EE) -t, meg 6 (WW) -t, ami az (EE) miatt keletkezett. Szóval a gondok az EE által említett agp körül vannak, de az utánna lévő WW -kben azt írja, hogy ettől még menni fog, de csak a 2D. Namost a log alapján az ATI féle drivert használod(fglrx), ami nincs alapból az UHU -ban, szóval ezt már te tedded bele.
Ez a driver a többivel ellentétben igényli egy nagyban más XF86Config(-4) file meglétét. Ezt a file -t az fglrxconfig -al tudod elkészíteni, ha még nem tetted volna meg. Majd figyelj a kérdésre, ami az agp -re vonatkozik, hogy a beépített, vagy a külső agpgart drivert akarod használni. Egyébként nem árt az agpgart.o drivert ''távol tartani'' fglrx.o -tól, ha az fglrxconfig -ban a belső agpgart -ot választottad, mert keveredés lehet belőle, illetve akkor is betöltődik az X által, ha nem kéne. Én ezt úgy csináltam a belsőt választva, hogy az agpgart.o -t áthelyeztem a /lib/modules/kernel_verzió/kernel/drivers/char/agp -ből egy külön helyre(mondjuk a felhasználó egy könyvtárába). Ha ez megvan ki kell adni a depmod parancsot. Ezután csinálsz egy restartot biztos ami biztos. Amiért egyébként nem megy az X, az nem más mint az egér,
ami a log végén látszik is. Megoldás: keresel a /dev/input -ban mouse0 -t, illetve mouse1 -et két egér esetén. Ha megvan, eldöntheted hogy melyiket akarod használni, illetve választhatod az ugyanitt lévő mice -t is, ami az összes egeret jelképezi, tehát bármelyiket mozdítod, ezen az interfész -en keresztül máris jelzi. Én a /dev/input/mice -t javaslom. Most nyisd meg szerkesztésre az XF86Config -ot monjuk az mc -ben, és a /dev/mouse -t cseréld ki /dev/input/mice -ra. Ismét ATI -s ügy: Ha még mindig megvan a logban ez a hibaüzi:
(WW) fglrx(0): ***********************************************
(WW) fglrx(0): * DRI initialization failed! *
(WW) fglrx(0): * (maybe driver kernel module missing or bad) *
(WW) fglrx(0): * 2D acceleraton available (MMIO) *
(WW) fglrx(0): * no 3D acceleration available *
(WW) fglrx(0): ********************************************* *
,akkor tedd vissza az agpgart.o -t a helyére, majd depmod parancs kiad, és az XF86Co. -ban a:
Option ''UseInternalAGPGART'' ''yes'' -t ''no'' -ra cseréled, és indítsd az X -et.
Sikíts, ha még balhézik.

Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Formula-1
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Építő/felújító topik
- Bittorrent topik
- Fujifilm X
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Battlefield 6
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3452
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor,MS3409
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Ez a driver a többivel ellentétben igényli egy nagyban más XF86Config(-4) file meglétét. Ezt a file -t az fglrxconfig -al tudod elkészíteni, ha még nem tetted volna meg. Majd figyelj a kérdésre, ami az agp -re vonatkozik, hogy a beépített, vagy a külső agpgart drivert akarod használni. Egyébként nem árt az agpgart.o drivert ''távol tartani'' fglrx.o -tól, ha az fglrxconfig -ban a belső agpgart -ot választottad, mert keveredés lehet belőle, illetve akkor is betöltődik az X által, ha nem kéne. Én ezt úgy csináltam a belsőt választva, hogy az agpgart.o -t áthelyeztem a /lib/modules/kernel_verzió/kernel/drivers/char/agp -ből egy külön helyre(mondjuk a felhasználó egy könyvtárába). Ha ez megvan ki kell adni a depmod parancsot. Ezután csinálsz egy restartot biztos ami biztos. Amiért egyébként nem megy az X, az nem más mint az egér,
ami a log végén látszik is. Megoldás: keresel a /dev/input -ban mouse0 -t, illetve mouse1 -et két egér esetén. Ha megvan, eldöntheted hogy melyiket akarod használni, illetve választhatod az ugyanitt lévő mice -t is, ami az összes egeret jelképezi, tehát bármelyiket mozdítod, ezen az interfész -en keresztül máris jelzi. Én a /dev/input/mice -t javaslom. Most nyisd meg szerkesztésre az XF86Config -ot monjuk az mc -ben, és a /dev/mouse -t cseréld ki /dev/input/mice -ra. Ismét ATI -s ügy: Ha még mindig megvan a logban ez a hibaüzi: