Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- Autódiagnosztika: a gyakorlatban
- sziku69: Szólánc.
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
Aktív témák
-
Sianis
addikt
válasz
emitter
üzenetére
Formázás megmagyarázva...
Törlés véglegesen. Terminálban sem nehéz, add ki rá a következő parancsot:
rm -rf <törlendő fájl>
Nekem ez a parancs eddig kipucolt mindent, nem hagyott nyomot maga után.
ngabor2: Ez nem csak a KDE ez megvan Gnome alatt is...sajna Windows-os betegség
MOD: De ha Nautilus-t használsz például, akkor Alkalmazások - > Rendszereszközök - > Konfigurációszerkesztő
apps - > nautilus - > preferences jobb oldali táblában van olyan, hogy enable_delete. Ezt bepipálva a Kuka (.trash) megkerülése nélkül lehet törölni... Gnome powa'
[Szerkesztve] -
ngabor2
nagyúr
válasz
emitter
üzenetére
formázás, mint olyan, nincs
filerendszert tudsz létrehozni, és tudod ellenőrizni a lemezt. milyen fs-t szeretnél? fat32? reiser? ext3?
sorrendben:
mkdosfs -F 32 /dev/<partíció>
mkreiserfs /dev/<partíció>
mke2fs /dev/<partíció>
az utolsónál kicsit csaltam, most nem tudom megkeresni, hogy milyen kapcsolóval teszi ext3-má (talán -j? a man tudja...)
a lemezt ellenőrizni meg a badblocks-szal tudod. annak se vágom fejből a szintaktikáját, aki linux előtt ül, az majd mazsoláz neked a man-ból.
ez a .trash-es megoldás valszeg a krusader, vagy a kde hülyesége, gondolom a ''lomtárnál'' ki lehet kapcsolni. mondjuk én mc-t használok, az azt csinálja, amit mond neki az ember.
Aktív témák
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Tőzsde és gazdaság
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- BMW topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Z690 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS EVGA 850W
- magyar billentyűzet - 151 - Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5-12450HX, RTX 4060
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 1st : i5-3GEN I 8GB I 240SSD I 14" FHD I mDP I Cam I W10 I Gari!
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

filerendszert tudsz létrehozni, és tudod ellenőrizni a lemezt. milyen fs-t szeretnél? fat32? reiser? ext3?