- eBay-es kütyük kis pénzért
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
MineFox54
őstag
válasz
Chabee #20735 üzenetére
Oda tegyél egy vesszőt
. (mmint a minefox54 és a spammer közé) Én nem spamelek
Ezt most hogy érted, hogy hdd elhalások alkalmával kerül lő? Akkor rakod újra, vagy recovery?Mert recoveryre van egy jó live linux: Runtime LiveCd-nek hívják, ők csinálják a getdatabackot isszerk: újra elolvastam, rájöttem
-
MineFox54
őstag
válasz
Chabee #20732 üzenetére
Szia!
Semmi gond nincs ha elrontod (a nagy levegő miatt írom), maximum nyomsz egy sudo apt-get remove csomagnév parancsot és kész , ha meg nem lenne jó, akkor kiírja
Szeretem a linuxot ,néha sokkal logikusabb rendszer mint a windows
Egyébként viszont praktikusabb ha egyben futtatod le,
pl:sudo apt-get install mc alsamixer python php5
-
Azt szerintem így nem lehet Lubuntunak nevezni, hiszen hiányzik hozzá az LXDE asztali környezet.
Az eszközök moduljának betöltését lehet megakadályozni, már ha a drivereik abban vannak (de valószínűleg igen). A /etc/modprobe.d könyvtárban kell létrehozni neki egy .conf fájlt, vagy simán a blacklist.conf aljára is írhatod őket (blacklist modulnév). Az lsmod parancs kimenetéből lehet kikövetkeztetni, hogy melyek lehetnek ezek amik a kezelésért felelősek.
Ha megvan, akkor futtasd asudo update-initramfs -uk all
-
Chabee
tag
Sziasztok!
Némi segítséggel, de sikerült befaragnom a rendszert. Bár a faragás egyértelműségét kicsit megkérdőjelezi, hogy a gépemben lévő Ati rage 3D XL vga kártyát kicseréltem egy Trio 3D-re, de most legalább működik.
Az alábbi sort erről:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash"
Erre változtattam meg:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="nomodeset"Valamint ezen sor előtt ott hagytam a #-t mert ez a grafikus megjelenítésre vonatkozik, ámde nálam ugye nincs ilyesmi, csak parancssor.
# GRUB_GFXMODE=640x480Viszont ami eddig nem volt, hogy ezen sor elől is kiszedtem a #-t
GRUB_TERMINAL=consoleAz /etc/default/console-setup szerkesztését most sem hagytam ki.
# SCREEN_WIDTH=80
# SCREEN_HEIGHT=25 itt is a #-t szedtem ki a sorok elöl.Szóval most látom a rendszertöltésnél futó sorokat, és a végén ott virít a a login promt, ez utóbbi a monitor natív felbontásában (1280x1024-ben).
Azért egy kérdésem lenne!
A SCREEN_WIDTH=80 és SCREEN_HEIGHT=25 soroknál a számokat mire érdemes átírni, hogy egy kicsit nagyobb legyen a felbontás, de ne álljon fejre a rendszer? Valaki tudja esetleg?Köszi és Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Google Home/Nest
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Anime filmek és sorozatok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gitáros topic
- Hobby rádiós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest