Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dave™

nagyúr

válasz Frawly #37870 üzenetére

A systemd nagyon megosztó, ám mégis szinte minden disztribúció átvette, szerintem vehetjük természetes evolúciónak is. Nekem nincs semmi preferenciám egyikkel sem, de szerintem teljesen jól működik és nem baj, hogy nem kell mindent fájlokban keresgélnem. Valamiért szinte mindenki átvette, az ultrakonzervatív Debian meg a külön utat járó Arch is, tehát nem lehet azt mondani, hogy a Red Hat lenyomta mindenki torkán. A Pulseaudio meg egy tök jó dolog, az Alsa minden, csak nem felhasználóbarát, és akkor ott vannak a PA szolgáltatásai is, pl. az audio stream átirányítás/küldés több eszközre. Az Electronnál még mindig az a helyzet, hogy a Skype meg hasonlók esetében vagy ez van, vagy semmi. Senki sem fog natívan fejleszteni egy alig mérhető rendszerre, így viszont egyszerre le tudja fedni mindhárom desktop OS-t. Szerintem ez egy hatalmas dolog. Úgysem futtatsz 1-2 Electron alkalmazásnál többet, ez 500MB-1GB RAM, nem hiszem hogy szűk keresztmetszet lenne 2020-ban, főleg hogy vagy ez van vagy semmi. A sima böngészőben futó webes alkalmazásoknál azért többet kapsz az Electronnal, mert itt flexibilisen tudod összerakni az egészet, van rengeteg modul a node.js-hez, elég csak a JS-t ismerni a backendhez stb. A legjobb része pedig, hogy még komoly tudás/tapasztalat sem kell hozzá, elég ha valamennyire ismered a webes technológiákat. Ha ez vigasztal, a hivatkozott fejlesztés egy célszoftver lesz egy szűk szegmens számára, nem fogsz vele találkozni :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés