Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Raynes

tag

válasz enginev3.0 #24560 üzenetére

Akkor félreértésben voltunk. Azt hittem, neked szerver kell, csak torrenthez és fájlmegosztáshoz, szerverhez monitor sem szokott lenni, de ezek szerint neked desktop géped van, és desktop gépnek is használnád, a távoli elérés csak másodlagos lenne.

Nyilván, szerverre csak azokat a programokat teszik fel, amikre szükség van, de semmi mást, se grafikus felület, se ilyen whatpulse-os billentyűzet/egérstatisztika, se semmi. Parancssorból piszkálják távolról.

Ennek ellenére szerintem jobban járnál, ha szerverként használnád, kevesebb áramot eszik. Akkor nem kell monitor, nem fut rajta egy csomó minden feleslegesen, csak az megy, aminek mennie kell. Csak bekapcsolják, és elpöfög a sarokban, szerverszobában, fáskamrában, csak akkor néznek rá, ha tervezett karbantartás van, vagy valami probléma van vele, de lehet évekig rá sem kell nézni, mert teszi a dolgát.

A qBittorrentnél nem értem, hogy letöltésre hogyan írhatja azt ki, ilyesmit akkor szokott kiírni, ha nem tudja folytatni a seedelést.

Már csak azt nem értem, hogy miért pont Linuxra gondoltál. Látszik, hogy Windowshoz vagy szokva, azt ismered, miért lenne baj, az adott gépen azt futna, és akkor használhatnád az uTorrentet, ezt a whatnyomorékságot, AIDA-t, HD Sentinelt, TeamViewer, stb.. Egyébként félre ne érts, egy ilyen torrent/fájlszerver alá jobb a Linux, de csak akkor, ha serverként használod, holott tisztáztuk, hogy pont arra nem vagy hajlandó.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés