Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• cigam

titán

LOGOUT blog

válasz #40553216 #24139 üzenetére

Pont azért, amit spammer is ír(t). Pl. bárkit megkérdezel aki nem az Ubuntu csecsein nevelkedett, az azt fogja mondani, hogy aki Rendszergazda, az olyan mint a root, vagy az adminisztrátor, kérdés nélkül, élet halál ura(még akkor is ha az UAC előugrik néha). Itt meg már attól a Rendszergazdának neveznek, ha sudoer tagságid van. Pedig a kettő nem ugyanaz.
    Ebből adódóan tudatos felhasználóként létrehoztam egy felhasználót, hogy így használjam a gépet, és Rendszergazdaként.
    Mire a történet végére értünk, kicsit hülyének érzem magam, és ez frusztrál, pedig én igyekeztem. Ugyanakkor elkeserítő is mert bármennyire is GUI-s, kezdőnek való kattintgatós, az automata frissítési rendszer hiánya sudoers nélkül (a legtitokzatosabb rendszerfájlok szerkesztése az /etc mappában nem éppen felhasználóbarát). Ha nem kérdezek rá, nem is derül ki számomra. Mindenesetre tanulságos volt.
    Pont azért nem akartam Arch-ot, és társait, mert nem hegeszteni akarom, hanem csak használni. WEBoldalakat olvasni, levelezni, zenét hallgatni, BOINC számítást futtatni,...
    OS X-et se hegesztem. Bekapcsolom az iMac-et, és egyszerűen csak működik. Nem kell mindenféle csuda scriptet rittyenteni, hogy működjön az automata frissítés(Hoppá! Még egy rendszer aminek nem esik nehezére, hogy user-ként használom, de automatikusan frissen tart. Néha szól hogy ez most olyan frissítés lenne, hogy újra kell indítani a gépet. Mehet, vagy majd később?)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés