Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nemurea

aktív tag

válasz Fenyő #21101 üzenetére

Nagyon tisztelem a türelmeteket, hogy huszadszor is megválaszoljátok a 'lassú a gépem, milyen Ubuntut tegyek rá?', és 'mi a különbség a Xubuntu és a Lubuntu között' típusú kérdéseket :R

Tudom, hogy nem születik mindenki ezen információ birtokában, még én is kénytelen voltam kipróbálni őket vagy guglizni egyet... És tudom, hogy van egy Linux Mint kezdőknek tutorial, valószínűleg az Ubihoz is van. De mi lenne, ha ezeket az alapokat beraknátok az első hozzászólásba, nem is kellene újra megírni, a korábbi postokból össze lehet olllózni vagy akár az egyiket kiragadni, vagy akár csak az első hozzászólásból kilinkelni? Ha én totál kezdő lennék (mint ahogyan nem is sok választ el tőle, csak az a 10 év hobbi-linuxozás, de még így is a felszínt kapargatom), akkor engem érdekelnének a főbb vonalak, értsd: Debian = stabil, ritkán frissül, szakértőbb kezeket kíván, de minden rendszerre felmegy; Ubuntu = Debian alapok, de kicsit más programok, innentől DE-k: alap Ubuntu + alapértelmezett Unity, Kubuntu = KDE környezet, ablakokkal, szép, de nem annyira erőforrás-zabáló, Xubuntu = Ubuntu + XFCE környezet, kis erőforrásigénnyel, Linux Mint vonal a csillivilli médiához, stb. Ezt valamilyen hierarchikus módon biztos fel lehet rajzolni, lehet, hogy valahol meg is van.

De ha gondoljátok, hogy ez tényleg hasznos lehet, akár még én is összerakom, majd lektoráljátok.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés