- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sto1911: Pinball FX3 PH! verseny
- sziku69: Szólánc.
- hdanesz: Hyundai Ioniq 28kWh - Első benyomások - második felvonás
- Napkollektor - csak úgy
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
-
LOGOUT
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
nemurea
aktív tag
Nagyon tisztelem a türelmeteket, hogy huszadszor is megválaszoljátok a 'lassú a gépem, milyen Ubuntut tegyek rá?', és 'mi a különbség a Xubuntu és a Lubuntu között' típusú kérdéseket
Tudom, hogy nem születik mindenki ezen információ birtokában, még én is kénytelen voltam kipróbálni őket vagy guglizni egyet... És tudom, hogy van egy Linux Mint kezdőknek tutorial, valószínűleg az Ubihoz is van. De mi lenne, ha ezeket az alapokat beraknátok az első hozzászólásba, nem is kellene újra megírni, a korábbi postokból össze lehet olllózni vagy akár az egyiket kiragadni, vagy akár csak az első hozzászólásból kilinkelni? Ha én totál kezdő lennék (mint ahogyan nem is sok választ el tőle, csak az a 10 év hobbi-linuxozás, de még így is a felszínt kapargatom), akkor engem érdekelnének a főbb vonalak, értsd: Debian = stabil, ritkán frissül, szakértőbb kezeket kíván, de minden rendszerre felmegy; Ubuntu = Debian alapok, de kicsit más programok, innentől DE-k: alap Ubuntu + alapértelmezett Unity, Kubuntu = KDE környezet, ablakokkal, szép, de nem annyira erőforrás-zabáló, Xubuntu = Ubuntu + XFCE környezet, kis erőforrásigénnyel, Linux Mint vonal a csillivilli médiához, stb. Ezt valamilyen hierarchikus módon biztos fel lehet rajzolni, lehet, hogy valahol meg is van.
De ha gondoljátok, hogy ez tényleg hasznos lehet, akár még én is összerakom, majd lektoráljátok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bontatlan SteelSeries QcK 3XL egérpad
- Samsung Galaxy A52s 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest