Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dhampir

félisten

válasz #40553216 #17977 üzenetére

No meg a W. a legtöbbek által használt, népszerű operációs rendszer érzékeny adatokkal, emiatt nem csoda, hogy rengeteg kísérlet történik a sebezhetőségek felfedésére és kiaknázhatóságára, fordított irányban eddig nem volt nagyon kifizetődő ilyesmivel próbálkozni.

(#17978) Decepticon

Mindezek mögött köztudomásúan a Szürkék állnak, hogy Pistikét bosszanthassák. :D

Például akad olyan felhasználó, aki OS X-en fokozottabb védelemre is felkészült.

• Fritz Teufel

addikt

válasz #40553216 #17977 üzenetére

off on

Aztán gondolom, hogy az applikációk által nyitott résekről még nem is beszéltünk. Korábban valahol már meséltem, hogy tiszta Windows telepítés után nem kellett 5 percet várnom az első vírus megjelenésére. Csak csatlakoznom kellett az internetre és nem látogattam semmit. Ez igen csak döbbenetes felfedezés volt. Szó szerint vonzotta a kártevőket. Az, hogy a művészi oldalak terjesztik a jóságot, az komoly tévhit és nincs valóságalapja. A közösségi oldalak és a nagyobb ismertebb weblapok még veszélyesebbek. Leginkább a közösségi oldalak a legkomolyabb veszélyforrás.

Aztán az is hozzájön, hogy a Windows felhasználók internetes kultúrája jóval alacsonyabb az egyéb operációs rendszereket használóknál. Ez meg tény, ezzel kár is vitatkozni. A Window ugye arról híres, hogy nem is kell hozzá érteni, csak csapatni kell. Ha bedől, a szomszéd Vérpistike, majd "letörli" a vírust vagy "újrarakja a Vindózt". Amíg az egyszerű felhasználó nem éri el az internetfelhasználók kultúrájában a minimumot, ők potenciálisan közveszélyes tömegek. Csak egy példa: nem képes megállapítani egy linkről, hogy az átirányított és hamis találatra vezet. 16 évvel ezelőtt ECDL tanfolyamon már tanították - legalább is én tanultam a főiskolán. Szerencsére ekkor már készségszinten használtam a link fölé vitt kurzorral való link ellenőrzést. Aztán meg kattintgat mindenféle brutális (ámde számára feltartóztathatatlanul érdekes) képekre meg videókra ész nélkül. Tűzfal van a ház oldalán a számítógépre minek, vírusirtó meg a Pistigyerek az olyan ügyes, a fából is vaskarikát hekkel...

off vége

Elnézést kérek az Ubuntu közösségtől, de nem bírtam válasz nélkül hagyni.

Új hozzászólás Aktív témák