Új hozzászólás Aktív témák

• eternam

tag

válasz #68216320 #6311 üzenetére

Ha nem fontos a wine és a rajta futtatott játékok, akkor az ingyenes Comodo Antivírus for Linuxot ajánlanám, ami ráadásul még magyar nyelvű is. Azért írom, hogy hogy wine-ről futtatott játékok, mert ha a Comodo valós idejű védelme aktív, akkor a játékok mikor indítod befagynak és csak a reset segít.

Én személy szerint a NOD32 Linux Desktopot használom, aminek szintén van valós idejű védelme és mellette lehet játszani, viszont fizetős. Egy elviselhető hibája van, mégpedig mikor windowsos exe-t töltesz le, néha mérettől függően fél percig is vizsgálja a letöltött fájlt és addig a böngésző befagy és egy kicsit lassítja az apt-ot is.

Van még 12.04-re a Symantec Antivírus for Linux MR14, ami egy borzalom, az összes nagy méretű fájl indulása egy óra, mert leellenőrzi futás előtt és csak egy bizonyos kernellel működik a valós idejű védelme. A GUI-ja elég puritán, még keresni is csak parancssorból tud.

Ill. van még Dr Web for Linux. aminek van egy bugja, nem szereti a Libreofficet, ha a valós idejű védelme aktív, a Libreoffice nem indul. Egyéb probléma nincs vele.

Van még a Sophos Antivírus for Linux, ami nekem személy szerint azért nem tetszik, mert a böngészőben nyílik a GUI-ja, de komolyabb probléma nincs vele.

Van még a McAfee Antivírus Enterprise for Linux, amit soha nem próbáltam, így nem tudok érdemben nyilatkozni róla.

Az általam felsoroltaknak van valós idejű védelme.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés