Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
-
ep75w
csendes tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
értem. nos, most ott tart a dolog, hogy ubuntu probléma nélkül települ pendrive-ra, de a mint, na az nem.
és bár tudom hogy ez ubuntu részleg, azért itt is megkérdezem.
próbáltam mintet telepíteni pendrive-ra. az ubuntu beépített programjával (nem ugrik be a neve, a menüben van), és az unetbootin-al. mindkét esetben ugyan indul a gép, tehát a bootszektor rendben van, de a linux maga már nem. hibaüzenet:vesamenu .c32: not a
COM32R image
boot:és itt bármit írhatok be, nem reagál. kb tíz másodpercenként viszont újra kiírja, amíg ki nem kapcsolom.
ötletek?
köszi a választ előre is. -
ep75w
csendes tag
sziasztok! anya gépében elhalt a vinyó. egy ideig esélye sincs másiknak. a terv, van egy 8 gigás pendrive, erre menne fel ubuntu, lubuntu vagy linuxmint. úgy tudom ez utóbbi is ubuntu, de legalábbis deb csomagokat használ.
kérdéseim.
1. lehet live lemezről rögtön pendrive-ra telepíteni, mintha az vinyó lenne? gondolok itt arra, hogy be fog vajon bootolni róla?2, ha az első pont ok, milyen fájlrendszert érdemes tenni pendrivera? ext4 nem jó, akkor nem tud bootolni róla a gép, szerintem nem látja a bios.
3. anya csak amolyan csendesen netezget magának, semmi extra igény nincs. böngészés, flash játék. ennyi. ezért arra gondoltam hogy elég lenne neki a lubuntu. gondolom ha ubuntu mehet pendrive-ra akkor ez is.
de azért megkérdezném tőletek, a linuxmint az kevesebbet eszik mint az ubuntu? nincs egy extra gépe, 2600+, 1g ram. ha a mint szerintetek gyorsabb lenne, megnézném neki. csak nehéz egy vinyó nélküli gépen kísérletezni
köszönöm a válaszokat.
Aktív témák
- Hardcore café
- Picit gazdaságosabb és halkabb lett a PlayStation 5 Pro legfrissebb verziója
- Sorozatok
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- Háztartási gépek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD GTX 1060 3GB Zalman T3 Plus 400W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 120GB SSD RX 580 4GB Zalman T3 Plus 400W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 4650G 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest