Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- daninet: Automatikusan fordított magyar feliratok AI segítségével
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Aktív témák
-
-
-
God Vazzeg
veterán
válasz
hoffman_
üzenetére
ext4 legyen, ha jól tudom, naplózási és hibajavítási képességekben térnek el, az ext4 fejlettebb
Leformázod az 50gb-os részt ext4-re, tuti nem fogja látni a win
Semmilyen ntfs cuccodhoz nem nyúl, bár telepítéskor megadhatod a csatolási pontokat (hova csatolja be őket a linux, és akkor nem kell később fstab-ot szerkesztgetned! Amire nagyon figyelj hogy becsatoláskor az ntfs típusa ntfs legyen, és NEHOGY FORMÁZÁSRA JELÖLD! 
-
God Vazzeg
veterán
válasz
hoffman_
üzenetére
10.04-nél nem adta nekem se hova rakja a grubot, de 11.10-nél igen. Valószínűleg a 80-as winyód sdb lesz, de nem biztos, volt hogy nekem előre vette az ide-s eszközt, és sda lett, erre figyelj oda! Nézd meg, és arra rakd a grub-ot ami meg van adva biosban hogy arról indul a rendszered.. Ergo ha a win7-es winyó van megadva bootnak biosban, akkor arra kerül a grub

-
God Vazzeg
veterán
válasz
hoffman_
üzenetére
Particionáláskor megadod a létrehozandó particiók méreteit és típusát, valamint csatolási pontjait, és a grub helyét, hogy melyik winyót indítod, ez nyilván a wines lesz! Erre figyelj! A grub betelepül a win7 indítója helyére, de felveszi majd azt a listára, így indítható marad. Ha véletlen mégse, akkor is csak update és kész

-
F34R
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
persze kell egy 32 bites Ubuntu vagy Kubuntu (attól függ a KDE-t vagy a Gnome-t komálod )
A 80gb-s ra menne az UBI azt simán meg tudod tenni. egy grub update-el bekerül a win 7 is a listába és tudod választani. ha nem sok dolgt kell felraknod akkor hamar megvagy vele. ntfs-3g csomagra is szükséged lessz. (ha látni akarod a dolgaidat)[link] 32 bitest.
[link] 32 bitest.unetbootin-al és egy fat32-re formázott pendrive-al [min 2gb ] fel tudod rakni vagy előtte megnézni livecd-ként.
-
God Vazzeg
veterán
válasz
hoffman_
üzenetére
Egyszerű dolgod lesz, először is csípj le a linuxnak helyet, utána ha feltelepíted a linuxot, az alapból berakja indítóba a wint, mert kultúr
Ennyi az egész 
Szerk: ha a meglévő rendszered mellé rakod be, és az új 80-asra megy a linux, akkor csak simán megadod neki hogy melyik winyón csinálja meg a particiókat (legjobb kézzel megcsinálni neki), és mehet! Automatikusan berakja a grub-ba a wint így is, sőt ha több linux van egymás mellett, azt is berakja, update-grub után

-
God Vazzeg
veterán
válasz
hoffman_
üzenetére
Pár csavar az egész
Nem nagy kaland 
-
The DJ
addikt
válasz
hoffman_
üzenetére
Csak benéztem az esti kóborlásom során és megakadt a képen a szemem. A hibaüzi egyértelműen azt jelenti, hogy az Ubi próbálja észlelni a Wlan hálózatokat, de valamiért nem sikerül neki elindítania a keresést. Az valóban érdekes, hogy néhány sikertelen próba után miért nem ugorja át. Ha tovább vársz akkor sem történik semmi?
Mindenesetre biztos, hogy a Wlan kártya kavar be itt, főleg ha nem működik megfelelően, szóval a letiltás / kivétel 99%, hogy megoldja ezt a problémát.
MOD: lshw parancs listázza a hardvereszközöket, amiket felismer a rendszer, esetleg megnézheted megjelenik-e ott a kártya.
-
ntomka
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
Akkor biosban tiltsd le, ha le lehet, vagy vedd ki a gépből, ha nem használod.
Láthatóan éleszteni próbálja a telepítés végén, gondolom egy hardverfelderítést csinál a driverek telepítéséhez, csak épp nem megy neki. Azt meg én már nemtom miért nem lép túl rajta pár sikertelen próba után. -
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
Jól jönne némi rutin, nem történik semmi. Offoltam az egészet, újra elkezdtem a telepítést, de most hálózat nélkül. Megy ugyan úgy, elékezik a "bar" kb az utolsó 9/10-be, kiírja hogy "a telepítés kész..." meg van adva minden adat, de nem tudok a Továbbra kattintani. Egy olyat is kiír, a terminálon lent, hogy Failed to initiate AP scan. Ez miez?? Miért nem lehet ez olyan sima, mint ahogy kéne neki?... Mindig beszopom valamivel.
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
hoffman_
üzenetére
Hmm, mikor egyszer nem állítottam be swapot, a telepítő külön kérte. Szóval szerintem nem is lehet swap nélkül felrakni. Nekem korábban azt mondták, akkora swapot csináljunk, amennyi ram van a gépben, de ezt ignoráltam, és mindig 1G-t csináltam, de eddig még minden futott progim elfért a ramban, nem fordult elő swap használat, azt hiszem, még 384Mb ram mellett sem.
Szerk Swap megadása:
Csinálsz egy partíciót, és a fájlrendszernek swap-ot állítasz be. Kicsit furcsa megoldás a többi partíció csatolása mellett szerintem.
-
-
harry
veterán
válasz
hoffman_
üzenetére
Nem nevezném ajnározottnak. Van, aki szereti, és van, aki nem. Más, mint a vindóz, ezt is meg kell tanulni használni. Ha úgy állsz hozzá, hogy 'csak működjön', akkor szerintem nem fog tetszeni. Ha nem zavar, hogy néha parancssorban kell matatni, olvasni, keresni a megoldást, akkor nagy meglepetés nem érhet (negatív értelemben). Ha van rá lehetőséged, szerintem próbáld ki.
Aktív témák
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Esik a hóóó!!
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- BMW topik
- Yettel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Samsung Galaxy A13 64GB /Független/Hibátlan/Új állapot/Számlával!/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Leformázod az 50gb-os részt ext4-re, tuti nem fogja látni a win 

Alul/oldalt szokott a winyónak szerelő nyílása lenni