- Ingyen kellene, de tegnapra
- R.I.P. Aláírások
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
Köszi mindkettőtöknek
-
hoffman_
nagyúr
Még valami. Ha azt szeretném, hogy a maradék 50 gigát lássa a Linux és a Win ne(jobb a békesség), akkor mi a teendő?
Illetve a Win7 vinyója(ezen a másik két partíció torrent és steam) ntfs + a terás raktár is ntfs, ezeke az Ubuntu látni fogja mind ugye? Nem nyúl hozzájuk semmiképp sem? Csak mert a Win drága már csinált olyat, hogy random betelepített dolgokat teljesen más HDD-re, amihez köze nem volt...
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz
God Vazzeg #46361 üzenetére
Jól van, ezt azért művészet lesz elrontani. Köszi szépen
Jövök még ha sikerült, ha nem
-
hoffman_
nagyúr
válasz
God Vazzeg #46359 üzenetére
Értem, köszönöm
Még azért kérdeznék párat
Még sose csináltam ilyet... A 80-ból lecsípek mondjuk 30-at, erre megy az Ubuntu, ennek csatolási pontnak ezt adom: " \ ". Ha eddig jó, akkor is elhasalnék, mert a grub-ról írtakról lövésem nincs - amiket írtál a telepítő fel fogja ajánlani mind? Csak mert önállóan már raktam fel ugye, és ott grub nem jött szembe a telepítőn.
F34R:
(attól függ a KDE-t vagy a Gnome-t komálod )
Azt se tudom, hogy a Linux-ot eszik-e vagy isszák, nem hogy ezt
Köszi a segítséget neked is, a boot-usb már kész
-
hoffman_
nagyúr
válasz
God Vazzeg #46355 üzenetére
A mostani HDD-t nem tudom már bolygatni, amin a Win 7 van, sajna, ezért kell a fizikailag is másik vinyó. (Win7 reinstall még kb 2 hónapig nem játszik)
Ha most a 80-ast leformázom, beteszem a gépbe, és utána berakom az Ubuntu boot usb-t, majd felrakom a 80-asra az Ubuntut, akkor vajon mi történik?
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok!
Nem rég jártam itt, azon ügyben, hogy melyik Ubuntu lenne a legjobb nekem. Ez már megvan, de mivel a noti kifújt, és sos kellene a Linux, ezért elővettem egy 80gigás IDE HDD-t a szekrényből, ezt szeretném betenni a gépembe(konfig adatlapon). A probléma ott kezdődik, hogy a mostani Win7 Home 32bit-nek maradnia kéne, ráadásul ez lenne továbbra is az elsődleges OS(egy oszott 250gigás sata2-es HDD-n van).
Ehhez úgy sejtem dual-bootos rendszer kellene, de hiába kerestem rá a kifejezésre, ennek a készítéséről nem volt post a topicban. Mennyire mélyvíz ez? A GRUB például mint fogalom nagyjából előttem van, de itt ki is merül. 1-2 nap alatt tető alá tudnám hozni?
Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz
rybank #46235 üzenetére
Igazából C fordítót fogok futtatni és ismerkedni a Linux-szal, kb ennyire kell. De mint kiderült, tudtom nélkül elajándékozták a HDD-t, így egyelőre napolva a projekt.
De miért lesz lassú 40 gigán? 12 gigát ajánlotta anno és 2 giga swap-et. Win 7 is röhögve elmenne 40 gigán.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
God Vazzeg #46232 üzenetére
Pedig már kezdtem örülni, hogy jól szétgányolhatom
Na, akkor ez pik-pakk meglesz. Köszi
mod:
Az már minimális diffi
Turkáltam már gépben, csak nem volt ilyen vékony
Inkább amiatt aggódom, hogy a másik HDD se lesz jó... Akkor vennem kell valami használtat sajna.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz
God Vazzeg #46230 üzenetére
FuSi Amilo Pro V3505, egy picit mindenképp szét kell kapni, holnap kiderül mennyire. De az is lehet, hogy bemegyek suliba
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Sziasztok!
Egyszer már próbáltam, ha nem is áttérni, de párhuzamosan W7-et és Ubuntut használni, anno több okból nem jött össze. Most megint bele kell vágnom. A kérdésem az lenne, hogy ha leszedem innen a 11.10-et, az nekem jó lesz?
mod:
Illetve mi kell ahhoz, hogy bootable USB-t készítsek? Maradhat NTFS?
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Ubuntu 10.10 ready up! Köszönöm szépen a sok segítséget
A neheze még csak most jön, jövök még párszor, azt hiszem
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Kendek #33706 üzenetére
Hű, köszönöm, a felhasználóneves tippet. Is
Bár úgy rémlik, hogy próbáltam kicsivel is, ebben nem vagyok biztos. A kártyát letiltottam tegnap, úgy sem sikerült. Egy elég lassú pen van beadva neki, habár nem hiszem, hogy ez probléma lehet, azért ma kipróbálom a Flashvoyagerrel is. Kártyát megnézem megint BIOSban, és csekkolom a felh. nevet. Ha ezek után se lesz jó, akkor nem én vagyok a Linux kedvence
Este jelentkezem, köszönöm szépen a segítséged, és ntomkának is
[ Szerkesztve ]
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
ntomka #33701 üzenetére
Van, de voltak vele bajok. Legutóbbi windózos müködése alatt elővarázsolta belőle bios alól egy szervizes kollega, de típushibája a gépnek, hogy alapvetően nem van És ugye most volt a win reinstall + ubuntu install(menne,ha..). De persze reggel még volt, itt hol nézzem meg, hogy van-e? Bár mindegy, mert itthon nincs csak wired internet. Max a telómról tudok rá küldeni, de az macerás és le is merült :/
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz
ntomka #33697 üzenetére
Nem tudom, hogy ez a két fogalom miben különbözik
Úgy is próbáltam, hogy pendrive bedug, és rögtön kiválaszottam az Install Ubuntu-t, ezt kétszer is, eredménytelenül, és most úgy próbáltam, hogy elindítottam a rendszert, és az alól indítottam a telepítést. Ez se jött be. Mutatom hol tart, tudtam lőni screent:
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #33693 üzenetére
Jól jönne némi rutin, nem történik semmi. Offoltam az egészet, újra elkezdtem a telepítést, de most hálózat nélkül. Megy ugyan úgy, elékezik a "bar" kb az utolsó 9/10-be, kiírja hogy "a telepítés kész..." meg van adva minden adat, de nem tudok a Továbbra kattintani. Egy olyat is kiír, a terminálon lent, hogy Failed to initiate AP scan. Ez miez?? Miért nem lehet ez olyan sima, mint ahogy kéne neki?... Mindig beszopom valamivel.
-
hoffman_
nagyúr
Elakadtam én is
XP kész, particiok rendben, megy fel az Ubuntu. Utolsó oldal, telepítés kész, gép neve, jelszavak megadva, igenám. De nem enged a továbbra kattintani. Na most innen hova tovább
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Kendek #33687 üzenetére
Köszi újfent
Én vélhetően az Ubuntut fogom használni, de a család többi tagja gondolom marad az XP-nél. Aztán majd meglátjuk. Ha meg nem sikerül a nyomtatót bevarázsolnom az Ubuntu alá, akkor néha muszáj winelni nekem is.
CPT.Pirk:
Tudom én variálni őket, azzal nincs baj, azt nem értettem, hogy mikor kell
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #33684 üzenetére
Köszönöm
De azért még belekérdezek
3 partícióm van most, XP telepítővel csináltam őket az imént. Egy XP(17G), épp most megy fel, egy üres az Ubuntunak(17G), és egy 40-es raktár a filmeknek. Ezeken felül akkor kellene még egy, vagy azt le tudom csípni telepítésnél az Ubuntu 17G-jéből? Csak az XP van formázva, tehát a többivel még tudok játszani, lecsípni különösebb gond nélkül elvileg. Sok buta kérdés tudom,nem nagyon megy be a fejembe a dolog.
[ Szerkesztve ]
-
hoffman_
nagyúr
Épp ismerkedni készülök az Ubuntuval, most tolom fel az alapozó XP-t, utána megy fel az Ubuntu(10.10). Legalábbis terv szerint A blogomban már akadt jó sok segítőkész emberke,de azért kérdeznék. A vas egy noti, T2050-el(1,6ghz dualcore), és 512MB rammal. Ajánlották, hogy csináljak ugye partíciót a swapnak, lévén hogy 512mega nem olyan sok ram. Ha most én márciusban bővítem még egy gigával a gépet, akkor az feleslegessé válik ugye? Mert akkor nem csinálok a swapnak most, hacsak nem általatok nem erősen recommended.
-
hoffman_
nagyúr
Üdv!
A kisebbik gépen(aláírásban, noti) gondoltam teszek egy próbát, kíváncsi vagyok mit tud az olyannyira ajnározott Linux. Szóval tervezem egy Ubuntu felpattintását. Már olvasom az 1 hsz-t, és a morzsákat.
Nagyon meg fogok lepődni? Aki Xp-n nevelkedett teljes egészében... És már rühelli a windos eme formájának betegségeit, de zsigerből "ismeri" őket?
Aktív témák
- FIGYELEM - Megjelent az Office 2024 - Bevezető áron
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- A legolcsóbb árak! Jogtiszta Windows operációs rendszerek számlával!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.