Hirdetés
- Meggyi001: Hasznos helyek és tippek Párizsban, amiket jó eséllyel keresni is fogsz...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Chosen: Intel Arc B580 játék kompatibilitás (2026. 01.)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- wrox: Computherm Q7 RF termosztát
Aktív témák
-
tropico
tag
válasz
vilmaboy
üzenetére
Na megnéztem ennek az FS Amilo l7320 laptopnak a tulajdonságait. Hát ez a VIA PN800 vga nem egy értelmes dolog. 64 MB memória nem sok, de elvileg elég egy minimal ablakkezelő használatához. A laptopban elvileg 512MB DDR (400Mhz) ram van ebből még a vga 64MB-ja lejön és a többit használja maga az oprendszer 448MB-ot. Tehát ha jól számoltam ennyiből kell gazdálkodnia az oprendszernek.
Ehhez a géphez én a Crunchbang vagy a Puppy
javasolnám, de ha mindenáron valami nagyobb kell akkor előtte egy memóriabővítés min. 1G-re. Ubuntu és társai 1Gb-tól érzik jól magukat. Az ubuntu.hu keresőjébe beírod a laptopod tipusát elég sok solgot találsz róla. -
válasz
vilmaboy
üzenetére
Laptopon nálam is openchrome van. xorg.conf -ot mig nem konfiguráltam nekem még egerem sem volt, csak vesa módban. A helyzet az hogy a viások nem tették nyilvánossá a driver forráskódját, ezért nem is tudtak teljesen fejleszteni rá. amd-nvidia-intel átlalában problémamentesebb.
-
válasz
vilmaboy
üzenetére
Intel chipseten azért jobb, az én Fujitsumban az van...
De amúgy Via-ra is tuti fel lehet tenni, mert sokan használják, csak mókolni kell.
Különben ha egyszer összeraktad, akkor már nem lesz vele gondod.(Az öreg (10 éves) HP laptopomban is S3 Savage IX kártya van, csak az még a VIA-s felvásárás előtti, azon csont nélkül megy az Lubuntu.)
Aktív témák
Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Formula-1
- LEGO klub
- Új kezdeményezéssel pofoznák ki a Linuxot a játékosoknak
- Mini PC
- Energiaital topic
- Router gondok
- Apple asztali gépek
- Meggyi001: Hasznos helyek és tippek Párizsban, amiket jó eséllyel keresni is fogsz...
- LG LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Yellow -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4489, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Új Asus Vivobook S16 Flip 2in1 WUXGA X360 Touch i9-13900H 14mag 16GB 1TB SSD Intel Iris XE Garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ehhez a géphez én a
javasolnám, de ha mindenáron valami nagyobb kell akkor előtte egy memóriabővítés min. 1G-re. Ubuntu és társai 1Gb-tól érzik jól magukat. Az ubuntu.hu keresőjébe beírod a laptopod tipusát elég sok solgot találsz róla.