Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• dbius

veterán

válasz #16820480 #14127 üzenetére

Én ha jól emlékszem 6.xx óta használtam Kubuntut egészen 8.04-ig. Addig a KDE 3.5-ös verzió volt az alap.

8.10-ben már KDE 4 van, ami merőben más, teljesen. A KDE 3-mat 100%-ig testre tudtam szabni, sokkal jobban tetszik(ett), mint bármelyik GNOME, és a szerintem szebbek, ill. ne csapjatok arcul, de számomra testközelibbek a programjai is. Több erőforrást zabál a gnome-nál, de szerintem manapság ez már nem szempont (kivéve kis gépeket).

És akkor jött a KDE 4, kb. mint egy arculcsapás, erőltetik a widgetes felületet, és (én 4.1-ig próbálgattam, 4.2-t már nem) szinte semmit nem tudtam úgy beállítani, mint a KDE 3-ban. Kb. egy hétnyi tesztelés, finomhangolás után áttértem gnome-ra, amit a mai napig nem tudok úgy szeretni és beálíltani, mint a jó öreg KDE 3-mat.

fel lehet rakni ugyan azt is a 8.10-re, de most nincs hangulatom megint elölről kezdeni mindent.

Jelenleg pedig épp ott tartok, hogy kezd elegem lenni az egészből, egyre több gondba futok, amiket ugyan részben, vagy többé kevésbé meg tudok oldani, de már kezdem unni, hogy pl. sima filmeket megnézhetek bármivel, de HD filmeket csak bizonyos beállítások mellett, bizonyos lejátszóval, mert különben szaggat (nem hardver miatt!). Sok ilyen apróság van ill. gyűlt össze, és én pedig azt szeretem(ném), ha egy bizonyos dologra nem kellene felraknom akár több programot.

• Siriusb

veterán

válasz #16820480 #14127 üzenetére

Én idáig nem voltam megelégedve a kde-vel, de most nagyon bejön a jauntyba. Egyelőre... ;]

Aktív témák