Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
-
-
-
-
válasz
Kephamos
üzenetére
Megkerestem Neked.
-
-
-
-
-
-
-
Ide is beírom, hátha: ki ismeri az aptitude konfigurálásának módját?
-
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
Ha a szokásos dolgokat nem felejted el, akkor nem nagyon érhet baj:
- https oldalakon járva nézd meg, hogy a tanúsítvány hiteles-e
- rootként csak a szükséges minimumra korlátozd a tevékenységed, azaz ne ezzel (és ilyen osztályú accounttal) használd a rendszert
- ne legyenek felesleges / nem használt accountok a gépen
- ne legyenek nyitva felesleges portok az internet felé.Ha ennyi nem nyugtat meg, akkor nézd meg, hogyan lehet részletekbe menően konfigurálni a tűzfalat; vírusoktól nem kell félned.
Ha vmit elfelejtettem, majd beírják mások.
-
válasz
Csakénvagyok
üzenetére
Attól függ, milyen internetbanking-ról van szó. Sima egyszerű https-es felületű belépés simán megy FF alól...
-
-
-
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Szerintem egy boot flag nem ártana az XP partíciójának, anélkül nem fog bootolni.
Ezt lesd meg, hátha segít. (Vista ugyan, de a 7-et ebből csinálták.)
-
-
-
Én a helyedben inkább defragolnám azt a partíciót, ahol van hely, aztán leválasztanék abból egy darabot és oda hoznék létre külön /home-ot. A hibrid megoldások az álmoskönyv szerint sosem vezetnek jóra, még akkor sem, ha Windows alatt csak egy fájlnak látszik. Csinál a Windows egy automatikus defragot, vagy checkdisket, aztán máris oda lehet a fájlban létrehozott fájlrendszered integritása...
-
-
-
Gyorsulást érhetsz még el a memória bővítésével is; ha 1 giga lenne, többet érnél el vele, mintha 800-ról 850-re ugrasz (ezt egyébként tuninggal nem tudod elérni?)... Persze a flash- és videolejátszáshoz inkább CPU kell, FF meg egyébként sem sebességbajnok, legalábbis indításkor, főleg, ha sok különböző oldalt látogatsz.
-
-
válasz
Akheron
üzenetére
LXDE eléggé light, még az xfce-nél is "könnyebb" - de OpenBox is, FluxBox is lájtosabb az LXDE-nél... csak ez utóbbiakat már elég sokat kell farigcsálni, hogy kézreálló legyen. A kimondottan netbookokhoz készült csomag telepítése sokat segíthet, a kezelőfelülete is igazi számítógép-használathoz van tervezve, az eltávolítása esetleg macerás lehet.
-
Igen, érdemes lenne tenni egy próbát vele (bár azért gyanús a dolog, mert mintha a saját home-odba kellene kerülnie ezeknek a dolgoknak...).
Még lehetőség, hogy XP alatt exportálod ezeket, Ubuntuban meg importálod.Automatikus mount már soxor volt itt téma, keress rá a topicban az 'fstab' kifejezésre.
-
-
-
-
válasz
body007
üzenetére
Ez nem biztos, hogy menni fog. Ha Windows alatt RAID-et akarsz, akkor az összes lemezegységet "dinamikus kötetté" kell Windows alatt konvertálni, az viszont egyáltalán nem biztos, hogy ezt olvasni és írni tudja majd az Ubuntu. A RAID-eket mégsem vegyes környezetre találták ki...
-
-
válasz
Akheron
üzenetére
Partíciót el tudsz rejteni, de a boot recordot a Windows mindig felülírja a saját loaderével, ha azt telepíted később. A Windows Disk Management-je meg látja, hogy van vmi ismeretlen partíciód, tehát ha a megfelelő gondossággal jársz el, akkor nem vágod felül a recovery partíciódat. Az általad említett tri-boottal kapcsoltban felhívnám a figyelmedet arra, hogy nem tudod majd elindítani a SystemRescue-t, ha pl. merevlemez-hibád lesz, ezért célszerű azt egy CD-n tárolni.
-
-
-
-
válasz
Aylarth
üzenetére
Mivel sanszosan nem rendesen lett leállítva a Windows, ezért nem lehet csak úgy ripsz-ropsz becsatolni a windowsos partíciókat. (Álmoskönyv szerint sosem jó két víruskergetőt egyidőben futtatni Windowson.)
Bootolj Ubuntu LiveCD-ről és próbáld meg becsatolni a windowsos partíciókat, pontos hibaüzenetet kérjük ide.
-
-
-
Hogyan tudom kicserélni a Main Menu-t reprezentáló ikont valamilyen képre?
-
Ezek között nincs megfelelő?
-
[I]"... Csomagok
Ezek a csomagok fognak kelleni ezeket fogod telepíteni:
* linux-686, vagy linux-2.6.12.10-686
* linux-headers-686, vagy linux-headers-2.6.12.10-686
* linux-image-686, vagy linux-image-2.6.12.10-686
* linux-restricted-modules-686, vagy linux-restricted-modules-2.6.12.10-686..."[/I]Vagy ez, vagy az. Ha ez nincs, akkor azt...
-
Ubuntu OpenBox-szal, csak már előre be van állítva.
-
-
-
-
-
-
válasz
gyurman
üzenetére
Próbáld a scribus forrásból kiexportálni más formátumba. A scribus források elérhetőek a fordítócsapat honlapján.
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Jester01
üzenetére
Hááát.... ilyet még nem találtam. Olyat igen, hogy a meglévő Ubuntu LiveCD-hez hogyan lehet hozzáadni a text-mode installt, de ahhoz is kell az Alternate CD, akkor meg már felesleges buherálni (persze én imádok...
). -
-
-
-
-
12545-re van vkinek 5lete?
-
Kérdés: hogyan lehet fixre beállítani a keymap-et? Bootoláskor mindig újragenerálódik, de nem kell, hogy ez mindig megtörténjen...
-
válasz
Major Major
üzenetére
Naja

-
-
Hogyan gyorsabb az Ubuntu bootolás? Full text képernyőn, hagyva, hogy menjenek az üzenetek a képernyőre, vagy elnyomva azokat?
-
válasz
Xmodule
üzenetére
Pedig ott a válasz, idézem az ott linkelt INSTALL állományból:
[I]The simplest way to compile this package is:
1. `cd' to the directory containing the package's source code and type
`./configure' to configure the package for your system.Running `configure' might take a while. While running, it prints
some messages telling which features it is checking for.
[/I]Ez mondjuk nem minden esetben igaz, ez egy általános megközelítés; látom az install.txt-t a screenshoton, ott le van írva, hogyan kell fordítani.
-
válasz
Jester01
üzenetére
Ha van root account, akkor nem a userekét fogják támadni, hanem a root-ot - amit alapvetően semmivel nem nehezebb hackelni, mint a sima userét, hacsak valaki nem veszi nagyon komolyan a biztonságot. Természetesen nem igazi megoldás a sudo-zás sem, ezügyben már történnek/történtek fejlesztések. Ha valaki nagyon kíváncsi, mennyire sebezhető a rendszere, használja a SecTool-t és az nmap-et.
-
-
-
-
-
Cairo-dock - vágja valaki kívülről-belülről?
-
-
rtom engedélyével idézek:
code:
$ sudo mount -o loop /mnt /home/mini.iso
$ sudo cp /mnt/linux /boot/linuxMy
$ sudo cp /mnt/initrd.gz /boot/initrdMy.gz
majd szerkesszük a GRUB menüt:
$ sudo nano /boot/grub/menu.lst #ez persze bármely editorral megtehető
és tegyük bele a következőt:
title Mini Install
root (hd0,1) #nálam a 2. partíción van a linux, értelemszerűen ez másnál máshol lehet
kernel /boot/linuxMy
initrd /boot/initrdMy.gz
majd mentés és reboot. Az indításnál feljövő GRUB menüben válasszuk a Mini Install-t és kezdődhet a telepítés.Ha jól értem, itt tulképpen a lemezen lévő kernel átmásolásra kerül a merevlemezre és indításnál ki lehet választani indításra.
-
-
-
válasz
gabaly
üzenetére
Angol nélkül tényleg nehéz lesz a jövőben.
A scanneres problémára:
- próbáld meg downgrade-elni a libsane-t és blokkolni a frissítését - a 8.04-ben a 1.0.19-es verziója van. Nem határozottan működő módszer, openzsuzsi alatt megy, ubiban nem.
- másik módszer, hogy linux alá raksz egy virtuális gépet Windows-zal és ott használod a scannert. Ez sem az álmok netovábbja, mert nehézkes lesz a file-ok mozgatása, de ez is lehet egy módszer. -
-
-
Beryl már külön nincs, Compiz-Fusion van, aminek a használatával mindenféle látványos módon lehet váltani a különböző asztalok, programok között, lásd pl. forgó kocka. Engem egy idő után idegesített, úgyhogy kikapcsoltam. Egyébként sima Ubuntuval alapból települ.
Játszani is lehet, vannak natív Linuxos játékok, vagy van a wine, amivel jónéhány Windowsos játék is megy.64 bites rendszerrel meg ne szívasd Magad; sokkal bugosabbak, szoftverek is kevesebben vannak és talán driver-problémákkal is szembesülhetsz 64 bit alatt. Én a 8.04.1-es 32 bites Ubuntut ajánlom. Ez LTS kiadás, tehát 3 évig biztosan készülnek rá frissítések.
-
-
Elsőként csak simán töltsd le az iso-t és bootolj róla. Ki tudod próbálni anélkül, hogy bármit is telepítenél. Ha mégis úgy döntesz, hogy telepíted, akkor van hozzá magyar nyelvű leírás.
-
-
-
-
Szerintem a Phoronix Test Suite-tal tudsz stresszeltetni.
-
válasz
cellpeti
üzenetére
Partícionáló programból inkább LiveCD-s változatot válassz, becsatolt (mountolt) partíciót nem lehet piszkálni. Google: gparted livecd. Gnome-commandert szerintem Synaptic-ból tudod telepíteni. GUI-s, úgyhogy nem túl nehéz használni.
C program fordítása és futtatása: Full Circle Magazine 17. szám, magyar kiadás, lentebb linkelték.
-
válasz
Neil Watts
üzenetére
Nekem is bejött, így engedélyt kértem és kaptam a szerzőtől a használatához

-
válasz
Neil Watts
üzenetére
Melyik fele?

Aktív témák
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bestbuy játékok
- Házimozi haladó szinten
- Na, milyen hardver kerül a fa alá?
- Horgász topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 GIGABYTE 750W
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3831
- LG 77C4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Byski Áramláskijelző.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

).