Hirdetés
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Aktív témák
-
Hali!
Feltettem a kis laptopomra a 8.04es Xubu-t. Minden szép és jó csak a wifi hálóra nem tud csatlakozni
Kártyát felismeri, használja. Hálót megtalálja. Titkosítást kikapcsolva még ping-etni is tudom a routert és a destop gépem. Wifi-radart feltettem, be is állítgattam mindent szépen de nincs net
Valami ötlet? -
innen másolva

3.5) Csökentsük az energiafogyasztást
Az Intel gépekhez szánt eszközzel, a Powertop-pal, képes vagy megtalálni azokat a szoftvereket, amelyek a legtöbb energiát fogyasztják a rendszeredben. Különösképpen a notebook felhasználók fogják előnyben részesíteni ezt - az akkumulátor használati idejének növelése érdekében.
Ha szeretnéd használni a Powertop-ot, telepítsd a következő csomagot:
- powertop
Megjegyzés: A programok telepítésének magyarázata a 4.2) lépésben található.
Ezt követően már indítani tudod a Powertop-ot Terminál-ból. Ajánlott Adminisztrátori jogokkal indítani, különben nem fogsz tudni minden lehetőséget kihasználni benne.
Adminisztrátori jogosultsághoz a következő paranccsal indítsuk:
sudo powertop
A Powertop folyamatosan adatot fog gyűjteni a rendszerről. Mutatja, hogy mi az, ami a legtöbb energiát fogyasztja, és egyúttal optimalizálni tudod a rendszert. Bizonyos esetekben a Powertop képes optimalizálni a rendszert, ha lenyomod a megadott billentyűt.
Nem elképzelhetetlen, hogy néhány watt energiát takaríts meg vele.
-
Hali!
A Wine-n lehet valamit állítani, h ne essen szét a kép 1 játék inditásánál? Próbáltam képernyőmentést csinálni de nem szétesve menti el a képet

ATI Driver telepítve:
body@body-desktop:~$ fglrxinfo
display: :0.0 screen: 0
OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc.
OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 4800 Series
OpenGL version string: 2.1.7659 ReleaseMég az lenne a problámám, h ha bekapcsolom a zárt meghajtót (3D gyorsítást) újraindítás után 640x480ba indul, és nem lehet feljebb állítani a felbontást csak a driver újratelepítése után
Lehet, h ez a Wine problémája is?
Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos autók - motorok
- A szuperintelligencia még odébb, a szuperapp már közel
- Formula-1
- Gyúrósok ide!
- Meggyi001: A Lidl Silvercrest kenyérsütő jó?.........Jelentem:Jó!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Parkside szerszám kibeszélő
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4332
- Samsung Enterprise PM893 1,92TB/ SATA 2,5" SSD- 6db/ számla-garancia
- Akció! Csere-Beszámítás! Asus ROG G614J! I7 13650HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Eladó Xiaomi Poco F3 dual 6/128GB / 12 hónap jótállás
- iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4377
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Kártyát felismeri, használja. Hálót megtalálja. Titkosítást kikapcsolva még ping-etni is tudom a routert és a destop gépem. Wifi-radart feltettem, be is állítgattam mindent szépen de nincs net