Hirdetés
Aktív témák
-
-
Nem rossz, csak kicsit egyszerű szegényke
Ha utorrent-eset akar valaki akkor deluge - ez még kinézetre is olyasmi. Ha inkább 1 jól konfigozhatót akkor meg vuze
A csomagkezelő álltal felajánlott összes klienst kipróbáltam (majdnem), nekem ez a 2 jött be legjobbanMindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
-
rtom
senior tag
válasz RasHaN #11804 üzenetére
"teljesen olyan mint a totalcommander"
Egy kis túlzással... normálisan kezeli már a tömörített fájlokat? Ráadásul többen is panaszkodnak mostanában, hogy erősen bugzik. Én is emiatt tettem félre, pedig még bugreportot is küldtem be anno (aki mégis a használatára adja a fejét, mindenféle debug csomagot tegyen fel)
-
Juhtúró
tag
válasz gabaly #11778 üzenetére
köszönöm szépen a válaszokat!
vladitól pedig bocsánatot kérek tényleg nem ő írt cikket hanem Major Major kolléga. nekem is le kéne állnom a tudatmódosítókkal..http://linuxtutorialok.blogspot.com/
-
Major Major
senior tag
válasz viztelen #11799 üzenetére
Parancsikon dolog sikerült?
Monitor ügyben, asszem a modline (különös tekintettel a 9004-es hsz-re) a kulcsszó, aminek olvass utána.
Gnome looks-os téma ügyben dobhatnál linket, megnézni hogy pontosan mi is az, és miért nem megy. De mondom, én határozottan drag&drop-ra emlékszem, de most nem tudom lecsekkolni, mert xfce-en vagyok.
Compiz ügyben mondjuk n0_gAboR remek írása? -
szeva000
addikt
hali!
még mindig az 5.1 idegel.szeva000@szeva000:~$ sudo asoundconf list
Please note that you are attempting to run asoundconf as a privileged superuser, which may have unintended consequences.Names of available sound cards:
HDMI
CA0106
szeva000@szeva000:~$itt miért nem látom azt,hogy audigy a hangkarim??így nem is tudok semmit állítani.
vagyis mostmár fingom nincs az egészről -
-
Xmodule
őstag
ti 32 vagy 64 bites verziót használtok?
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Xmodule
őstag
válasz Major Major #11819 üzenetére
megkönnyítetted a dolgom a választásban :p
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
VaZso
senior tag
válasz Kephamos #11821 üzenetére
Nekem tökéletesen megy a 64-es is.
Olyan nagyon sok "szívás" eddig nem volt vele, leginkább a 32-bites flash tudta megenni a gépet a pluginwrapperen keresztül. (Abból pedig lassan lesz 64-es, illetve egy alfa verzió kint van már - egyébként ahogy nézem, 16-án frissült is, azzal nincs gond.)Böngészőből pedig van 64-bites, így legfeljebb a 32-bites beépülők kavarhatnak kicsit (gépfelzabálás ügyben), pl. Adobe beépülő pdf-nézője, de azt úgysem használom...
A használt programjaimból pedig mind van 64-bites.
-
viztelen
tag
válasz Major Major #11811 üzenetére
üdv.
igen, sikerült a parancsikon, köszivideokártyával majd még játszok...
compiz: nézem, és ott is kérdezek ügyesen
köszi szépen a válaszokat.
további Boldog Karácsonytszerk:
firefox-ban meg lehet oldani, hogy backspace-szel visszamenjen előző oldalra (vagy más bill. kombinációval )?hülye kérdés:
kde és gnome között mi a különbség?[ Szerkesztve ]
-
Xmodule
őstag
Érdekes. Leszedtem az Ubuntu 8.10 es verziót. Viszont a particionálás részénél most elakadtam. Eddig ilyen még nem volt. Egyáltalán nem látja a meglévő particióimat. Úgy kezeli mintha nem lenne semmi, csak egy üres vinyo amit 100% ban leparticionálna. Viszont én csak erre a részre kialakitott 25GB os részre szeretném tenni. Eddig a régebbi verzionál meg a többi disztronál ment rendesen csak most valami nem jó. Pedig nem SATA vinyo. Valami ötlet?
-
Xmodule
őstag
Így látja: KÉP
[ Szerkesztve ]
-
Xmodule
őstag
válasz ngabor2 #11828 üzenetére
Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 2 24321 195350400 5 Extended
/dev/sda2 * 19733 21817 16747762+ 7 HPFS/NTFS
/dev/sda5 2 1995 16016773+ 7 HPFS/NTFS
/dev/sda6 1996 5354 26981136 7 HPFS/NTFS
/dev/sda7 5355 19732 115491253 7 HPFS/NTFS
/dev/sda8 21818 24191 19069123+ 83 Linux
/dev/sda9 24192 24321 1044193+ 82 Linux swap / Solarisamugy most live cd vel vagyok fent
ejha ezen most én is meglepődtem mármint hogy ennyi partició van.
[ Szerkesztve ]
-
Xmodule
őstag
Közben rájöttem, hogy van egy régi vista partició meg egy open solaaris is ezeket egybe olvasztom valami particionáloval.
-
viztelen
tag
közben felmerült még egy kérdés:
usb-s webcam-et szeretnék felismertetni a géppel de nem megy :S
felraktam a gspca csomagot, de ugyanúgy zöld képet ad, nem történt semmi...a webcam Genius look 312P típusú
van ötletetek?
-
Xmodule
őstag
válasz Xmodule #11825 üzenetére
Na megoldottam a gondot. Nem tetszett az ubi nak hogy volt vagy 8-9 particiom. De most már csak 3 van és látja rendesen. Viszont a wint elrontottam ntdrl hibát ír szóval most azt kell megcisnálnom.
-
VINIKOR
senior tag
8.10-es ubuntu és Asus F5Z laptopról van szó: [link]
Még mindig nincs hang a laptopomon. Drivert nem töltöttem csak a linuxot raktam fel. Az asztali gépemen van hang ezzel a linuxxal, de a laptopon nincs. Ötlet? Pedig minden nagyon jól működik.
Más:
A 214 MB frissítést nem lehet egyben leszedni és CD-re kiírva megtartani? Újratelepítéskor ne kelljen újra leszedni.Köszi! És szuper ez az ubuntu csak a hang is meglegyen.
-
Xmodule
őstag
Ubuntuban nem az "su" parancsal kell rootként belépni?
-
Xmodule
őstag
Nvida 8600asom van. Ubi 8.10. Felajánlotta a 177 es drivert. Feltettem. Erre kiirja mikor az Nvidia ikonra megyek hogy configoljam be az "nvidia-xconfig" -ot majd inditsam ujra az X et. De ezt dobja ki nekem:
"sudo nvidia-xconfig
Using X configuration file: "/etc/X11/xorg.conf".
Backed up file '/etc/X11/xorg.conf' as '/etc/X11/xorg.conf.backup'
New X configuration file written to '/etc/X11/xorg.conf'"Nem értem. Ötlet?
-
VaZso
senior tag
válasz Kephamos #11824 üzenetére
Valójában összehasonlítási alapom nincs, mert csak a 64-est raktam fel erre a gépre...
A másikon 32-bites van de csak azért, mert az nem 64-es proci...Jelen helyzetben szerintem lényegtelen, melyiket rakod fel, hacsak nincs >4GB RAM a gépben.
VINIKOR:
Esetleg egy lspci kimenetet linkelj be.
Ahogy néztem, van, akinek némítás/engedélyezés után részben működött, más pedig BIOS frissítés után írta, hogy tudta használni...
Érdekes lehet esetleg egy lsmod is, hogy milyen modult töltött be hozzá a rendszer.A frissítéseket nem tudom, mennyire érdemes külön kiírni, bár biztos megoldható... viszont ezek állandóan frissülnek...
-
Pubszon
veterán
Sikerült feltenni programokat, az amarok-ot és codec-et is.
De még a VGA drivert nem sikerült.
Vki leírná nekem, hogy lehet egyszerüen feltenni az nV drivert?ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Xmodule
őstag
Na a felbontáson sikerült állítanom egy restart után. Viszont egy valamit mondjatok meg! Mert ez nálam ubuntuban már több éves örök rejtély. Szóval miért nem képes megjegyezni egy egyszerű felbontást? Miért van az hogy minden egyes bejelentkezéskor vagy ujra inditásnál be kell állitani a megfelelő felbontást. Egyszerűen nem értem. Nekem 2 monitorom van. Pirimary CRT 1152x864@85Hz en Secundary meg egy TFT 1152x864@60Hz en. Egyszerűen mikor ujra inditom akkor csak a CRT kapcsol be és az sem 1152x864@85Hz en. Az Nvidia X server Serrings ben állitottam be rendesen. Jól is megy. Mikor menteni szeretném azt írja hogy nem lehetséges felülirni a xorg.conf filet. OK. Akkor megprobáltam ugy, hogy elmentettem a dokumentumokba. Kijelentkeztem X ből. Nyomtam egy CRTL+ALT+F2 őt ott sudo mc átmásoltam a dokumentumok/xorg.conf ot ami ugye elvileg a helyes beállítás az etc/X11/xorg.conf helyére. Felül írtam. Kiléptem. Lépek be ujra X re. És megint a régi rossz felbontás van. És ugyanugy nem megy a másodlagos monitor. Valami ötlet?
-
Xmodule
őstag
válasz Xmodule #11842 üzenetére
Megoldottam a problémát. Most már tökéletes minden belépésnél. Viszont. Mikor bejelentkezek akkor jelszo beírása után vár pár másodpercet mintha semmi se csinálna, aztán feláll a rendszer. Mármint ikonok meg tálca.Nektek is?
-
veterán
Sziasztok!
Valami normális, könnyen olvasható betűtípus nincs Ubuntura? LCD monitorról lenne szó!
Az alap betűtípus nagyon olvashatatlan Firefox alatt, a Vistás Cleartypehoz képest. -
VINIKOR
senior tag
válasz Major Major #11844 üzenetére
Keresem de nem talalálom az external amplifier kapcsoló. Ha magyaritva van az op.-rendszer akkor is így hívják? Ha képet be tudnál linkelni. Kösz!!!
-
Hali
Xv video kimenettel, h tom megoldani, h ne villogjanak a videók? X11el megy rendesen de kicsit "akadnak" a dolgok. Ha jól tom az Xv lenne a hardware-es gyorsítás.
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
gabaly
tag
Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- PC játékok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest