Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kis.zsolt
tag
válasz tothbe #12448 üzenetére
Erre egy jó kis sztori, olyan igazán UniFi-s:
Évek óta álmodtam egy komolyabb kapunyitó rendszerről. Olyan kamerás, érintőképernyős, beszélős, egyedi, és dizájnos dologról. Végre 2020-ban szembe jött velem az UniFi Door Acces Kit, és nem bírtam levenni róla a szemem. 2020.12.11-én vettem is arany áron belőle, mert a bemutatott és leírt tudása alapján pontosan az kellett nekem, amit ott leírva, és videókon bemutatva tudott, nem utolsó sorban pedig piszok jól nézett ki.
Egy komolyabb családi vitát váltott ki az ára, kis híján váló ok lett, de csak azért is megvettem:
És mi ebben a tipikusan UniFi-s?
Konkrétan töredékét sem tudta annak, amit leírtak. Több tucat fw frissítés, levelezés a supporttal, szomorú és csalódott bejegyzés a fórumukba, mire elkezdtek mozogni a témában. Végül mire használható lett volna, tönkrement a kijelzője. Voltak olyan jó fejek, és gariban cserélték a garancia letelte után is. Majd egy évre rá az is tönkrement, pedig még a fólia is a képernyőn volt és beltérben használtuk - nem egy jó pedigré a Door Access vonalnak.
Végül a 3. ingyenes garis cserére egy Access Reader Pro G2-t kaptam, ami egyelőre tökéletes. Már 4 komoly vihart/zivatart élt túl, úgyhogy remélem bírja majd a továbbiakban is. Ha nem, akkor el fogom engedni ezt a vonalat.Ez a kis szösszenet mutatja be, mennyire nem foglalkoznak alapvetésekkel, de mikor a kritikus tömeg megérkezik a fórumukra, és döngetni kezdik a kaput, no akkor nekiállnak és megcsinálják.
Így lett az, hogy idén márciustól (tehát durván 3 évet és 3 hónapot kellett rá várni) működik úgy a kütyü, ahogy azt annak idején bemutatták. Az előtt még a csengő gomb sem működött rajta évekig.Úgy érzem, ez lesz ezzel a G5 PTZ-vel is. Remélem addig bírni fogja a mechanika.
Ne kérdezd: LEGÁLIS!!!
-
őstag
válasz tothbe #12448 üzenetére
Köszönöm az infókat, én akkor elengedem a PTZ vonalat, már örülök hogy nem vettem meg, a célra elegek lesznek szerintem a G5 Turret Ultrák is nekem. Árban ugyanott leszek a 2db többlettel.
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
lord.lakli
őstag
válasz kleinguru #11977 üzenetére
Sziasztok!
Köszi még egyszer az ajánlást. Az eredeti ajánláshoz képest eltérés, hogy 1 db U7 Pro és 1 db U6 Mesh lett beszerezve és beszerelve. Illetve az U6 Mesh még nincs felszerelve.Digi net lett tervezve, de sajnos igretük ellenére mégsem tudják bekötni, mert nincs szabad port. Így lett Yettel OtthonNet (jelenleg 1. hónapos tesztidőszak folyik). Egy TP-Link NX510v 5G routert adtak. Alapból teszi is a dolgát, de sajnos nem lehet bridge módba kapcsolni.
Mit javasoltok mit kapcsoljak ki az 5G routeren és mit kapcsoljak be az Unifi routeren, hogy minden megfelelően működjön?
Illetve lenne egy furcsaság amit egyelőre nem értek.
Hálózat felépítése: TP-Link NX510v - Unifi CGU - USW-Ultra - Flex mini amin jelenleg van egy PS5 és egy Raspberry 4. PS5 szépen megy, folyamatosan azon nézik az olimpiát a gyerkőcök. Amennyiben az RPi is aktív (jelenleg a flexen a portot letiltottam), akkor rövid időn belül folyamatos netszakadozást (2-3 percenként 30-60 másodpercre) mutat az CGU és a PS5-ön is megszakad a net. Nagyon tanácstalan vagyok, hogy mit csináljak. Kábelt kapott újat, de kimérve az jó. Portot nem próbáltam másikat, de majd az is sorra kerül. Mit javasoltok mit nézzek meg, mit csináljak?Folyik az ismermekedés az Unifivel. Egyelőre nagyon tetszik.
Előre is köszi minden segítséget.
-
tothbe
addikt
válasz kis.zsolt #12453 üzenetére
igen, óhajtani azt lehet, de ahogy gyuszos is írta, nem biztos, hogy érdemes. Ha a benne lévő mechanika nem bírja, akkor nem biztos, hogy szeretnék vesződni a két-három havonta garanciális cserével. Pedig a munkában Amszterdamban használjuk, ahol elég közel van az európai telephelyük, ezért kb 1-2 nap max. a csere. Itthon a sajáttal meg kb nem is akarnék vesződni, mert itt általában megvárják amíg kiér a régi hozzájuk Hollandiába és csak utána küldik a cserét.
By(e) Tothbe
-
válasz tothbe #12455 üzenetére
Új gateway érkezett: Enterprise Fortress Gateway
-
bon
őstag
Ez az összeállítás se rossz: [link]
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
tothbe
addikt
válasz kis.zsolt #12464 üzenetére
Gondolom mindegyik egyedi hibás volt. Olyankor simán tudják tartani, mert annyi garanciális raktárkészletük mindig van.
Viszont típushibák esetén azért előfordultak már csúnyán nagyobb csúszások is. Kb alap a két hét - 1 hónap, de néha még a 2 hónap is előfordult már. Persze az a legrosszabb eset volt és jóváírták utólag, de egy biztonsági terméknél, mint ez a PTZ kamera ez igen nagy kiesés. A biztosító pl. ha nem működött a kamera, akkor, ha ez elvárás volt a magasabb biztosítási összeghez, megtagadhatja a kifizetést emiatt.
De mindegy is, majd meglátjuk egyáltalán bevezetik-e a patrol módot. Tudtommal még a régebbi Industrial G4-es sem tudott olyat, pedig abban jóval komolyabb mechanikát építettek. Ez látszik az árában is persze.By(e) Tothbe
-
bon
őstag
Mobile Router Industrial [link]
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
rjy08
tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem, nem nyüglődök tovább USG Pro4-gyel, beszereznék egy UDM Pro-t. Érdemes még ezt választani? Immáron 4 éves, meddig várható rá támogatás?Eladó Unifi USG Pro4 és Dahua dómkamera!
-
ArthurShelby
addikt
Ez is 4g-s... nem 5.
Tudom, nincs nagy különbség, meg fölösleges, de egy ilyen prémium márkának illene 5g-set kihoznia (a samsungnak már 2019 óta van 5g-s telefonja, rá 5 évvel egy ubiquiti-nek is illene 5g-s terméket a piacra dobni).A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
1amarr
tag
Sziasztok! Megemelkedett CPU-használatnál milyen irányban kell elkezdeni nézelődni? UDR-ről van szó. Újraindítás nem segített. Az emelkedés előtt piszkálgattam a tűzfalszabályokat, mert vettem egy wifis okos lámpát (tudom...), amit az IoT VLAN-ra tettem, és nem működött együtt a Default VLAN-on lévő HomePoddal. Ezért egy Simple tűzfalszabállyal (ld. kép) megengedtem nekik a kommunikációt. Ez kellett ahhoz, hogy lehessen vezérelni, így ezzel nincs is gond. Viszont a CPU azóta konstans 75 %-on pörög és ez szerintem nem normális.
A 4 VLAN (Default, IoT, Camera, Guest) közötti elszigetelést a lehető legegyszerűbben, menükből csináltam (isolate network, guest network). Ebben kértem korábban segítséget, azóta is működött minden, szóval ez nem változott. A VLAN-okba besorolás switch port tageléssel és PPSK-val van megoldva, ez is ugyanaz. IDS/IPS AUTO. Logolás AUTO. Adblock nincs. 5 ország geoblockolva.
Mitévő legyek?
top nem informatív.
top - 11:02:16 up 17:43, 0 users, load average: 2.99, 2.73, 2.74
Tasks: 197 total, 2 running, 194 sleeping, 0 stopped, 1 zombie
%Cpu(s): 61.4 us, 15.9 sy, 0.0 ni, 15.9 id, 0.0 wa, 2.3 hi, 4.5 si, 0.0 st
MiB Mem : 1935.5 total, 235.4 free, 1010.9 used, 689.2 buff/cache
MiB Swap: 7168.0 total, 6757.4 free, 410.6 used. 532.3 avail Mem
PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND
11964 unifi 20 0 1635572 268156 106772 S 100.0 13.5 207:42.14 unifi
9271 root 20 0 11.5g 150452 25048 S 11.8 7.6 15:08.86 node20
3226704 root 20 0 0 0 0 S 11.8 0.0 0:01.04 kworker+
3245679 root 20 0 8756 3412 2708 R 11.8 0.2 0:00.04 top
5700 root 5 -15 120008 26352 15604 S 5.9 1.3 189:44.94 ubios-u+
6846 root 5 -15 818592 8524 2096 S 5.9 0.4 27:00.11 utmdaem+
7551 root 20 0 169480 9400 7528 S 5.9 0.5 116:55.55 exe
1 root 20 0 166660 10168 7144 S 0.0 0.5 0:38.78 systemd
2 root 20 0 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.04 kthreadd
3 root 20 0 0 0 0 S 0.0 0.0 3:34.62 ksoftir+
5 root 0 -20 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 kworker+
7 root 20 0 0 0 0 S 0.0 0.0 1:30.92 rcu_pre+
8 root 20 0 0 0 0 S 0.0 0.0 0:36.19 rcu_sch+
9 root 20 0 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 rcu_bh
10 root rt 0 0 0 0 S 0.0 0.0 0:21.13 migrati+
11 root rt 0 0 0 0 S 0.0 0.0 0:20.44 migrati+
12 root 20 0 0 0 0 S 0.0 0.0 2:06.29 ksoftir+[ Szerkesztve ]
-
-
1amarr
tag
És varázsütésre vissza is zuhant a CPU görbe a korábbi szintre. Nagyon köszönöm! (Utánaolvastam most a neten a problémának. Jó tudni. Kicsit csalódáskeltő. Nem létfontosságú a funkció, de azért na.)
-
gyuszos
tag
válasz user12 #12473 üzenetére
Egy tanyán kell mobilnettel csodát csinálnom...
Egyedül a Telekom net elérhető, egy fekete lyuk a környék.
A kisérlet folyik, egy vertikális Yagit feltettem, így lett a 5/2-ből 20-25/6-10 le - fel, ami akár elég is lenne, de...
De kéne egy kültéri mobil router....Ha tudsz jobbat ennél amit linkeltek, megköszönöm ha megosztod.
Fontos, hogy rp-sma csatlakozó legyen az antennának.
Én nem találtam.[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz 1amarr #12471 üzenetére
Hogy mi? A sávszélesség korlátozás miért emeli a CPU-t? Vagy ez eleve egy bug?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
addikt
válasz gyuszos #12474 üzenetére
Ez egyben szerintem a legjobb [link]
Ha RP-SMA csatlakozós kell,akkor meg ez ajánlott olcsón és mellé egy antenna [link]
Nem tudom gyárilag benne van-e a pigtail,de ha azt is veszel akkor biztos jó lesz [link]
Van benne gyári antenna,pigtail-el. De az nem RP-SMA. SZóval venni kell mellé pigtail-tés a router tetején megfúni a kialakított helyén és ki lehet vezetni a csatlakozót kívülre. Onanntól kezdve tekerhetsz rá külső antennát.Mi ezeket használjuk terepeken.
[ Szerkesztve ]
-
gyuszos
tag
amargo, DJ. Ru$y, grabber :
Hálásan köszönöm mindenkinek a segítő infókat -
amargo
addikt
válasz grabber #12478 üzenetére
Igen az LHG-t elfelejtettem írni, én azért vettem a wAP-ot, mert ott van gigabit és más feladatokat is tud az eszköz, de az LHG kimondottan jó tud lenni.
A wAP-hoz nekem is kellett a pigtail.Viszont fontos szerintem az LTE6, különben nem lesz carrier aggregation.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
1amarr
tag
válasz MrSealRD #12475 üzenetére
Ld. itt (reddit). A kliensre kiosztott limit pörgette nálam is a CPU-t, és úgy tűnik, ez egy bug.
-
rjy08
tag
Picikének tűnik ez az UCG Ultra. Igazából a switch portok miatt VLAN-olni és a teljesítmény miatt kellene. Ja meg idővel lecserélném az L2TP és S2S VPN-t. (Nem otthoni mókához kell, közepes méretű vállalkozásról beszélünk.)
A Controller sem különösebben fontos, egy külön PC-n futtatom jelenleg, amin meg is tartanám a Multi Site miatt.[ Szerkesztve ]
Eladó Unifi USG Pro4 és Dahua dómkamera!
-
DJ. Ru$y
félisten
Na, ha saját Controllert működtetsz és Multi Site-olsz is mellé, akkor nem Dream Machine kell neked, hanem Gateway. A Dream Machinek saját Controllert futtatnak és nem rakhatók be saját Controller alá.
Ha kevés a két fenti router, akkor pedig UXG-Pro.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Lenne egy firewall kérdésem, mert jelenleg nem értem mi a baj.Van egy ilyen szabályom:
[kép]Továbbra is simán elérem a hálózatot pedig nem kellene.
Azt vettem észre, hogy vannak 60xx id-val rendelkező szabályok [kép] (ennek van egy LAN Out oldala is), amelyek gyakorlatilag megengedik ezt a kommunikációt, de hiába van az én szabályom előbb, ez feloldja és nem is tudom törölni. Ezeket gondolom generálja valahonnan, de pl hiába van bekapcsolva az Isolate Network, továbbra is bent maradnak a szabályok, ha a guest-et bekapcsolom, csak akkor tűnik el a szabály.Legjobb, hogy eddig a VLAN-ok között nem volt átjárás, mert tiltva volt, de most simán át kommunikálnak: [kép]
köszönöm a segítséget előre is, biztos valami triviális dolgot nézek be, de most kicsit elvesztem.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz amargo #12489 üzenetére
Ha két belső alhálóra akarsz szabályt létrehozni azt Lan Local-ba tedd, elsőre ezt látom.
Alap esetben Unifi NEM tilt semmit, ami nem Guest alháló, szóval default esetben minden megy mindenhova, és te tudod tiltószabályokkal meghatározni, hogy mi nem mehet hova.
Ezt a videót ajánlom.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
amargo
addikt
válasz jerry311 #12490 üzenetére
Igen, volt egy megengedő szabály fentebb csak nem láttam a szűrés miatt.. szoknom kell ezt még. Köszönöm!
DJ. Ru$y: Neked is köszönöm, ez is segített benne, hogy megtaláljam a hibás szabályt.
-
-
norba69
senior tag
Az normális, hogy egy UCG MAX 78 fokos ilyen terhelés mellett?
[ Szerkesztve ]
-
válasz DJ. Ru$y #12491 üzenetére
"Ha két belső alhálóra akarsz szabályt létrehozni azt Lan Local-ba tedd"
A "LAN Local" arra a forgalomra vonatkozik, ami a helyi hálózatból érkezik és célja maga a gateway, pl. DNS, DHCP. Tehát ha két belső alháló között szeretnél tiltó/engedélyező szabályt létrehozni, akkor az nem ide kell tenni, hanem a "LAN In"-be. A linkelt videó jó egyébként, de először érdemes tisztában lenni a tűzfal működésével. Erről irtam egy összefoglalót, érdemes átolvasni, értelmezni.@amargo
Neked is ajánlom a linkelt leírásomat, megpróbáltam egyszerűen, érthetően fogalmazni.
Ha érthető abból minden, akkor célszerű nézegetni ezeket a tutorial videókat is, melyek segíthetnek egy saját igényekre szabott tűzfal összeállításában, illetve ha tiszában vagy a működéssel, sokkal könnyebb lesz hibakeresést végezni.@norba69
A külföldi fórumon olvasottak alapján igen, normális. Az UI support válasza az egyik felhasználónak, hogy természetesek ezek a hőfokok, az eszköz úgy lett tervezve, hogy ez nem okozhat benne károsodást hosszútávon sem. (effelől azért lennének kétségeim) Részemről örültem volna egy kis ventillátornak (hasonlóan mint UDR-ben), mert ilyen eszköz vásárlását tervezem én is, és a helység ahol a rack szekrényem van, nyáron általában 28-30°C. -
rjy08
tag
válasz DJ. Ru$y #12485 üzenetére
Köszi, volt egy ilyen sejtésem, bár erre még konkrétan nem néztem rá, hogy menne e saját Controllerrel is. Az is kérdéses számomra, hogy az UDM mennyire állja a sarat egy vállalati környezetben. Olvastam sok érdekes bejegyzést, hogy csak úgy megállt, különböző gondok voltak vele, stb. Megnézem akkor közelebbről az UXG-ket. Viszont így kelleni fog egy Unifi Switch is.
Eladó Unifi USG Pro4 és Dahua dómkamera!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- IFA 2024: Harmadik generációs T-Rex is volt
- Vicces képek
- Diablo IV
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Formula-1
- Bakelit, Vinyl lemezjatszó
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest