Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Ubiquiti hálózati eszközök - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Egyébként ha random marhaságot írok a tartománynév és az e-mail mezőbe, akkor más a hibaüzenet, ergo elvileg ki kellene látnia a netre. A port checker pedig nem magyar IP-ről csekkolja a paortokat, és pontosan akkor írja, hogy nyitva van az adott port, amikor tényleg kinyitom a routerben a fenti paranccsal...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
Nincs geo szűrés, sem bármilyen más filtering.
Viszont a NAS-on a hálózati kapcsolat ellenőrzése futtatása ezt adja vissza, talán itt van a kutya elásva:
A hálózat úgy áll össze, hogy van egy Digi-s modem, ami elvileg bridge módban van, mögötte az UDM-Pro, aztán egy USWS-Pro 24, ebbe van dugva a HP G8 microserver, amin a Xpenology fut. A router kezelő felületén a WAN port ugyanaz, mint amit külső IP csekkoló programokkal látok, ergo dupla NAT nincs."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
-
Egon
nagyúr
A gépemről jó lesz? Az is ugyanazon a USW-Pro 24-en lóg...
1 <1 ms <1 ms <1 ms unifi.localdomain [192.168.1.1]
2 1 ms 1 ms 1 ms 10.0.0.1
3 * * * Request timed out.
4 * * * Request timed out.
5 * * * Request timed out.
6 1 ms 2 ms 1 ms ce01.caracom.miskolc.digicable.hu [94.21.255.18]
7 1 ms 1 ms 1 ms 172.253.65.251
8 1 ms 1 ms 1 ms 172.253.65.39
9 2 ms 1 ms 1 ms dns.google [8.8.8.8]"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
válasz MasterMark #11658 üzenetére
Tudom, de 81-el kezdődik, ergo nem ilyen cím.
DJ. Ru$y: rákerestem a neten, és úgy tűnik, a Digiseknek így néz ki a tracert, több példa is van rá.
Egyébként meg a port checker hogyan tudná jól érzékelni a routeren nyitott portot, ha lenne előtte egy másik router?"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
DJ. Ru$y
félisten
Bocs, teljesen igazad van, este van, végig olvastam az összes hozzászólásod...
Nekem is volt szívásom Synoval, de ott volt tűzfal, és engedélyezni kellett ott is a portot, de azt írod, hogy ki van kapcsolva a Synoban a tűzfal, kicsit így ez tanácstalan.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Egon
nagyúr
-
Egon
nagyúr
válasz MasterMark #11663 üzenetére
Ne msok kedvem van ilyen szájbarágósan magyarázni késő este (főleg hogy szerintem érthető az eddigiekből), de legyen.
Amikor fel akarsz venni egy új tanúsítványt DMS-ben, akkor meg kell adnod egy DDNS szolgáltatónál regelt címet (pl. xyz.freedns.com) és a hozzá tartozó e-mail címet. Volt egy ilyen freedns-es címem, kértem hozzá jelszóemlékeztetőt, mert egy ideje nem használtam, úgy tűnt hogy működik, de nem jött létre vele a tanúsítvány a fentiek szerint. Regeltem egy másik DDNS szolgáltatónál, és csodák csodája: azzal létrejött a tanúsítvány."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
kis.zsolt
tag
Üdv!
Identity Enterpise-zal kapcsolatban kérek segítséget.
Mi a megoldás arra, hogy a publikus IP változáskor (legalább heti 1-2 alkalommal) ne kelljen beírnom az éppen aktuális publikus IP-t.
Ez a hibaüzenet:
Ilyenkor beírom az újat, és egy darabig minden oké. Aztán jön egy másik, teljesen más tartományból. Ugyanez a tortúra, és egy darabig az is Oké.
Esetleg keressem ki a két szélső kiadható publikus IP-t, és írjam be tartománynak? Így talán mindig bele fog esni az éppen aktuális publikus IP-m?
Előre is köszönöm, ha kapok segítséget!Ne kérdezd: LEGÁLIS!!!
-
BossBoss
őstag
Sziasztok!
Úton van egy USW-Pro-24 switch. SFP+-al kötnék össze UDM PRO SE-el. Olvastam, hogy nem a legjobb ubi gyári SFP+ kábele. Ahogy látom a 0,5 méteres még stock out is.
Van valami bevált, jó minőségű, más gyártótól származó kábel? Illetve, honnan érdemes beszerezni?
Köszönöm! -
user12
őstag
-
user12
őstag
válasz BossBoss #11670 üzenetére
Szerintem 99%, hogy menni fog. De ha az 1% jönne be és mégse működne, arra ott a 14 napos elállás
Ahogy most hirtelen rákerestem és találtam egy bejegyzést, abban ezt a cikket linkelték be, de ez már három éves történet, azóta már kijött jónéhány szoftver verzió.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
bon
őstag
-
kis.zsolt
tag
válasz kis.zsolt #11666 üzenetére
Hátha mást is érint:
Leveleztem az Ubival, és ezt válaszolták:
To allow a public IP for your console, please follow these steps:
1. Navigate to your UniFi Identity Enterprise Manager Portal.
2. Go to 'Settings' > 'UniFi Consoles'
3. Click on the gear icon in the top right corner.
4. Disable the 'Static Public IP' option.We want to emphasize that at UID, security is our top priority. This option is enabled by default to enhance security. By disabling it, your public IP will not be blocked.
Mindez képben:
[ Szerkesztve ]
Ne kérdezd: LEGÁLIS!!!
-
bon
őstag
Na tegnap megjött az első adag rendelés 3db UVC-G5-Dome kamera és 1db USW-Lite-8-POE (52W) switch. A switch adobtálása nem sikerült elsőre, de megoldottam, így elsre tetszik. A kamerák nagyon jók, bár nem meglepő, van már belöle néhány. Még várom at UFP-VIEWPORT érkezését is. plusz ha végleges listára is áment mond a a főnököm akkor lesz egy nagyobb rendelés is Ubiqiuti cuccokból.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
bon
őstag
válasz DJ. Ru$y #11676 üzenetére
Szertinte korábban már volt adoptálva másik rendszerbe, pedig én bontottam ki a dobozt. Egy Viewport már van, jó cucc, na ott megszenvedtem az adoptálással és a frissíétssel, sok-sok próbálozással ment csak. Nem olcsó a cucc, de ha azt nézzük, hogy nekem több helyen erre számítógépet kell üzemben tartani már nem olyan drága. Képernyőt csak bekapcsolod ha kell és már mennek is a beállított kamerák képei.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
A 10.0.0.1 ne zavarjon senkit, az a PPPoE szerver lokális lába amit a pppd processekhez rendel.
Debian ide vonatkozó része:
"Sets the local IP address. This is passed to spawned pppd processes. If not specified, the default is 10.0.0.1."\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz D-LAN|FuRioN #11678 üzenetére
-
tikshow
addikt
Sziasztok! Halozat megujitasat tervezem amihez az alabbi eszkozoket szemeltem ki.
A kerdeseim az alabbiak:
1. A switchnek ebben az esetben kell-e kulon aramforras vagy eleg a POE?
2. A switchet es a routert kereszt vagy egyenes bekotessel kell csatlakoztatni? Gondolom egyenes, mint eddig.
3. Van-e barmilyen inkompatibiltas ebben a tervben ami miatt nem fog tudni 100%-on uzemelni?
4. Tudtok esetleg olyan opciot ahol 2,5Gbitet ki tudnek hozni?Router:
DSM-Pro
Routerbe csatlakozik:
Internet
1db PC (tudja a 2,5Gbit-et)
1db riaszto
1db NAS
2db U6 In-Wall
1db U6 Long range
1db Flex mini switchSwitch:
Flex mini
Switchbe csatlakozik
Router
2db U6 Long range
1db U6 In-Wall[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz D-LAN|FuRioN #11678 üzenetére
Jogos, köszi!
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz tikshow #11680 üzenetére
0, A DSM-Pro nem tudom micsoda, de, ha az UDM-Pro-ra gondoltál akkor érthető.
1, A mininek elég a PoE, de ahhoz kell egy PoE feladó, mivel az UDM-Pro nem PoE képes, ha PoE képes routert akarsz, akkor UDM-SE
2, Sima egyeneskötésű kábel
3, Inkompatibilitás nincs, de az Flex minin nem megy át a PoE és az UDM-Pro (ahogy említettem korábban, ha erre gondolsz egyáltalán), nem PoE képes, így minden PoE-t kérő eszközödnek kell külön PoE táp.
4, Szerintem a 2.5Gb-es full switchek nem ez az árkategória (nem bántásból), azt tudod megcsinálni, hogy teszel az UDM-Pro / SE egyik SFP+ portjába egy 10 Gb/s-es copper modult, és azt tudod 2.5 Gb-nek is használni.További opció, a Flex mini helyett veszel egy sima Flex switchet, azt egy legalább 50-60W-os PoE táppal megküldöd a router mellől és akkor egyik eszköznek ami a Flexen lóg, sem fog kelleni külön PoE táp.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz tikshow #11683 üzenetére
Jó a Lite 8, de annak helyben kell tápot adnod ahova rakod (ha nem egy helyen lesz a router és a switch). PoE+-on az SE tud adni 30W-ot, de a 3 db U6 eszközödnek az valóban kevés lenne.
Ha egy helyre rakod őket (vagy tudsz áramot is vinni oda), akkor jó a Lite 8.Azért javasoltam a Flexet, mert azt plusz kábel nélkül egy ilyen feladóval UTP-n meg lehet táplálni és van négy slotod ~55W-tal.
[ Szerkesztve ]
-
itg
tag
Meglehetősen hangos tücsök bújt a 4 éves AC-LR-be, ezért kértem kölcsön egy kütyüt, ameddig nem jön meg az új.
Bedugom és semmi. Kérdezem, biztos működik? Tuti.
Bedugom másik portba, semmi. Na mondom szétkapom.
A kölcsön cucc egy felülről fedett fészer szerűségben volt, közvetlen eső sosem érte.
Érdemes ránézni, mielőtt valaki hasonló cuccot kültérre rak:
[ Szerkesztve ]
-
válasz DJ. Ru$y #11687 üzenetére
Dehogy lehet kondenz... Az akkor van, ha a levegő találkozik egy olyan tárggyal, amelynek felületi hőmérséklete alacsonyabb, mint a levegő harmatponti hőmérséklete. Ilyenkor levegő páratartalma a hidegebb felületen lecsapódik. De mivel az AP meleg, ez nem történik meg az elektronikán.
Ez valamilyen külső behatás eredménye, különben nem nézne ki így. Szemléltetésképp az én beltéri UAP-om, ami most már a 6. éve van kültéri használatban egy fedett teraszon: [kép] (minden évben tavasszal leveszem és portalanítom belül, most előbb megtettem a fotó kedvéért)
-
DJ. Ru$y
félisten
Nem arra gondoltam. hogy az AP-n belül kondenz, hanem a fészer tetején lecsapódott kondenz folyt bele a nem kültéri AP-ba, ha még egy Pro lett volna, gumibetéttel oké.
A teraszodon falon van?Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz D-LAN|FuRioN #11692 üzenetére
Persze, hogy nem.
Az AC-Pro-kat is csak úgy javasolják kültérre, hogy teljes fedéssel, a "gumibugyi" ami hozzá van, az is csak placebó szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
D-LAN|FuRioN
aktív tag
válasz DJ. Ru$y #11693 üzenetére
Azért néztem, hogy ezzel mivan. Én egyiket se merném kitenni simán. Aruba amit kint használok ott kapásból tömszelencés megoldás van és kb betehetném egy akváriumba ránézésre. Pont volt egyik nap egy kis időm és kimentem laptoppal sétálgatni és a múltkor ugyan teszteltem, de nem néztem jelszintet, most meglestem. Azt hittem 90 méter távolságban már 2,4-en vagyok rajta, de nem még simán 5Ghz-en voltam. Kép
Képen nem látszik, de a ház jobb sarkán van felszerelve a fal teteje környékén[ Szerkesztve ]
\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'
-
válasz D-LAN|FuRioN #11694 üzenetére
Csak hogy ne legyen félreértés. Igen, ezek beltéri eszközök, nem javasolt őket kültéren használni (lásd a fenti beázott AP-t). Én az AP-n belüli páralecsapódás szemléltetése miatt tettem be a képet, hogy ilyen nincsen, nem ez okozta a fenti AP-n látható oxidációt.
#11691 DJ. Ru$y:
Ahonnan ez lejött, ott valószínű egy AC Pro sem élte volna túl.
Nálam vízszintesen van elhelyezve a "plafonon", olyan helyen ahol közvetlen napfény és víz nem érheti. Igazából csak átmeneti megoldásként tettem fel, mert wifi6-os AP-t akartam kültérre is, de fűnyírás közben zenét hallgatni és a melléképületben található néhány IOT eszköznek tökéletesen elegendő volt, így maradt. Úgy tervezem, ha váltok wifi7-re a lakásban, akkor az egyik AC-Lite fog majd a helyére kerülni. -
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Ott nem sok minden élte volna túl.
Más, holnap jön az új ufóm, U6 Enterprise, megváltam az U6 LR-től hosszas rágódás után, 5 gigán az istenért nem hozta amit akartam és itt elég instabilnak is találtam. 2,4-en jobban teljesített nálam. Mondjuk Cisco CW9166-ot még így is legyűrte.
\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'
-
Néhány várható(?) újdonság a beta Unifi Network App 8.1.104-ból visszafejtett információk alapján:
-G7-LR (6GHz rádió nélkül, outdoor rate) , U7-Pro-IW, U7-Pro-Max
-Unifi Switch Pro Max 16 PoE
-Unifi Switch Pro Max 16
-Unifi NAS ProÉs jön az Unifi Switch Ultra, ez már feltűnt pár viszonteladó websopjában, a hivatalos oldalon még nem találtam semmit róla.
-
vicze
félisten
válasz D-LAN|FuRioN #11696 üzenetére
Az Enterprise legfőképp stabilabb lesz, nem pedig gyorsabb. Gyorsabb csak 6G-n lesz, az LR is ütötte az 1GBit-et átvitelben. (Ezek saját mérések és tapasztalatok.)
Tehát ha az LR-rel a sebesség volt a gond akkor a Enterprise nem fogja megoldani, mert nem az AP a probléma, hacsak nem 50-100 közti kliens lóg rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Windows 11
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen monitort vegyek?
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- További aktív témák...
- Hibátlan - Western Digital Blue SN580 1TB m.2 NVME SSD
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB Független
- Hibátlan - GIGABYTE Aorus GeForce GTX 1080 Ti Waterforce Xtreme Edition 11GB GDDR5X 352bit VGA
- Goldshell Mini DOGE pro bányagép 205MH/s 220W Dogecoin LTC (LTC Doge Bells termelésre is jó) miner
- Hibátlan - BITFENIX Formula BF750G 750W 80 Plus GOLD ATX tápegység
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest