Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
morze
kezdő
Formatervét készítették vagy inkább lenyúlták a Casio G-SHOCK Octagon Series alapján.
Stranded on the dark side of the Sun
-
Parallaxis
addikt
Durva, hogy a Garmin Fenix 8 tudását hozza negyed áron úgy, hogy összevetve azzal pontosságban sem marad alul, sebességben, meg érzékenységben meg kb. körberöhögi azt. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
válasz Parallaxis #2 üzenetére
Nagyobb kijelzövel. A garmin sajnos nem tud olyan jo lenni mint amilyen presztizse van. Pedig nagyon szivesen vennék egyet de annyira gyenge a tudása a jelenlegi orámhoz képest hogy egyszerüen vállalhatatlan.
[ Szerkesztve ]
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
akosxyz
senior tag
Ezek az amazfitek mennyire működnek jól együtt az iphone-okkal? Watch 5-ot lehet valami hasonlóra cserélném. Kicsit unom, hogy naponta töltöm. Telefonálni nem telefonálok, pár fontos értesítés van rajta beállítva plusz az egészségügyi adatokat figyelem, meg edzés ilyenek.
-
Parallaxis
addikt
Ha nem kell ilyen robosztus modell, akkor az Amazfit Balance teljesen jó neked.
Annyi a különbség, hogy "csak" 5 ATM a vízállóság, vagyis nem búváróra, de úszást támogat és fejlettebb a szenzora, így testösszetételt is mér, no meg lehet vele telefonálni is. A GPS és a szoftver ugyanaz, mint a T-REX 3-ban.
iOS-t támogatja, de mint minden nem Apple óránál az üzenetekre nem tudsz válaszolni, minden mást támogat ott is. -
PeteePeti
őstag
És az NFC megléte fizetést is jelent (Xiaomi Pay), vagy csak van, de minek?
OnePlus 12 5G 16/512 Green | Huawei Watch Ultimate | Xiaomi Pad 6 8/256 | Samsung Galaxy Buds 3 Pro | Samsung QN90B TV | PS5 | Logitech G923 | Opel Insignia 2.0 CDTI (170hp~400Nm) OPC Line
-
Lajmund
őstag
Ha eltudnàm viselni az ios-t akkor biztos egy pro max telom lenne és egy ultràt vennék mellé. De a 9. széria is jó azt mondjàk. Én a jelenlegi orámat reggeli készülésnél töltöm és az esti fürdésnél. Àltalàban nem merül 40% alá és 80-90%-nàl leveszem. Ha sokàig bírja benne van hogy nem figyeled és akkor merül le amikor nem kéne.
[ Szerkesztve ]
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
pusszycat
nagyúr
32 GB tárhely? Csak nem mp3 lejátszós?
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/108kg.]
-
embe
nagyúr
Ígéretes. Vajon van benne magyar nyelv? A korábbi modellekben van?
Yamaha RX-A4A 8K erősítő, Zidoo Z1000 Pro eladó: https://n9.cl/ba3pe
-
laci1892
senior tag
Mondjuk a Garmin nem kizárólag a device -ról szól. Ott a háttér alkalmazás is. Ráadásul nem rég volt összehasonlítási alapom egy 2-es modellel. terepen navigációban jobban működött az instinct 2x -em mint a T Rex 2. Utóbbi magas Tátra Túrán többször veszített jelet... vagy pontatlanul navigált a turista útvonalakon. Azért ez eléggé blama tud lenni éles körülmények között.
Arról ne beszéljünk hogy expedíciós üzemmódban picit jobban teljesít bármelyik Garmin mint a keleti húzott szemük órája. Solar hiánya nálam mondjuk kizáró ok ( tudom nagyon jól ez szubjektív dolog )Nem kell ugyanakkor túl dimenziónálni sem ezt a dolgot. Nem a Garmin feltétlenül a legjobb sport óra. Viszont ha valaki sportosabb életmódot folytat mint az átlag kocafitnesz anyuka / apuka... akkor már inkább egy suunto, polar, coros ( csak hogy ne Garmint mondjak).
[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
A turás vonalon kívül nem sok érv van a garmin mellett. Esetleg él sportoloknàl de talán oda meg mâr kevés a sport tudàsa. Én heti 5 napot edzek különböző dolgot. Volt nàlam epix pro egy hètig nem győzött meg bőven elèg a samsung galaxy 6c47. Több napos turázoknak a semmibe elhiszem hogy jobb egy szolàros garmin de kb ennyi. Ráadásul amik tetszenek horror àrba vannak és fél àron egy apple w ultra pontosabb. Hobbistàknak szerintem simán jó lehet egy ilyen trex is.
-
laci1892
senior tag
válasz hegedus001 #12 üzenetére
+1
lajmund: Nagyjából 2 -2,5 hét után kezdett ( kezdett!) beállni nálam az óra rendesen. Felé után most kb többet tud rólam mint én magam 😅😅
Pl. Nem tudom hogy az Istenbe működik a body battery de tényleg működik. Egész jó pontossággal képes előre jelezni a napi energiaszintem.
Amúgy : a pontos GPS -nek nem csak túrázás, de futás , gyaloglás, trackback, triatlon és még nyíltvízi úszás közben is van jelentősége. Ugyanakkor nem a Garmin találta fel a spanyolviaszt. De sportra3egeszennhoztos valami sport órát választanék. Okosórának meg AW.
[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
válasz hegedus001 #12 üzenetére
Nem kaptam az ívet és nem baromsàg hanem az én véleményem és mèg sok embernek akikkel beszéltem. Nem kell kiszinezni a semmit. A garmin egy tulàrazott cucc. A smasung nem is tudja tulszàrnyalni minden sport funckioban de minden másban igen és a legtöbb embernek igy is több a tudàsa mint amire szüksége van. Az apple orája meg konkrèten veri pontosságban a garmint mindenben plusz ugye ott is ott van minden más tudàsban a fölény. Most hogy van pár ember aki hetekig turázik àram nélkül az egy szélsőséges eset. Legtöbb embernek felesleges. 51mm-be a 1.4" kijező konkrétan gyerek ora kategória ja és ez fél milla úgy higy buta mint a föld és fizetni se lehet minden kàrtyával csak ha trükközöl. Ezek fényében egy vicc a garmin és addig fogom savazni ameddig nem ad ki egy rendes órát. Ràjöttek ők is higy kevés ez a puritàn semmi nem hatja meg az embereket amikor a legtöbb hobbistának egy töredék àron megvásàrolt okos ora is bőven elèg. Kb 5 év múlva lesznek azon a szinten hogy érdekeljen újra de addig a sima orák ki tudja màr mennyivel lesznek előrébb akkor is..
[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
Érdekes szívesen kiprobálnám ha majd lesz egy rendes órájuk ami a hétköznapokban is annyit tud mint a jelenlegi samu. De nem tud mert buta mint a föld. Addig meg majd èrzem magamon hogy mennyit birok. Règen nagy szám volt a garmin nem is nagyon volt jo alternatíva de ma màr az okosorák ilyen àtlag heti 5 napot sportolnak mint én bőven elég. Tudok mindent monitorozni ezzel is. Uszàsnál és biconàl se a samsung se a garmin nem pontos. Mindkettő pontatlanul mèri a távolsàgot uszàsnàl nem ismeri fel pontosan mit uszok és biconàl amikor izzad a kezem mindkettő elveszti a pulzus jelet és pontatlan. Sulymellénnyel amikor edzettem mindkettő pontos volt kb ugyanazt mutatták. De cserébe a samu sokkal élhetőbb a hétköznapokban.
-
PeteePeti
őstag
Mit kell trükközni a fizetéssel????
Itt a Magyarországi bankok listája, ahol van garmin pay! Azért ez a lista nyilván nem teljes, de azért elég sok embert lefed!
OnePlus 12 5G 16/512 Green | Huawei Watch Ultimate | Xiaomi Pad 6 8/256 | Samsung Galaxy Buds 3 Pro | Samsung QN90B TV | PS5 | Logitech G923 | Opel Insignia 2.0 CDTI (170hp~400Nm) OPC Line
-
Lajmund
őstag
válasz Major Lion #17 üzenetére
Igen nincs sajnos tökéletes kompromisszum. Vagy sokàig bírja és buta vagy elèg okos de nem bírja sokàig. Idővel biztos vàltozni fog mindkettő.
Nekem is szimpatikus ez a trex.
Majd írd meg a tapasztalatod kíváncsi vagyok milyen a hétköznapokban.
-
Lajmund
őstag
válasz hegedus001 #18 üzenetére
Azért mert csak magadból tudsz kiindulni és a szegény kis valosàgodbol. Kis fiu nem tud nagy fiu modjàra gondolkodni és ezèrt nem èrti a dolgokat. De hiàba irom ugy se fogod fel.
-
Lajmund
őstag
válasz PeteePeti #19 üzenetére
Cib visa kártyàm van. De amúgy tökmindegy mert a gpay lenne a legjobb mert az a legélhetőbb értesités biztonsàg és minden szempontból. Gboard sincs garmint oràn meg ugy kb semmi se fèl milláèrt. (Mert nekem az jon be)
[ Szerkesztve ]
-
laci1892
senior tag
Kifejtenéd Nekem, mi az amit a Samsung tud de a Garmin nem? Roppant kíváncsivá tettél .
Egyébként plusz egy dolog :
3 hete töltöttem utoljára az órát. Heti 2 GPS nélküli és heti 1-2 GPS -es edzés ( hegymászás/ nagyobb túra jellemzően 2-5 óra folyamatos GPS nyomkövetéses tevékenység) melett így áll most az óra akkuja. :
Nekem azért ez egy elég nagy érv.
Mindamellett hogy a Samsung nálam alkalmatlannak bizonyult hegymászáshoz.
Nem tud szintemelkedési sebességet mérni. Többek között.[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
Turàzoknak jobb mindenki másnak egy okos ora bőven elèg több tudással. Mondjuk ir valaki és nem kell a telefonnal szorakozni ha pl koszos a kezed vagy mást is csinàlsz közben csak simán belediktàlod az oràba a mondanivalód és az ora leirja és elküldöd. Gpay-el tudsz fizetni. Ha a telefont leteszem az oràn làtom a kamera képèt és ott is nyomom el az elsütöt amikor mindenki jó helyen van nem kell ide oda rohangàlni. Rendes google térkèp van. Tudok hivást inditani fogadni (fülessel a fülembe nem az oràn beszélek de azon is lehet amúgy) Annyira összhangban van a teloval hogy konkrétan az a névjegyzèk van mint a teloba utobbi hávásokkal stb. Üzeneteket tudok inditani ugyanúgy az oràba diktàlva. Van gesztus vezèrlés ha nem akarsz az oràhoz nyúlni. Ha van esimed nem kell magaddal vinni a telefont mert mindent tudsz óráról csinàlni. És mèg rengeteg dolog ami most nem jut eszembe. Gyönyörű végtelen szàmlap amik mindent is mutatnak ugy szabod őket magadra ahogy csak akarod az utolso muatoig hàtrérig mindent is lehet. Én szeretnék egy jó garmint csak mèg nincs.
[ Szerkesztve ]
-
Parallaxis
addikt
Nem kaptam az ívet és nem baromsàg hanem az én véleményem
Igen, a te véleményed, csak éppen megalapozatlan, mert a Garmin fontosabb mérőszámai két hét után lesznek elérhetők és pontosak, szóval egy hét alatt te semmit nem tudtál megtapasztalni belőle.
smasung nem is tudja tulszàrnyalni minden sport funckioban de minden másban igen
Nem igazán van olyan lényeges tudás, amit a Samsung tud és a Garmin nem.
Az üzenetekre a szabad válaszadás talán az egyetlen, de erre még soha nem volt igényem, mert ha válaszolni akarok egy üzenetre bővebben, akkor tuti nem fogok pötyörögni az órán, akkor már előhalászom a telefont és válaszolok ott.
Mondjuk az Amazfitnél ez hatalmas plusz pont, hogy élőszóval lehet diktálni választ és az asszisztens is (nem hivatalosan) tud magyarul (egyedüliként az okosóra piacon).
(Az első magyar utasításnál ékes magyar nyelven válaszol, hogy nem tud magyarul beszélni, majd innentől szépen megért mindent, maximum amikor kiírja, hogy mit mondtál valami arab írásjelekkel teszi, de a válasz már magyarul megy, vagy azt hajtja végre amit kértél )Nálam a Samsung a WearOS-re váltás után ásta el magát. Kipróbáltam a GW6 Classic-ot, de akadozós, instabill cucc... Volt olyan, hogy este levettem a töltőről és reggel már be sem kapcsolt, mert lemerült (beragadt a háttérben valami hülyesége). Az meg, hogy naponta kellett töltögetni, alapból utálatossá tette.
[ Szerkesztve ]
-
laci1892
senior tag
Amiket itt felsoroltál az jellemzően okosóra funkciók. Az ugye azért Neked megvan hogy a Garmin nem okos, hanem sportóra. Igaz?
Mint sportóra ( a sport nem kizárólag túrát jelent ) nekem a Samsung nagyon nem jött be( próbáltam )Eleve az van hogy a Google térkép a túraútvonalak 99%-át nem ismeri. Így ha eltévedsz trackback sincs.
Nekem nem egy giccsparádé okosóra kellett, hanem sportóra.
Futásomat például nem tudtam olyan részletesen kielemezni sem Samsungon sem amazfit óráin. Néhány adat persze van, de például lépés magasságot is tudok nézni Garminon. Félmaratora egy rakás olyan adatot tudok nézegetni ami hasznomra válik
.., de még suunto óráknál is. ( Csak hogy ne kizárólag Garmin legyen )
Biciklizésre egyébként ott a Garmin Edge.Úszásra meg a swim hrm és rögtön pontosabb lesz mint a Samsung. Ja hogy a Samsung nem ant+ kompatibilis ezért nem tudsz bizonyos mellkas pántokat hozzá adni? Bocsánat...
Egyébként tudok fizetni a garminnal is. De nem akarom tovább offolni a topicot. Mindenki használja azt amit szeretne. Hülyeségeket megalapozotlanul viszont ne mondj másoknak. Olvass és utána formálj véleményt. Okosóra nem egyenlő a Sportórákkal.
Peace 🤙🏼
[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
válasz Parallaxis #27 üzenetére
Előtted írtam nem kell potyogni lehet diktálni. Nálam nincs akadàs ilyen formában ahogy leirtad és sose merült ennyire. Nem tökéletes ez se tudom a hatàrait és legyen jobb ez is de 120-ért amikor kijott jó vètel volt. Fél milláért ezt is fikáznám mert annyit nem èr. És a smasung ultràt se venném annyiért amennyi mert csúnya és nem tud annyival többet. Lehet elfogult vagyok mert én az akkori egyik legdràgább garmint probàltam és azèrt az àrèrt cserèbe szàmomra csalodàs. El tudom fogadni hogy aki olcsobbat vesz pl fr265 meg ezek annak azèrt az àrért megèri mert arànyos a tudàssal. Amúgy van igèny a üzenet vàlaszolàsra a mai világban. Pàr mondtattal sok üzenetre gyorsan lehet vàlaszolni diktàlással. Egyszerű példa tura van de a telo a táskába vagy nálad sincs mert van esim tudsz válaszolni egyből. Nem kell megálni stb stb. Vagy bicon is egyszerűbb nem kell elovenned a telot oràba diktàlsz és meg is van. De mèg uszàs kozben is megoldható habàr ott sose hasznàltam de a lehetőség adott.
-
Lajmund
őstag
válasz johnny500 #29 üzenetére
Gyenge érv de nők pl nem annyira követik ezt se. Van ismeretségi körben garmin óra egyik hölgy ismerősnek és nagyon le szokott merülni mert nem figyeli amikor 2 hètig birjaaz ora. Én is arra szavazok hogy birja inkább mint nem de igenis vannak olyanok akik nem figyelik és akkor merül le amikor nem kéne. Amúgy nem fàraszto naponta tölteni ha a rutin rèsze. De nyilván birjon egy hetet mint egy napot ezt aláirom.
-
akosxyz
senior tag
Igen, ez így már közel 1misi. Úgy, hogy az i12-m még bőven kiszolgál. Ultra nagyon tetszik, mert strapabíróbb és masszívnak is néz ki. De nem használom ki annyira a watch5-t sem. Mármint olyan funkciókat nem igazán használok, amik csak apple watch-on működnek. Tehát egy más gyártó órája is teljesen megfelelő lehet, aminek az üzemideje is jó.
Azért általában jeleznek pl 20%-nál az eszközök, és onnantól még lehet van két napom töltőig jutnom. Nyilván szinte minden nap tudom tölteni ezt is, mert fürdésnél simán tölthető. Én pl alvásmonitorozásra is használom, szóval az éjszakai töltés is kiesik. Plusz, ha utazom el, akkor mindig gondolni ennek is töltőre. Sokszor csak plusz nyűgnek érzem, amire figyelnem kell. Ez persze szubjektív. De közben amúgy nagyon jól működik, szeretem is. Csak azért kérdezgetek más topicokban más órák után, hogy lássam, van-e olyan készülék, ami az én igényeimnek megfelel és nem is feltétlen egy vagyon.
Na de nem offolok.[ Szerkesztve ]
-
akosxyz
senior tag
válasz Parallaxis #5 üzenetére
Ez a Balance is jól néz ki, de a T-rex-nél pont ez a masszív kinézet tetszik.
Ahogy olvasom, azért nem Garmin szintű. Viszont töredék áron van. -
Parallaxis
addikt
Előtted írtam nem kell potyogni lehet diktálni.
Ez lehet változott, de a GBoard nálam nem működött egy csomó alkalmazással, így vissza kellett váltani a Samsung megoldására, az meg nem tud magyarul.
Amúgy van igèny a üzenet vàlaszolàsra a mai világban.
Erre írtam, hogy NEKEM nincs erre igényem. Ha elég egy rövid válasz, akkor ott vannak az emot ikonok, vagy a gyorsválaszok. Bővebben nem fogok bohóckodni egy órán, akkor már előhorgászom a telót és azon pötyögök (pedig amint írtam, a mostani órámon tudnék diktálni választ).
Ezen kívül nincs semmi ami értelmes tudásbeli különbség lenne.Egyébként az, hogy a Garmin túlárazott és nagyjából hülyére veszik a vásárlókat, az nem vitatéma, mert ez szerintem is így van. (Azért 2024-ben egy zafír kijelzőüveg ne kerüljön már plusz 100 ezer Ft-ba. No meg 1 millió alatt nincs fém óraház, csak fröcssöntött műanyag???? Ha meg törik a műanyag fül, akkor fixáras csere gariidőben??? Az acél lünettát meg direkt puha anyagból választani amit a ruha is képes koptatni, karcolni, mindezt egy sportra kitalált óránál???)
[ Szerkesztve ]
-
laci1892
senior tag
válasz Parallaxis #34 üzenetére
Műanyag és műanyag órák között is van különbség. Instinct 2x-em párszor már odabasztam rókahegyen mászás közben a sziklának. Ennek ellenére még nem karcos. Abban viszont maximálisan egyetértek hogy túlárazott a Garmin mostmár. Ha az instinct leváltásra kerül.... Majd évek múlva.... Nem vagyok biztos benne hogy nem nézek azért előtte más gyártónál szét. Mégis átgondolva legalább azt hogy mit kapok a pénzemért.
-
dionaea
őstag
kiváncsi leszek a tapasztalatokra, mert tetszik ez az eszköz.
-
Kabu
tag
Pár napja vásároltam egyet, a páromnak Garminja van én Suunto Verticalban gondolkodtam régóta, de par külföldi tesztet olvasva arra gondoltam, hogy ezt ennyi pénzért ezt ki kellene próbálni...
Ez egy nagyon jó döntés volt, egészen biztos, hogy ár/érték bajnok az óra...
Nagyon jók a Garminok ( bár nekem a Suunto Race és Vertical külsőre jobban bejön, mint pl. a Fenixek, illetve az, hogy a Suunto komolyabb órai alapból zafír üvegesek... ), de ezért a pénzért Garminból egy olyan órát kapsz, ami ennek a tizedét sem tudja...[ Szerkesztve ]
-
dionaea
őstag
Majd írsz pár tapasztalatot pl pontosságról, uzemidő, értesítések ilyenekről. Úgy látom nem volt Mobilaréna teszt, nem tudom lesz e úgyhogy lehet ez lesz a topicja.
Instinctemet fogom lecserélni és szerintem erre. Garminok annyira drágák lettet/voltak. Hogy annyit tui nem adok értük. -
Kabu
tag
Pár hét múlva igyekszem majd beszamolni a tapasztalatokról, addig talán egy nagyobb bringázás és egy gyalogtúra is összejön !
Jelenleg kb. napi átlag 4%-ot merül, úgy, hogy minden be van kapcsolva és elég gyakran ránézek, tegnap számlapokat állítgattam rajta sokaig.
Ejjel nem hagyom a kezemen, ahhoz túl nagy, de reggel egyből felveszem és azzal vár, hogy összefoglalja az előző napot, meg beszámol a várható időjárásról...
A kijelző szerintem félelmetesen jó, nálam az Instinct azert sem jöhetett szóba, mert kell az offline térkép funkció, egy érinteserzekeny kijezőn...
Amúgy ami vicces, hogy érzésre a szíja is sokkal tartosabb lesz, mint a Garminok számomra túl puha és így gyorsan kopó szíjai...
Nagyon jók a Garminok, de szerintem is nagyon elszálltak árban és ami engem még nagyon tud zavarni az az, hogy a legtöbb model nagyon csúnyán öregszik ( tok, szíj... ), viszonykag rövid idő alatt...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Adobe Lightroom topic
- OTP Bank topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mini PC
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen