- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- leslieke
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
3800 - 3701
7875 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
(jan)
őstag
-
tothbe
addikt
-
(jan)
őstag
-
(jan)
őstag
-
tothbe
addikt
örülök, hogy így utánajártál, mert pont ezt hívják komponens jelnek, amely más néven YUV vagy YPbPr. De nem RGB és legfőképp NEM KOMPOZIT, mint ahogy irtad az elsőben!!!!

Mezei tv-re pedig csak akkor tudod rátolni, ha van rajta komponens bemenet (pont olyan piros/kék/zöld RCA, mint a kártyádhoz ami van és kábelböl is pont olyan komponens kábelt keress közé) vagy esetleg scart-ra le tudod még konverterrel konvertálni, de akkor el is bukod a hd-t, meg a minőséget, mert onnantól már csak kompozit jeled lesz a scart-tól a tv-be.
-
(jan)
őstag
még jobban utánajártam...
tehát ez yuv (YPbPr) úgynevezett színkülönbség kimenet... előnye hogy alacsony veszteséggel továbbítható és ugyancsak alacsony veszteséggel konvertálható rgb-re valamint tud proggresive képet is küldeni.
ez mind szép és jó. de a részletes működését még mindig nem találom... valamint azt se hogyan tudom én ezt egy mezei tvre rátolni

-
(jan)
őstag
komponens kábelen hd felbontás ? nekem ez kicsit gyanus...
után a is kérdeztem máshol azt mondták rgb jel az mégpedig sync on green...
tehát a zöld jelre van ráültetve egy kompozit szinkronjel ami elég érdekes.
viszont észerübb mint a te ötleted mert oké akkro van egy kompozit színjel van egy kompozit szinkron jel és a 3. csati az micsoda ? vagy a vertikális és a horizontális jel külön lenne ? de azt meg a tv nem tudja kezelni ...
-
tothbe
addikt
azért nem érted, mert rgb jelnek gondolod a szine alapján. (Sokan beleesnek ebbe a csapdába) de ez nem rgb, hanem komponens jel, azaz a zöld az nem szin, hanem pont a korrekcióhoz és az egyebekhez kell.
És egyébként a HD az maga csak egy felbontást definiál (720p,1080i,1080p), ezt nem csak digitálisan lehet átvinni, hanem analóg módon is, ennek egyetlen hátulütője csak a kétszeri konverzió D->A majd A->D, de pl. ahol nincs hdmi, ott szinte csak ez az egy lehetőség marad a HD felbontásokra, mert a kompozit és az s-video már kevés hozzá.
-
(jan)
őstag
sziasztok!
vásároltam egy uj vga-kártyát...
még mielőtt megijedtek, nincs gond vágom a tv-out dolgokat csak egy valami ütött szeget a fejembe...
adtak hozzá hd nak nevezett kábelt ami 3 darab rca csatibol áll r g és b színűek..
napost én ugytudtam hogy hd az dvi-on vagy hdmi-n szaladgál de mondom biztos igaz ha ráírták. Ez után elkezdtem gondolkodni hogy mégis hogy a francba működhet, oké megva na 3 szín de kéne még egy vízszintes és egy függőleges szinkronjel is vagy ezek kompozit kivitele... de nincs.
Kérdés:
Hogyan működik az e féle tv-out ?
üdv:Jann-Chee
-
tothbe
addikt
-
DewiL
senior tag
-
tothbe
addikt
-
DewiL
senior tag
Hali!
Windows 7 alatt sikerül már valakinek színes képet varázsolni svideon keresztül ? mert nekem sehogy sem megy a CCC-ben bármit állítok semmi haása nincs olyan mintha a windows felül bírálná

-
tothbe
addikt
-
mob_zzz
aktív tag
-
tothbe
addikt
-
mob_zzz
aktív tag
-
tothbe
addikt
-
Mewryck
tag
hy!
létezik olyan átalakító,ami d-subról alakít át s-videora?
laptopot szeretnék rákötni tv-re;
laptopon csak d-sub kimenet van,tv pedig s-videot és scartot tud fogadni;
van erre esetleg valami más megoldás is?üdv!
-
tothbe
addikt
1. olvass vissza
2. ha ez nem segit, irj részleteket is. (TV tipusa, op.rendszer, mit látsz, mit nem a kimeneteken)
3. próbáld meg más kábellel is és pl. nvidia-nál ha lehet, mindig a gyárilag hozzá adott kis darab kábellel kezdd az összekötést, mert nem szabvány s-video kimenet van rajta. -
tothbe
addikt
akkor mi a kérdés, ha kipróbáltad és megy is? Ha birja, akkor lehet nézni rajta.
Amúgy melyik vga van benne a VIA Chrome9 HC DX9 256Mb vagy az ATI x200 256Mb?
Bár mondjuk ezek egyike sem igazi hd-s videókari tehát tuti a cerka számolja a hd-t. Az meg ugye teljesítményben nem biztos, hogy végig birni fogja, de legalábbis tuti, hogy nagyon melegedni fog egy óra hd dekódolás után. -
dawyd17
csendes tag
sziasztok. az a problémám lenne hogy össze szeretném kötni gépem a tévével. 8800gt kártyám van. persze van hozzá s-video kábel. fenn van a legújabb nvidia control panel. sehogyan se tudom összehozni a képet. valaki segítsen légyszíves. köszönöm

-
Witya
tag
a Laptop: Fujitsu - Siemens Amilo Li 1705
Kiprobáltam pár sample fájt és azért a 720p-s filmeket még birja
-
tothbe
addikt
-
Witya
tag
-
tothbe
addikt
-
Witya
tag
Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy a HDMI kábel mennyivel jobb mint az RGB??

-
Kloden
senior tag
-
tothbe
addikt
-
tothbe
addikt
-
Cucli™
tag
hello all
kis gondom van a pc tvre való csatlakoztatásával. radeon 3850esem van, megvan mindenféle kábel ami kell a mókához. az a probléma, hogy vagy csak a monitort tudja a kezelni a gép, vagy csak a tvt. tehát CCCben nem tudom behúzni a tv ikonját a 2. kis szürke kockába. csak az első kockába lehet ahol a monitor van, de akkor meg kilövi a monitort ami meg kéne még ugyebár. annó x850xtvel nem volt ilyen gond. a 3744es hozzászólásban látszik is, hogy mire gondolok egész pontosan.
másik szopó (ami már x850xtvel is volt), hogy gyakorlatilag ff a tv képe (pár szín látszik csak, az is halványan). -
Kloden
senior tag
Sziasztok, problémám a következő:
TV-re szeretném kötni a gépet, (8600GT-ről) megvettem a megfelelő átalakítót, de csak fekete-fehér, nem túl jó minőségű képet kapok, azt is hol sikerül, hol nem.Visszaolvastam a topikot, és írták hogy Vista alatt (én is azt használom) ne is számítsanak semmi jóra. Ez tényleg kizáró tényező lenne??

-
vampire17
addikt
-
tothbe
addikt
Ahogy néztem, csak ezek vannak:
Display Mode : TV-re
Utána meg TV-Mode support:
NTSC-M és -J
PAL-M, -N, -NC, -BDGHI
DisabledEbböl az általad is kiválasztott tünik jónak.
Szóval vszleg a felbontást nem szereti, azzal meg nem fogsz tudni sokat kezdeni.
egyébként általánosságban igaz, hogy bár htpc-hez van a lap, a bios-hoz még jó darabig kelleni fog a monitor.
-
tothbe
addikt
-
vampire17
addikt
-
tothbe
addikt
-
vampire17
addikt
-
vampire17
addikt
Hello. az a gondom hogy van egy ASUS M2NPV-VM alaplapom, integralt videoval ami egy htpc alapja lesz majd. a kep svideoval megy a tv-be, (crt tv, szal svideo a max amit ki tok hozni belole, berhelni meg nem akarok. sztm szep kepe van igy is). mar a biosban be lehet kapcsolni hogy csak az tv-out legyen az egyetlen megjelenito, illetve a tv szabvanyt is be lehet allitani (nem hiaba htpc alaplap). az a gondom hogy amig bootol a gép, addig a kép nagyon vibrál, illetve rossz a keparany, (nincs rendesen szethuzva a kep). amikor betolt a win minden jo lesz, gondolom mert onnan mar a vid kari driver veszi at a dolgokat. viszont nekem az lenne a jo ha bootolaskor is jo lenne a kep, mert htpc-nel nem art ha az is jo
foleg hogy lecsereltem az eredeti bootskin-t mediaportal-osra
szal szerintetek mi lehet a gond? -
tothbe
addikt
-
tothbe
addikt
-
Deek
csendes tag
-
hussanas
csendes tag
-
Barthezz2
nagyúr
-
tothbe
addikt
-
tothbe
addikt
a hdmi megoldás nálad teljesen felesleges szerintem, ráadásul ekkora hdmi kábel igen drága, ha nem gagyit veszel.
Vegyél egy már sokszor említett hama direkt pc-tv kábelt. Ezzel a hang is megoldódik, mert az s-video kimenet és a hang jack dugója(a zöld aljzatba megy majd) a kábel egyik fele, másik fele pedig egy scart, ahol még azt is megoldja a kábel, ha nem lenne szín alap bekötésben, mert átkapcsolva egy kis áramkör segít a problémán.Ezt a kábelt lehet kapni 3, 5 és 10 méteresben is és az árnyékolása is tűrhető.
-
tothbe
addikt
-
Barthezz2
nagyúr
Üdv mindenki!
Biztosan volt már, de beleolvasva nem találtam, a keresőbe meg nemtudom mit irhatnák be, ugyhogy sorry..
Szóval,adott egy 7600gst összekötve a tv-vel egy svideo-rca kábellel, kép van is, minden rendben, csak a baj az, hogy a tv már nem egy mai darab, és tul zöld a képe, amit ugye persze miért is tudnék a tv-n állítani. namost eddig nvidia control panellal megoldottam, mert ott lehetett a piros, kék, zöld színeket külön állítgatni. Most viszont feltettem a win 7et, amin az egyetlen tökéletes driver az a kártyámhoz, amit felrak magának, csak ugye így nincs nv control panel.
Na most van valami program, amivel a tv-outnál tudom állítani a kimeneti RGB színeket? -
Deek
csendes tag
-
rihi1
tag
-
Deek
csendes tag
-
rihi1
tag
-
Deek
csendes tag
-
rihi1
tag
-
hussanas
csendes tag
-
Deek
csendes tag
Üdv mindenkinek!
rihi1: Neked milyen plazma tv-d van?
Én is eldöntöttem,hogy összekötöm a gépem a plazmával ami egy Panasonic TH-42PV7P
típusú készülék. Csatlakozók:1db HDMI bemenet,Komponens bemenet,2db Scart csatlakozó. A vga egy asus 1950 pro [link]. Sajnos nekem is kb 7.5 m-es kábel kéne.tothbe: A következő kérdésekre szeretnék választ kapni: Mit javasolsz inkább, a dvi-hdmi összekötés vagy a vga -komponens variációt. A tv csak 1024x768 ra képes ,és csak filmnézés miadt kötném össze.
Még egy kérdés(tényleg nem értek hozzá): A pc-n elindított film hangját,hogy tudnám átvinni a tv-re, pontosabban a házimozira? Azt gondolom,hogy egyik vége rca lesz,de az 5.1 es alaplapi hangkátyába mi megy?Köszönöm előre a választ!
-
segi67
csendes tag
-
tothbe
addikt
-
tothbe
addikt
-
tothbe
addikt
-
hussanas
csendes tag
Hali!
Sikerult osszekotnom a tv-met es a pcmet viszont akadt 2 problemam is:
1.: Ha klon modba teszem akkor olyan mintha a tv a monitorom felbontasat szeretne eroltetni viszont nem fer ki igy ugymond darabokra bontja a kepet es mintha scrolloznek benne.
2.: Ez ami fontosabb mert a klon mod annyira nem is fontos de ha kulon mod ra rakom akkor minden oke, viszont nem tudom sehogyse allitani kulon a vertikalis illetve horizontalis meretet a kepnek. :S
Kartyam egy EVGA 8600gts legujabb driverrel.
Elore is koszi barmilyen segitseget. -
segi67
csendes tag
-
hugobossi
csendes tag
-
tothbe
addikt
ezek a "kimenetek" amikről beszélsz azért nem adnak ki semmit, mert bemenetek(ami elöl van, azt pedig kompozit bemenetnek hívják, a sárgán megy a kép, a piros-fehéren pedig a sztereó hang).
Szóval ha pl. hátul nem találsz külön egy fehér-piros párt csak magában amihez oda van irva, hogy out vagy rajzolva egy hangszóró képe, esetleg egy 3,5" jack aljzatot (szintén hátul vagy elöl az ajtó mögött)akkor nem fog menni a kivezetés.
LG Flatron-nál, ha jól emlékszem akkor elöl volt egy 3,5" jack aljzat a kis lenyíló ajtó mögött, amihez egy kis fejhallgató ikon van odarajzolva, abból nyerhetsz kimenő hangot, de csak ha menüben átállítod(bekapcsolod) és akkor ha jól emlékszem a tv hangszórója viszont elhallgat. -
rihi1
tag
-
hugobossi
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon nem értek a témához, ezért a segítségeteket kérném.
Adott egy LG Flatron 72 cm-es TV. 2 scart kimenet van rajta, amik foglaltak. Ezen kívül csak elől van kimenet, aminek nem tudom mi a neve: 3 színes "lyuk", amit egységesen AV3-nak jelölt a gyártó.
A kérdésem az volna, hogy milyen módon lehetne fülhallgatót csatlakoztatni a TV-hez? Eddig még nem találkoztam ilyen TV-vel, amin nincs megfelelő kimenet. Próbáltam már hangfalakat is rákötni, arra is több ezer Ft-ot költöttem, de sehogy sem sikerült megoldanom. Kérlek segítsetek, mert az őrületbe kerget ez a dolog...
Köszi

-
rihi1
tag
-
tothbe
addikt
-
tothbe
addikt
-
segi67
csendes tag
Olyan problémám lenne hogy van egy ati mobility hd2300 videókarim a laptopomban.
Rá szeretném kötni a tv-re de semmi jelet nem mutat.Nem ez az első próbálkozásom már több féle videókarit is sikerült rákötnöm de ez nem nagyon akar sikerülni.Akinek esetleg ezzel a kártyával van ilyen nemű tapasztalata és megosztaná velem azt szívesen fogadnám. -
rihi1
tag
valószinü!
van rajta PC csatlakozó,de sajna csak VGA!
és analógón elég sok zajt összeszed, most hogy ki kinoztam HDMI-n a jelet aTV-re ég és főld a kettő közt a külömbség!
Egy jó minőségü VGA kábel is hozná ezt a minőséget amit HDMI kábel??
mert szemmel tökéletesen látható a minőség javulás VGA hoz képest!
igaz hogy nagyon gagyi olcso kábelem van 7m hossz miatt! -
tothbe
addikt
-
rihi1
tag
-
Japep
tag
Hello!
Nemrég vettem egy GeForce EN9800GTX+ videókártyát.
TV-kimenetes (S-video), de mikor összekötöm a TV-vel, és a TV-t AV2-re váltom, akkor a TV elkezd "sisteregni"...van a közepén egy vékonyabb homályos fehér csík is.
Az NVidia Control Panel felismeri a TV-t, de mikor átteszem a képet, semmi sem történik - azaz a gép jelzi, hogy áttettem, de a TV-n semmi változás csak bevibrál egy kicsit...Ez mitől lehet?
A TV-m nem a legújabb, de ezelőtt nem volt baj az ilyen átvitellel (GeForce 8600GTS-sel)...a kábelem is régebbi (még anno az ATI Radeon 9600 XT kártyámhoz kaptam), de pár napja még jó volt a másik kártyával.
181.20-as driver van fent.Fontos lenne! Előre is kössz!
-
tothbe
addikt
-
rihi1
tag
összekötöttem a számitógépet és plazma TV-m HDMI kábellel,de körbe 1cm széles fekete terület maradt a TV-n!
van valakinek ötlete hogy lehetne teljes képernyőre rakni?
catalyst control center szinte az összes variácót kiprobáltam már amin modositani lehet! -
amargo
addikt
-
tothbe
addikt
-
amargo
addikt
1366x768-at tud a TV.
Bár ez is bőven jó, csak gondoltam kihasználom már, ha lehet

Köszönöm a segítséget!
szerk:
2-3éves TV, igazából egy jóbarátomtól igen jutányos áron kaptam.
Meg lehet olcsó a TV és van benne spórolás, majd ha egyszer komolyan venni akarok, már tudom mit kell nézni
Legalább nem tanulópénz. -
Turul
tag
-
tothbe
addikt
-
tothbe
addikt
-
kosztalaci
csendes tag
-
Turul
tag
Köszi! A képen csatolt 640x480-as mód erőltetése jól bevált, így már van kép a monitoron. Sajnos, amint a tv-re is ki szeretném nyomni a képet, akkor megint a feljebb vázolt jelenség lép fel, azaz eltűnik a kép, s jöhet megint a 640x480. Ugye kezdetben még működött úgy, hogy ugyanaz a kép van a monitoron és a tv-n (klón) és akkor gajdult meg, mikor a külön képet (dualview) bekapcsoltam. Most már viszont a klón mód sem működik, ha erre is tudnátok egy megoldást, azt megköszönném.
-
tcsoka
csendes tag
Ujra a segitsegeteket kernem. A terv a kovetkezo, osszerakok egy HTPC-t, amin tutira lesz hagyomanyos vga kimenet, es talan hdmi is, de ez meg attol fugg milyen kartya kerul bele. Nem lesz hozza monitorom, csak egy full hd felbontasu lg lcd tv. Kerdesem hozzatok, hogy ezt igy szabad-e hasznalni, mivel olvastam itt olyat is hogy bootolas kozben nem lehet osszekotve, stb. De en nem akarok kulon egy monitort venni, es az sem a celom, hogy allandoan ki kelljen huzkodnom a kabelt minden bekapcsolaskor. Tudom-e ezt igy hasznalni, nem akarom kinyirni a tv-t mivel most vettem. Es ha lesz hdmi csatlakozasom a gepen, azzal is ossze tudom kotni a tv-t, hogy a gep bekapcsolasakor egybol dobja a kepet vagy ez csak vga kabellel mukodik. Elore is koszi minden segitseget
-
tothbe
addikt
hasonló a problémád, mint amalgo-nak. Neked is olyan tv-d van, ami nem kezel nagyfelbontású pc-s jelet. Használd hdmi felbontásokkal azaz a catalyst-ban állits be neki 720p,1080i vagy 1080p jelet és ne pc-s felbontást. (Viszont ilyenkor tényleg csak filmet nézni lesz jó, desktopnak igen vacak). Vagy használd, ahogy leirja a használati, azaz vga-n vagy komponensen(amelyik van rajta) de ott csak 1024x768 felbontásod lesz, viszont ezt ennyire hitelesítették.
Azért ne várjatok csodát egy olcsó tv valamiért olcsó. Ilyen a panel gyengesége, ami nem annyira feltünö, de pl. a kihagyott extra funkciók is ilyenek, mint a pc támogatás hiánya vagy ilyen részleges pc támogatás, mint a ti tv-teken van.
Ha fullost akarsz, olyan tv-t is kell venni hozzá, nem minden lcd és plazma alapból csúcskategória. -
tothbe
addikt
-
amargo
addikt
-
amargo
addikt
Uhum értem!
Ezek szerint, mivel a notimon VGA kimeneten elég szép többlet költség lenne, hogy a TV-n tudjak nagyobb felbontást használni. Legalább is gondolom a dvi-d átalakítók már nem 1,5ft.. Láttam valahol egy dobozkát 280$-t..
Pont itt az én problémámat ecsetelték, de nem éri meg.
Azaz laptop cserét kell lassan eszközölnöm.
Köszönöm a segítséget!
-
kosztalaci
csendes tag
Sziasztok.
Beállítási gondjaim vannak......szóval:
Adott egy vga : HD 3870 512
Remekül öszekötöttem az LCD-tévémmel egy DVI-HDMI kábellel.Nagyon éles a kép, ezzel semmi baj, csak a kép széle(alu-felül, és a két oldalon is) lemarad a tv-rő. próbáltam mindent állítgatni, de nem megy összébb. a Tv daewoo DC SL223-P 1024*768 felbontású.
a kérdés: hol tudom állítani a catalystban a kimenő kép felbontását?
És ha hd filmet szeretnék nézni, akkor milyen felbontásra kell állítani?Bocs a hozzánemértésemért, de lassan beletanulok..
-
tothbe
addikt
-
tothbe
addikt
azért nem megy mert nem hdcp-s a tv, azaz csak a vga-n tud szg-et kezelni, hdmi-n nem.
Tehát ezen a tv-n csak a vga-s opciót tudod használni.
(filmet nézni tudsz esetleg dvi-d->hdmi kábellel összekötve, de azt akkor a videókarin dvi-d aljzatba vagy dvi-i aljzatba kell dugni(ha van ilyen), mert vga-n analóg megy ki, azt hiába alakítod div-re, az dvi-a jel lesz, ami nem tudsz tovább vinni hdmi-re csak ha elöbb digitalizálod.
Kis jelmagyarázat
:
vga analóg rgb jel
hdmi digitális jel
dvi-a analóg jel dvi csatin
dvi-d digitális jel dvi csatin
dvi-i ez olyan csati, ahol minkét jelet tudja kezelni, de értelem szerüen amilyet kap, olyat visz tovább, tehát nem lesz analógból digitális menet közben. -
tothbe
addikt
Próbáld ki ezt safe módban:
Start Menü>Keresőbe beírod: msconfig
Click az msconfig-ra,mikor megtalálta. A Boot.ini tab-on a Boot
Options alatt, bepipálod a "/BASEVIDEO" kapcsolót és OK. Restart.Vagy esetleg ezt: Ez egy kép, de nagy, és inkább linkelem.
-
Turul
tag
Sziasztok!
A következő volna a problémám, van egy 8600gt-m, amit nemrég összekötöttem a tv-mmel, S-Video-RCA átalakítóval és egy 5 m-es RCA-RCA kábellel. Volt is kép, minden ment szépen, egészen addig, míg ugyanazt a képet jelenítettem meg a tv-n és a monitoron is. (régebbi IBM P72 CRT) Aztán az nVidia driverben megnyomtam azt a rádiógombot, amivel ki lehet választani azt, hogy mást jelenítsen meg a tv-n és mást a monitoron. Etőől azonban mind a tv-n, mind a monitoron eltűnt a kép és többet vissza se tudtam varázsolni. Csak csökkentett módban van kép, illetve normál módban addig míg bejelentkezem. (az oprendszer Vista) Többször leszedtem és újratelepítettem már az nVidia drivert, de ahogy felmegy a cucc és újraindítom a gépet megint nincs kép. (ez egyébként azt jelenti, hogy a monitor stand-by-ba vált) Pedig már sokmindennel próbálkoztam, csökkentett módban pl. driver cleanerrel és driver sweeperrel is megpróbáltam letakarítani a driver maradványait, de úgy látszik nem sikerült teljesen.
Légyszi segítsetek, mert nemigen van már ötletem és kezdek beleőszülni a dologba!
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Adott egy laptop, aminek van s-video és VGA kimenete, s-video-n lehet csak 1024x768 at tud, de a VGA-n elég nagy felbontásokat is elvisz.
Továbbá van egy HD ready HDMI, scart, kompozit, VGA bemenetes TV. Amivel csak 1 gond van, hogy a Tv vga-n keresztül 1024x768-ra képes. Ezt szeretném valahogy fel turbózni, nagyobb felbontásra. Kérdésem mennyire lehetséges? Milyen eszközök kellenek hozzá?Van:
DVI-VGA átalakító
VGA-DVI átalakító
DVI-HDMI átalakító
(Csak valamiért ez így még sem megy, nincs kép..)
HDMI kábel, VGA kébel,
Meg videó kártyákból rám maradt átalakítók.. de azoknak a nevüket sem tudom
Mennyire lesz megoldható? és a fenti konfig miért nem ment?
-
tlala
addikt
Valami akkor ott nem stimmel, azért az S-video kapcsolat jó képet szokott adni, majdnem olyant, mint az RGB.
Szerintem próbáld meg mégegyszer egy normális minőségű S-video kábellel az összeköttetést. Ha az sem jó, akkor az alaplapi integrált videokártyád videokimenete silány - sajnos ez is elképzelhető. De ez esetben is sokkal szerencsésebb (és olcsóbb) megoldás egy minőségi videokimenettel rendelkező, passzív hűtésű videokártya bepattintása (pl. egy 9-10e Ft-os 4350). Egy ilyen VGA-TV konvertertől ne várj jó képet. -
tothbe
addikt
-
tothbe
addikt
-
inorbi
csendes tag
hy mindenkinek..S.O.S .Én egy Amilo la 1703 at szeretnék 1 lcd tv re kötni..ha egy kék monitor dugo van ha jol tudom ez a RGB MONITOR dugo?? a tv m 1 LG 32lc51 4 féle bemenettel..PL:ugyan az ami a gépemen vAn.. ha veszek egy RGB - rbg akkor tudom monitorként használni a tv t? VALAKI SEGITSEN MILYEN KÁBELT VEGYEK AMI TUTI JO ÉS NEM DRÁGA......ELÖRE IS KÖSZÖNÖM ..ÜDV
ORBI -
vampire17
addikt
Hello! a kov lenne a kerdesem.
HTPC-t szeretnek epiteni. van egy CRT tv-m, egy Panasonic TX-29PN1P. Két scart csatlakozása is van, az egyiken tud RGB jelet is fogadni, a masikon pedig Svideo-t. egy Asus M2NPV-VM alaplapom van, kimondottan HTPC lap, integralt videoval, VGA, DVI, Svideo ,kompozit, Komponens(Y,Pr,Pb) kimenetekkel. namost Komponens(Y,Pr,Pb) jelet ugye nem tudja fogadni a TV-m erre mar rajottem.
Svideot, kompozitot tud fogadni, de elegge tre a kép minősége. DVI szintén kizárva (csak analog dolgok johetnek szoba). tehat marad a VGA. de ugye ezt siman nem lehet osszekotni, esetleg berhelt kábellel, meg segédprogramokkal, de en nem akarok ilyen felemas megoldast. Namost, amit talaltam: GRAND Hand View II - PC VGA-TV konverter [link]
aktív eszkoz, VGA bol rgb-jelet csinal. ezt rakotnem a TV-re egy ilyen kábellel: [link]
(ilyet elvileg adnak is a cucchoz)
Namost a kerdesem hogy igy milyen minoseget tok elerni? illetve lenne meg egy gondom.
A hangot egyszer kikuldom kulso erositonek, de mellette szeretnem ha a tv is szolna. a Scart tud hangot is fogadni, szal hogy tudnek egy olyan kabelt szerezni ami ugyanolyan mint a belinkelt kabel, csak van meg egy sztereo jack dugo is rajta. (barkacsolas kizarva
)
Új hozzászólás Aktív témák
-
3800 - 3701
7875 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 3901 3900 - 3801 3800 - 3701 3700 - 3601 3600 - 3501 3500 - 3401 3400 - 3301 3300 - 3201 3200 - 3101 3100 - 3001 3000 - 2901 2900 - 2801 2800 - 2701 2700 - 2601 2600 - 2501 2500 - 2401 2400 - 2301 2300 - 2201 2200 - 2101 2100 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Diablo IV
- Sweet.tv - internetes TV
- Autós topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AliExpress tapasztalatok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Yettel topik
- További aktív témák...
- ASRock Radeon RX 9070 XT Steel Legend 16GB - BESZÁMÍTOK!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming X RTX 3060 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070Ti 12GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Vision OC RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Csere-Beszámítás! Gari: 2028.12.01 - MSI Thin Gamer notebook! R7 7735HS /RTX 4060 /16GB DDR5
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2 Intel i5-1135G7 Refurbished - Garancia
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó egy Xiaomi 11t pro 256/8 snapdragon processor
- SK Hynix, Samsung és más 16GB DDR4 so dimm 3200MHz modulok számlával, 6 hó garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

pedig nem értem láttam ilyen kábelt.

:
ORBI