- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
-
5900 - 5801
7875 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
kbalazsa
senior tag
-
neilszab
őstag
-
kbalazsa
senior tag
-
neilszab
őstag
Sziasztok!
Hagyományos TV-re szeretnék képet küldeni, elvileg minden rendelkezésre áll hozzá, de mégsem klappol a dolog...

- Ati HD4850 TV kimentettel
- kis átalakító, ami a TV Out-ra kötve képes kompozit, komponens, vagy S-Video jelet továbbítani
- 1 db kompozit kábel (Sárga RCA)
- hagyományos TV kompozit bementettel
- friss Ati driver + Catalyst Control CenterA gond ott kezdődik, hogy hiába dugom össze a dolgokat és kapcsolom a TV-ét a bemenetre, a Catalyst driver nem érzékeli a TV jelenlétét. A "Force TV Detect" opciót kipipálva megjelenik a kis TV ikon a letiltott megjelenítők listájában, de aktiválni már nem tudom, mert ha klónozni akarom a képet, ha kiterjeszteni... akkor is elsötétül 15 mp-re a monitor, majd visszaáll minden eredetibe és a TV-én sem történik semmi változás. 720 x 576-ban is próbáltam, hát ha az a baja, de nem történt előrelépés.

Pedig pofon egyszerűnek tűnik a dolog, de lehet vmi mégis elkerülte a figyelmemet?
Előre is köszi a segítséget!

(A TV-én egyébként működik a bementet, egy másik eszközzel kipróbáltam)
-
Tomi7887
aktív tag
-
joecontra
addikt
Szerintem az a baj, hogy annak a kábelnek amivel próbálkozol, különbözik a bekötése az eredetiétől.
Valakivel talán készíttethetsz.
Ha jól értem, akkor neked kompozit kell.A Composite Video-t és a Composite Ground-ot kell egy RCA male csatlakozóra értelemszerűen bekötni és akkor egyből mehetne a TV-be.
Vagy keresel egy gyári 7 pines kábelt.
Üdv,
J -
draco31
veterán
-
joecontra
addikt
-
Tomi7887
aktív tag
-
draco31
veterán
A gépemben egy Radeon x550-es kártya van, amire a gyárban 7 pines S-videot szereltek. Nekem egy régebbi kártyáról maradt egy 9 pines kábel, belemegy a kártyába, de nem látja a gép a TV-t.
Ez a 9 pines kábel elágazik egy 4 pines S-videora, és egy RCA-ra. Az RCA-ra van kötve a TV.
Mi lehet a gond, bezavarna az hogy az egyik 9 pines, a másik meg csak 7? Ha igen, akkor csak egy 7-es kábel lenne a megoldás?
Köszönöm!!! -
Tomi7887
aktív tag
Hát igen a világ ilyen, ha fejlődik. Nekem ugyanez volt a problmám, de megemésztettem. Ezért döbbentett le, hogy két vidkártyácval nem omlik össze a gép

Igazad van, mert sajnos nem azon a felén élünk a glóbusznak, ahol máról holnapra cseréljük a tv-t hifit mindent.
Ugyanakkor meg ha nem csinálnák akkor meg nem fejlődne, az se lenne jobb. -
spidersoft
senior tag
Nem kell, hogy HD-t toljon ki, elég ha annyit tud, amennyi a a CRT tévének éppen szükséges -- hogy a lejátszott video milyen felbontású, az lényegtelen, ha a tévé úgyse tud többet...
Tehát akkor bukós ez a megoldás, jól sejtettem

Ha veszek új gépet, vegyek új tévét is, Kedves Üzletemberek, köszönöm szépen!

No sebaj, majd nézem a monitoron továbbra is...
-
Tomi7887
aktív tag
rivaTNT hd rulez!

Vannak ötleteim, hogy a riva a tv-outon milyen hd-t tol ki neked..
Bár ha jobban meggondoljuk végülis csak egy jó meghajtó program kell hozzá...

-
spidersoft
senior tag
Üdv!
Ha már így felmerült a téma: tothbe, írtad, hogy TVOut-ra kell betenni valami alap TVOutos videokártyát.
Viszont, kérdem én, ekkor melyik videovezérlő fog dolgozni? Pl. lejátszok egy FullHD filmet, amit csuklóból kiszámol az integrált 880G (de a proci már nem biztos), és a kép *mégis* a külön TVOutos kártya kimenetén fog megjelenni? Mert ha nem, akkor veszett fejsze...
Szóval bedobok egy valami akármi tévékimenetes kártyát (rivaTNT vagy efféle), amiről megy az adás a tévének, mindemellett a háromdét meg a dxva-t az integrált számolja ki neki?
Jó lenne, ha ez így működne

Köszi!

-
joecontra
addikt
-
Visty
csendes tag
Úgy értettem hogy a távkapcsolón amikor nyomom az AV gombokat, sorba így mennek hogy AV1, AV2, RGB majd vissza a sima TVre.
Vagy ez "ugyanaz"? Bocsi hogy itt értetlenkedek.
Csak nem igazán tudom mit jelentene az hogy az AV2 scartja, elvégre össz. 1 scartja van a TVmnek. -
Daffni2
addikt
-
joecontra
addikt
Az azt jelenti, hogy az AV2-es SCART-od tud RGB-t fogadni. A kártyádon pedig DVI-I van. Kiindulásnak ígéretes.
Tehát az RCAs dolgot, a DVIből - D-SUB majd abból RCAs dolgot akkor felejtsem el? :/
Amilyen gyorsan csak lehet.Daffni2
TV-d menüjében van olyan, hogy monitor üzemmmód?Üdv,
J -
Visty
csendes tag
Megint én, bocsi hogy két hozzászólásba, szerkeszteni nem tudtam. :S
Az jó jel ha az AV-1, AV-2 után van RGB? Vagy ez nem jelent semmit? -
Daffni2
addikt
Sziasztok,
tud valaki megoldást arra problémámra, hogy a TV-n amit monitorként használok, hamarabb jelenjen meg a kép?
DVI-D-HDMI kábellel van csatlakoztatva, és a boot alatt nincs jel, tehát a BIOS-ba nem tudok belépni.
Néha igen de legtöbbször nem.
Készenlétből felébresztve a gépet, szintén elég sokáig nincs jel, kb 1 perc. -
Visty
csendes tag
Üdv!
Megnéztem, a VGAn 2db (doboz szerint DL) DVI-I van (pont mint a jobb felső képen). Az egyiken megy a CRT monitorom, a másikra szeretném a CRT TVt.
Tudom nagyon béna kérdés, de hogy tudnák meggyőződni róla hogy a scartom képes RGBt fogadni? :S Mint írtam nem nagyon értek a dologhoz, és nekem minden scart ugyanolyan. :/
Az Orion TVm típusa T2155 MTX-S, és valamikor 2007-2008ba vettük. (gyártási évet már nem tudom, max vonalkódot, azzal meg szerintem sokra nem megyek.
) Összesen ennyit tudok róla.Tehát az RCAs dolgot, a DVIből - D-SUB majd abból RCAs dolgot akkor felejtsem el? :/
-
joecontra
addikt
-
joecontra
addikt
Előbb győződj meg róla, hogy a TV-den a SCART képes RGB-t fogadni. Másrészt nézd meg, hogy a kártyádon milyen DVI van. Ellenőrizd, hogy DVI-I csati van a kártyán. Ezelőtt ne vegyél semmilyen kábelt.
Egyébként én még nem láttam működő (egyébként jó) VGA-SCART kábelt DVI-VGA átalakítón keresztül működni, de azt is meg lehet oldani.A sárga rca-ba a D-SUB kimenetből soha nem fogsz jelet vinni, maximum egy drága konverterrel.
Tyrel
DVI -> D-Sub átalakítóval a monitort működésre lehet bírni, akkor a TV-t miért nem, főleg hogy SCART-on ugyan úgy RGB jelet fogad?!??
Ennyire sajnos nem egyszerű a helyzet. DVI csatin keresztül kicsit más a leányzó fekvése.jah és különböző buherált szerelt kábelek, meg mindenféle powerstrip-es bűvészkedések létjogosultságát sem vagyok képes megérteni ebben a témában...
Pedig jó lenne, ha értenéd, mert kereskedelmi forgalomban ilyen kábelek nem kaphatóak. Ha van egy jó kapcsolási rajzod (nekem van DVI-SCART-ra, igaz béta), meg egy embered a PH!-n vagy a környezetedben aki jól tud forrasztani, akkor már meg is van oldva a kérdés. -
Tomi7887
aktív tag
Saját tapasztalataimat tudom elmondani. Hasonló (Orion
problémával küzdök én is.Nagyjából annyit értettem meg én is, hogy a problémát az okozza, hogy a vidkártya kimeneteid digitálisak, míg a TV-d analog jeleket tud fogadni. Ehhez általában komolyabb áron beszerezhető átalakítóra van szükség. (ha böngésztél biztosan találtál ilyet is).
Én több napos, hetes, hónapos (!) böngészés után azt értettem meg, hogy jobb egy s-videos video kártyát venni. Azt használom inkább minthogy kísérletezzek mással, amik vagy mennek vagy nem.
Az előző kérdésem is pont erre irányult ha visszaolvasol. (van egy pár ezer ft-os videokártyám amin van tv-out, és a kollégák ajánlották, hogy tudom majd használni együtt egy másik, a tiédhez hasonló kártyával, ezért nekem ez a legolcsóbb megoldás. )
A belinkelt cucc ettől lehet, hogy működik, kérdezd meg az eladót vagy keress valaki olyat akinek már van és működik neki.
-
Tyrel
őstag
Bár a kérdésedre nem tudok érdemben válaszolni, nekem is kb. pontosan ugyan ez a problémám mint neked...
Viszont nekem mindenhol mindenki azt mondja, hogy a mai videókártyák DVI portjaiból nem fogok megfelelő jelet kapni a TV-vel való összeköttetéshez, átalakító ide vagy oda, és helyette ehhez hasonló, rossz-vicc árkategóriás konvertereket ajánlgatnak...
Azt nem vagyok képes én sem felfogni, hogy - legjobb tudomásom szerint - a D-Sub morvára analóg, a régi CRT monitor meg ugyan úgy működik mint a hagyományos tévék, ergó ha DVI -> D-Sub átalakítóval a monitort működésre lehet bírni, akkor a TV-t miért nem, főleg hogy SCART-on ugyan úgy RGB jelet fogad?!??
Valaki homályosítson már fel plz engem is...
U.I.: jah és különböző buherált szerelt kábelek, meg mindenféle powerstrip-es bűvészkedések létjogosultságát sem vagyok képes megérteni ebben a témában...

-
Visty
csendes tag
Üdv!
Lenne egy kis gondom, CRT tvm van, és nem nagyon találtam biztos választ a kérdésemre.
Na most a gond az hogy össze szeretném kötni a PCmet a CRT orion tvmmel, de a TVmnek csak 2x(in-out) 3 RCA-ja(sárga, fehér, piros), és 1 scartja van. Míg az ati5770emnek displayportja, hdmi, és 2dvi-i.
Ez valahogy kivitelezhető lenne? A gond az hogy nem nagyon értek ehhez.. A monitorom is CRT(és ha jól tudom az is analóg), azt sima dvi-i - D-sub átalakítóval használom.
Miután már 2. napja kutakodok a neten először arra gondoltam, hogy úgy ahogy a monitornál, a másik DVI-Ire is raknák egy ugyanolyan d-sub átalakítót. Utána egy vga - scart kábelt, valami ilyesmit(nem reklámnak szánom):
Arra a linkben lentebb található scart adaptert amibe csatlakoztathatnám egy jack-RCAval a hangkártyáról a hangot, majd a végére egy sima scart kábelt közvetlen a tvbe.
A második ötlet, ami felé jobban is hajlanék hogy a tvbe közvetlen a 3RCAn keresztül vinném a videót, és a hangokat is, két 3ágú RCA kábellel. A hangot ugyanúgy előbb a jackkel elosztanám ketté, majd azt a 3 ágú kábelbe vinném tovább.
A videót is ugyanabba vinném, de ahhoz előbb valami átalakítót kellene találnom a neten ami eddig nem nagyon nagyon sikerült. Esetleg valahol lehet szerezni D-SUB - RCA videó(sárga) átalakítót? Vagy DVI - RCAt?Vagy esetleg valakinek valami jobb ötlete van? :S
Szeretném a lehető legolcsóbban megúszni.
Ha esetleg valami nagy hülyeséget írtam bocsi, 2 napja ezeknek a nagy részéről még nem is hallottam.

-
Tomi7887
aktív tag
joecontra és tothbe:
Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy életem egyik nagy dilemmáját oldottátok meg

Nagyon köszi

-
tothbe
addikt
akár azzal is mennie kell. Ha van hozzá driver-ed, akkor menni fog.
Tommy és Joe:
Az azonos típus csak akkor lehet gáz, ha nagyon nagy az évjárat különbség a kettő között. Lehet, hogy pl. egy új driver a régebbit már nem támogatja. Persze ilyenkor is max. visszaállsz, de azért néha meg pont kellhet az új driver az új kártyához. -
joecontra
addikt
De ez nem fogja bezavarni, hogyha például a másik kari is ati??
Pont, hogy nem. Egy driverből tudod irányítani a kettőt. Nekem is kettő van, egy integrált és egy PCI-E-s. Mindkettő nVidia.
Az egyik elsődleges lesz, a másik meg másodlagos. Nálam legalább is így megy.Üdv,
J -
Tomi7887
aktív tag
-
montezuma
tag
-
tothbe
addikt
ezért érdemes a ccc helyett az ati tray tool-t használni. Abban minden beállítás benne van és sokkal kezelhetőbb a ccc-nél.

-
tothbe
addikt
Simán megy a két videókártya együtt. Vegyél pl. egy ati-t a tv-out-hoz.
A tv-tuneres részére a kérdésednek:
Ezt sokan kérdezik, de a tv-tuner az befelé dolgozik, nem kifelé. Tehát azzal nem tudsz kikötni semmit csak bekötni a tv bemenetet meg esetleg más külső eszköz bemenetet (video, dvd, kamera, stb.). -
Tomi7887
aktív tag
-
joecontra
addikt
-
Tomi7887
aktív tag
Sziasztok, egy idevágót kérdeznék, hátha valakinek van hasonló problémája. Vannak az új integrált videókártyás alaplapok a dvi/hdmi stb kimenetükkel, de nekem a tv-m csak scartot és svideot tud. (Ez ugye vonatkozik az új videókártyákra is.)
Van-e olyan kártya, amivel a videókártyámmal párhuzamosan megoldható az, hogy csak svideo-t kitesz nekem a tv-mre? Van-e mondjuk ilyen tv-tuner kártya?
Köszi a segítséget
-
kbalazsa
senior tag
Szóval feltételezvén azt a szituációt, hogy van egy monitorod és egy kiterjesztett kijelződ (a TV) és többféle filmet is szeretnél lejátszani (különböző kadenciával, pl. 24p-s mkv-k, régi AVI-k, sorozatok stb.) többféle lehetőséged is van.
Először is szerintem érdemes elolvasnod ezt itt. Elég jól leírják hogyan tudsz HD filmeket lejátszani, mire kell odafigyelni, mit érdemes telepíteni hozzá.
Az általam említett CCC beállítás (a legújabb verziójú CCC-ben) a Video rész alatt található az Extended Desktop Mode (ha kiterjesztettben vagy) részben, "Select Theater Mode overlay" = in Theater Mode (full screen)" + "Theater Mode settings" = "Scale to full screen".
De ezekhez nem is kell nyúlnod, érdemesebb inkább a lejátszó alkalmazásokban szétnézni a beállítások között!
Pl.
MPCHC-ben: Beállítások->Lejátszás->Teljes képernyő menü alatt érdemes szétnézni. Kiválaszthatod, hogy melyik kijelzőn (monitor/TV) induljon a lejátszó és azt is, hogy a különböző sebességű tartalmakhoz milyen felbontás/frekvencia párost állítson az adott kijelzőn.XBMC: itt is ki lehet választani, hogy melyik kijelzőn fusson (a másik kijelzőt érdemes kisötétíteni) és itt is beállítható, hogy automatikusan igazítson felbontást/frissítést a lejátszandó tartalomhoz.
Én személy szerint az XBMC-t használom, nem sok gond vele, a 24p filmeket is akadozás nélkül játssza. De nem csak ez a két progi létezik, más alkalmazásokban is lehetséges ilyesmiket állítgatni, csak nekem még nem volt szükségem más alkalmazásra...
Megjegyzés: Azt is be lehet állítani, hogy melyik hangkimenetet használja a lejátszó alkalmazás, így nem kell neked minden alkalommal alapértelmezetté tenni a HDMI hangeszközt.
-
Pusztító88
csendes tag
-
kbalazsa
senior tag
Előtúrom majd, hogy mi a teendő, csak érjek egyszer olyan gép elé, amin CCC van

-
Pusztító88
csendes tag
-
kbalazsa
senior tag
Nézz szét a CCC beállítások között, ott van olyan beállítás ami megmondja, hogy hogyan jelenjen meg a lejátszott video!
-
ricochet
csendes tag
-
kbalazsa
senior tag
-
ricochet
csendes tag
Sziasztok!
Van egy GTX260oc kártyám, és egy Panasonic Viera tv-m. A kártyán hdmi kimenet van, és a tv-n is van ilyen foglalat. A kérdésem az, hogy ha hozzá kötöm egy hdmi kábellel, és egy sima rc kábellel, akkor ki kell-e húznom a monitort, ha csak azt szeretném működtetni, vagy úgy érzékeli majd, mint egy második képernyőt.
Segítséget előre is köszönöm!
-
joecontra
addikt
Nálam is szokott ilyen lenni. Esetleg próbáld meg a legfrissebb driverrel.
-
Pusztító88
csendes tag
-
joecontra
addikt
Ez az, hogy áthúzod, akkor te kiterjesztett asztalként használod a TV-t. Állítsd be úgy, hogy csak a TV (egy megjelenítő) kapjon jelet, és/vagy próbálkozz másik lejátszóprogrammal.
-
Pusztító88
csendes tag
-
joecontra
addikt
Csak a TV-re van kirakva olyankor?
-
Pusztító88
csendes tag
-
joecontra
addikt
Próbáltad már úgy, hogy kirakod a tv-re a képet, filmet elindítod és a lejátszót kirakod teljes képernyőre?
-
Pusztító88
csendes tag
Helló
szeretnék kérni egy tv videókártya beállítást hogy tudom kiküldeni a tvre a filmet teljes képernyőbe!
van Pannasonic FullHD tvm HDMIs és vga is van rajta
most vettem egy ati radeon hd5670 1GB DDR5 csatalakozói HDMI DVI mini dvi akár hdmin akár vgan hogy lehet kiküldeni a filmet legyetek szívesek ha van valami megoldás segítsetek üdv. Robin
-
joecontra
addikt
-
Tyrel
őstag
Fura, nekem bejön rendesen...
SAPPHIRE HD 6850 1GB GDDR5 PCIE
Output:
1 x Dual-Link DVI
1 x HDMI 1.4a
1 x DisplayPort
1 x Single-Link DVI-DAccessory :
1 CrossFire™ Bridge Interconnect Cable
DVI to VGA Adapter
6 PIN to 4 PIN Power Cable
HDMI 1.4a high speed 1.8 meter cable(Full Retail SKU only)Valahol azt olvastam hogy a DVI-D-ből nem lehet D-Sub-ot csinálni mivel utóbbi analóg, előbbi pedig csak kizárólag digitális, DVI to VGA adaptert viszont mégis adnak a kártyához, szóval akkor most mi a helyzet?...
-
joecontra
addikt
-
Tyrel
őstag
-
Malachi
veterán
-
Balrog
tag
Több órás szenvedés után meglett a megoldás. El volt állítva a felbontás. Nagy nehezen vissza tudtam állítani a 640x480-as felbontást 8bit-es színmélységgel 50Hz-re. Ezek közül egyik értéket sem támogatja az nvidia driver-e ezért volt ilyen nehéz.
Ami érdekes hogy a tv "megjegyezte" a rossz felbontást és miután lehúztam az rca kábelt söt még miután áramtalanítottam tovább használta a rossz felbontást ezért nem volt kép a SCART-ra csatlakoztatott Set Top Boxnak.Elnézést, hogy szerencsétlenkedtem itt a topicban.

-
Balrog
tag
Először azt próbáltam hogy a tv-t állítom be alapértelmezett monitornak de akkor sem láttam semmit. Majd az nvidia control panelból beállítottam hogy a monitoron és a tv is ugyan az a kép legyen. Ezzel sem jártam sikerrel.
A Tv-m 3 videocsatornát támogat AV-1, F-AV és RGB. Az AV-1-en keresztül tudtam nézni a Set Top Box-ot, de most már csak hang van kép az nincs .

-
joecontra
addikt
A Windows bootolását még láttam a TV-n de mikor megjelent az asztal vibrált kisideig majd azóta nem lehet látni a képernyőn semmit.
Biztosan át is raktad a TV-re a képet a driverből?A másik dolog ami aggaszt hogy a SCART kábellel csatlakoztatott SET Top Box képét sem látom habár hang az van.
Lehet, hogy rossz videocsatornán próbálod nézni. -
joecontra
addikt
-
Balrog
tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni.
A minap összekötöttem a videokártyámat a crt TV-vel egy s-video->RCA átalakítóval.
Ezzel hogy pontos legyek: [link]
Az átalakítóból egy RCA kábellel kötöttem össze a tv-vel.
A Windows bootolását még láttam a TV-n de mikor megjelent az asztal vibrált kisideig majd azóta nem lehet látni a képernyőn semmit. A másik dolog ami aggaszt hogy a SCART kábellel csatlakoztatott SET Top Box képét sem látom habár hang az van.Laikus vagyok a témával kapcsolatban de én arra tippelek hogy valamiképp elállítódott a tv felbontása mikor bebootolt a windows. Ha hülyeséget írtam akkor elnézést.
A segítségeteket kérem, hogy hogyan tudnám ezt megoldani vagy legalább a tv-met visszaállítani.
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
Malachi
veterán
-
joecontra
addikt
-
Malachi
veterán
-
joecontra
addikt
Ha jól értem, akkor a kártyádon csak DVI-I kimenetek vannak, és azokról szeretnél valamit a TV SCART-jára tenni.
Elviekben lehetséges, de a kábel amit mutattál, az nem lesz jó.Amit te szeretnél, az RGB kapcsolat a VGA-d DVI-I portja és a TV-d SCART portja között. Ezt elvileg lehet, de ahhoz spec kábel és speciális időzítési beállítások is kellenek.
D-Sub kimenet nincs a kártyádon?
Üdv,
J -
AMD Pista
tag
-
joecontra
addikt
-
AMD Pista
tag
-
kbalazsa
senior tag
-
AMD Pista
tag
Sziasztok!
A korábban írt problémámra még mindig men találtam megoldást

"Vettem egy DVI-RCA kábelt, ezzel gondoltam összekötni a pc-t a tv-vel.
Öszekötöttem és semmi, csak szükrke kép van és ugrál.
Nem tudok rájönni, hogy mi lehet a gond!"
-
kbalazsa
senior tag
Nem gond, én meg csak válaszoltam. A monitorodon nincs HDMI bemenet? Meg lenne oldva a probléma

-
bnorbert989
tag
-
kbalazsa
senior tag
Én még nem találkoztam olyan VGA-val, ami ilyet tudott volna. Bár az is igaz, hogy nem láttam még a világ összes videokártyáját.
-
bnorbert989
tag
Sziasztok.megoldható e az a dolog,hogy a videokártyám hdmi portján fogjak jelet úgy hogy a t-home Set top box hdmi kimenetére csatlakoztatom ...???
-
AMD Pista
tag
-
tothbe
addikt
-
kbalazsa
senior tag
-
AMD Pista
tag
-
joecontra
addikt
-
AMD Pista
tag
Sziasztok!
Vettem egy DVI-RCA kábelt, ezzel gondoltam összekötni a pc-t a tv-vel.
Öszekötöttem és semmi, csak szükrke kép van és ugrál.
Nem tudok rájönni, hogy mi lehet a gond!
-
alias_bobo
tag
-
joecontra
addikt
Hali!
Szerintem mennie kell így. Gógliba beírod, hogy HDMI-DVI kábel, akkor jó úton leszel.
Üdv,
J -
alias_bobo
tag
Ugyan nem tvre szeretném kötni...
Dell Mini 1010-es gépemet (a hdmi kimenetest) össze tudom kötni egy Benq GL941 monitorral? Van erre a célra hdmi->dvi átalakító? Valaki esetleg használja külső monitorral ilyen/hasonló felállásban? -
joecontra
addikt
-
eagle-sas
csendes tag
Nem tudom mi volt, de kb. egy fél óráig nem értem el a Prohardver! szervert.
Mindenesetre a plazma tévé laptop összeköttetés tökéletesen sikerült.

A lényeg az volt, hogy a Windows-zal egyedül a külső képernyőt kellett választani (a laptop képernyője sötét ). A laptop felismerte, hogy SAMSUNG digitális tévé van csatlakoztatva, és akkor már egy csomó felbontást és frissítési frekvenciát is ki lehetett választani. (Tudja az Intel GPU az 1920 x 1080-at is.)
Elértem a tévé valamennyi beállítását, a "blue only" módot is, ami a színek kalibrálásához szükséges. Így most már a kalibrálást is el tudom végezni hétvégén.
Szeretném megköszönni a segítséget.

Az mindenesetre biztos, hogy a hálón nem olyan könnyű tájékozódni: láttam pl. olyan külföldi oldalt, ahol azt írták, hogy az Intel (R) HD Graphics egyedül a 60 Hz-es képfrissítést támogatja. Most magam láttam, hogy ez nincs így.
-
joecontra
addikt
-
eagle-sas
csendes tag
A menüben az észlelt megjelenítőkről ír, és a felbontást, a színmélységet is a megjelenítőtől teszi függővé (a megjelenítő kézikönyvére utal.)
Ezért a 60 Hz egyedül a laptop (HP G62) monitorára jellemző, és nem a GPU-ra?
-
eagle-sas
csendes tag
Ezen az Intel grafikus és multimédia vezérlőasztalon egyedül 60 Hz-et lehet választani. (Én nem látok külön függőlegeset és vízszinteset).
Viszont a 60 Hz-nél legördülő menü van, egyedül a 60 Hz-el. Magyarázatként azt írja ki:
A legördülő listáról válassza ki a kívánt frissítési frekvenciát. A támogatott frissítési frekvenciákat megtalálja a megjelenítő eszköz kézikönyvében.
Tehát az lehet a hiba, hogy maga az Intel HD Graphics tudja a más frekvenciát, csak először a külső képernyőt (a tévét) hozzá kell csatlakoztatni, majd akkor érzékeli a számítógép, és azután már lehet más frekvenciát is választani? A laptop-monitor nem tudja? (1,5 m-es HDMI kábelem van, más eszközhöz. Ezért nem olyan könnyű kipróbálni.)
-
joecontra
addikt
-
eagle-sas
csendes tag
Az Intel Grafikus és Multimédia Vezérlőasztalt fel tudom hozni, és az asztalon jobb gombbal a grafikus tulajdonságokat is; azonban a frissítési frekvenciánál egyedül a 60 Hz jön be. Igaz kijelzőnél is csak a beépített kijelző, pedig bizonyára tud két képernyőt is kezelni az Intel (R) HD Graphics.
Engem a felbontás nem nagyon érdekel - bár legjobb lenne az 1920 x 1080 - tehát a HD felbontású plazma tévé felbontása.
Mindössze azt szeretném elérni, hogy a kalibráló videót a Windows Media Player-rel le tudjam a tévén játszani - a tévé beállításához.
Jelenleg is le tudom játszani gond nélkül, viszont (HDMI összekötéssel) a tévé automatikusan átáll a 60 Hz-es PC módba, és ilyenkor nem engedi a beállítások - gamma, blue only mode stb. - többségét. Ezért nem tudom kalibrálni.
A fentiekben szeretnék segítséget kérni.
-
pana81
csendes tag
-
joecontra
addikt
-
pana81
csendes tag
-
joecontra
addikt
Hali!
Ahogy itt leírtam, próbálj a driverbe menni és ott beállítani sorfekvenciát valami kisebbre, 13 - 16 kHz közé.
Milyen felbontást szeretnél? Lehet, hogy tudnék neked speciális időzítési beállításokat adni, ha mondasz nekem egy felbontást.Üdv,
J -
joecontra
addikt
-
pana81
csendes tag
-
eagle-sas
csendes tag
Folytatás:
Közönséges videó jelen azt értem, hogy olyan jelet, mint amit pl. a műholdas beltéri ad le (éppen ennek a képét szeretném kalibrálni). Vagy olyan jelet, mint egy DVD vagy multimédia lejátszó ad a HDMI kimeneten.
Arra már van programom, hogy a videójel szintjét 16-235-re állítsam; azonban bizonyára a frekvencia nem megfelelő, ezért a tévé észreveszi, hogy PC-ről kapja a jelet - és átáll PC módba. Mindennek vége.
-
eagle-sas
csendes tag
Sziasztok!
A következőt szeretném megkérdezni:
A HP G62 laptopot (Intel (R) HD Graphics) a HDMI-HDMI csatlakozással össze tudom kötni a TV-vel. Minden rendben lenne, viszont a TV automatikusan átáll PC-módba. Ebben az esetben viszont számos képbeállítási lehetőség "kiszürkűl", nem működik. Azonban én a laptopot éppen a TV kalibrálására akarom használni, ezért ez nekem nem megfelelő.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen illesztőprogrammal vagy beállítással lehet elérni, hogy a laptop közönséges videó jelet adjon ki?
-
joecontra
addikt
Hali!
Neked is a konvertert vagy az RGB kapcsolatot tudom javasolni.
Milyen VGA van a laptopodban?
Üdv,
J
Új hozzászólás Aktív témák
-
5900 - 5801
7875 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 5901 5900 - 5801 5800 - 5701 5700 - 5601 5600 - 5501 5500 - 5401 5400 - 5301 5300 - 5201 5200 - 5101 5100 - 5001 5000 - 4901 4900 - 4801 4800 - 4701 4700 - 4601 4600 - 4501 4500 - 4401 4400 - 4301 4300 - 4201 4200 - 4101 4100 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4001
- Ultimate előfizetés akár 4028 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- 27% - NZXT C1200 White 1200W 80 PLUS Gold ATX3.1 Tápegység!
- 8gb 16gb DDR 5 so-dimm laptop RAM 4800MHz 5600MHz
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csak nem igazán tudom mit jelentene az hogy az AV2 scartja, elvégre össz. 1 scartja van a TVmnek.
problémával küzdök én is.