Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
C@rbon
senior tag
Rendben!
Akkor most elugrok kondiba és 8kor itt folytatjuk
Köszi
[ Módosította: philoxenia ]
-
C@rbon
senior tag
Hát ja. Pedig mind2 floppy meghajtó jó volt de mégis az csak az egyikkel működött.
-
C@rbon
senior tag
BIOS-ban megnéztem és ezeket találtam:
Floppy 3 Mode Support Disabled
USB Controller Enabled
USB 2.0 Controller EnabledÚjradugtam a Floppyt, próbálom...
A Floppy jó, villogott, zörgött, dolgozott és "Access Floppy Disk Error"-t kaptam így is.
Eddig is ezt kaptam, nem a failure-t, csak rosszul emlékeztem a szövegre. -
C@rbon
senior tag
FAT rendszerű, ki van csomagolva, 13-as BIOS.
Ha Update BIOS from Floppy-ra megyek nem történik semmi ha floppyrol csinálom
Most nem tudok belépni a Windows-ba mert kéri a rendszer lemezt, de az újratelepítés meg túl nagy művelet ezért újraindul.Pendriveról megpróbáltam és azt írta, hogy failure in access the floppy drive, vagy valami ilyesmit.
-
C@rbon
senior tag
válasz
Gyufaaa
üzenetére
alapon sem stabil.
Amúgy beraktam egy floppy-t de még mindig ugyan azt írja ki a q-flash amit nem rég leírtam, de most nem csinal semmit. Kiválasztom hogy update from floppy és semmi.
De előtte elvileg kéne, hogy legyen 1-2 választási lehetőség, de nincs.
Újraindítottam, hogy hátha nem ismerte fel a floppyt és belépek a windowsba de kértte a rendszer indítót -
C@rbon
senior tag
Nem volt olyan menü.
Ha most kikapcsolom és berakok egyet akkor a gép felismeri annélkül hogy windowsba lépjen ugye. És akkor már elvileg oké lesz. Van itthon floppy drive csak a gépbe nincs berakva.Ja és mivel még nem választottam ki semmit csak beléptem a q-flash-be még kikapcsolhatom a gépet ugye?
-
C@rbon
senior tag
Az End gomb nem jött be. Nekem a Del gombbal lép be a BIOS-ba és a q-flash is azzal jön elő.
Manualban sincs End gombról szó -
-
C@rbon
senior tag
Akkor leszedem majd a 13as BIOS-t.
Megpróbáltam az everestet. Azon is csodálkoztam, hogy kibírta a telepítést, de a riport generálás már nem ment. Újraindult.Pendriveról lehet frissíteni BIOS-t ugye? Mert floppy-m nincs és win-ben nem biztos hogy kibírná. Attól függ, hogy mekkora művelet.
-
C@rbon
senior tag
Nem hinném, hogy megtudom nézni everesttel mert addig ujraindulna a gép, de próba szerencse.
F10es a BIOS és 965P-s rev. 1.0-ás a lap.Találtam egy ilyet a DS3 topikban:
a bios-os q-flash-sel, a keep dmi-t rakd disabled-re előtte
frissítés után load optimized, save, aztán vissza a q-flash-be és másold át a bios tartalmát a másikba is -
C@rbon
senior tag
Ha ezeket megcsinálom, akkor elvileg 7x-es szorzóval 266 FSB-t kellene kapnom mivel a procim 1,86Ghzes. De ha a CMOS Clear Jumpert használom akkor 7x-es szorzóval 100-as FSB-t kapok.
Ha a BIOS-ban a Load Default opciót választom (F6 elvileg) akkor meg kiirja, hogy akarom-e és ha entert ütök nem csinál semmit. Se Y-al se N-el.Kiveszem a procit vagy valami más?

Ja és az elemet nem tudom kivenni, mert egy műanyag gyűrű körbefogja. Csak benyomni tudom úgy 1-2mm-re és aztán visszaugrik.
-
C@rbon
senior tag
Na hogy ezután mi jött!
3 perc film után újraindult. Volt itt csökkentett mód egy párszor, rendszer visszaállítás, legutóbbi működő beállítások, CMOS clear. Aztán jött egy kék oldal, hogy súlyos hibát észlelt és indítsam újra. Azóta jó. Azelőtt orthost 3sec-ig bírta, ha netre felléptem vagy elindítottam valamit újraindult. -
C@rbon
senior tag
-
C@rbon
senior tag
válasz
szilva01
üzenetére
Hali!
Leírtam azt amit a BIOS-ban látok.CPU Clock Ratio 7x
CPU Host Clock Control Disabled
x CPU Host Frequency 110ez ki van szürkítve
PCI Express Frequency Auto
System Memory Multiplier Auto
Memory Frequency 800ez is szürke
DiMM OverVoltage Control +0,2V
PCI-E OV C Normal
FSB OV C Normal
(G) MCH OV C Normal
CPU Voltage Control 1,325V
Normal CPU Vcore 1,325Vés ez is szürke
Ha másra még kíváncsi vagy a konfigomból, az adatlapomon ott van minden.
A procim egy E6300-as alapjáraton. Az alaplapom 965-ös DS3. -
C@rbon
senior tag
Valaki az #5899-re?

-
C@rbon
senior tag
Hali!
Abszolút kezdő vagyok tuningban! Szeretném a procimat addig húzni, amíg kihajtja rendesen a videokarimat, ha ez lehetséges.
Konfigom az adataimnál vannak, az alaplapom 965-ös verzió.
Ha valaki elmondaná, hogy mit és hogyan csináljak, azt nagyon megköszönném!

-
C@rbon
senior tag
válasz
qw78er89
üzenetére
leállt ujraindult leállt ujraindult és elment a kép és nekem kellett ujrainditani.
Hát nagyon szépen köszönem az eddigi segítséged, nélküled bekapcsolni sem tdtam volna a gépet
de már nekem késő van szóval majd hnap írok ide a topikba és majd folytatom valahogy.
Még1x kösz mindent

-
C@rbon
senior tag
válasz
qw78er89
üzenetére
Robust Graphics Booster----------auto ---ilyenem nincs
CPU Clock Ratio------------------8 ---7
CPU Host Clock Control-----------enabled vagy manual ----disabled
CPU Host Frequency--------------400 ----100
PCIe Frequency------------------100 ----auto
CIA 2----------------------------disabled ----disabled
System Memory Multiplier (SPD)---------Auto ----auto
Memory Frequency (Mhz) 800------------800 -----800
High Speed Dram DLL Settings-----option 1 ---ilyenem sincsSystem Voltage Control------------Manual -----ilyenem sincs
DDR2 Overvoltage Control----------+0,3 ----olyanom van h DIMM Overvoltage Control----manual
PCIe Overvoltage Control-----------normal ----normal
FSB Overvoltage Control------------normal ----normal
GMCH Overvoltage Control----------normal
CPU Voltage Control-----------------------------normal normal és felette is normaltehát ezek vannak most ha bekapcsolom a gépet
-
C@rbon
senior tag
válasz
qw78er89
üzenetére
Hát a jumpert (azt a két ágú kis cucot) egy casvorhúzóval rövidre zártam (20-30mp-ig rajta tartottam) de az elemet nem tudtam kivenni m nem fértem hozzá.
Elindítottam volna de folyamatosan sípoló hangot ad ki magábol a gép
Akarom mondani működés közben ad ki sípoló hangot -
C@rbon
senior tag
válasz
subaruwrc
üzenetére
Na most egy másik gépről írok mert beállítottam 333ra az fsb-t és 7xesre a szorzót a system memory multipliert pedig 2.5-re és igy 833mhz-et irt a ramokra.
Mentettem és aztán újraindult elindult leállt elindult leállt. és most nem áll le csak össze-vissza elindul és leáll. Gondolom visszaállítaná magának az alapot de nem tudja vagy mi van ilyenkor?
-
C@rbon
senior tag
Hali!
Szeretném tuningolni a procimat (E6300) és el szeretnék jutni ugy 2,8-3,0Ghz-ig.
Próbáltam már a leírtak szerint. Beléptem a biosba m.i.t. menü, enable-re váltottam, hogy tudjam változtatni az fsb-t és kezdésnek beírtam 333-at, 7x-es szorzóval és mentettem, de sem az everest sem a cpu-z nem mutat változást.
Amugy az jo hogy az fsb:dram arány az 2:3?
Sosem tuningoltam még, ebben kezdő vagyok
Kérlek segítsetek!
Köszi!
Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bestbuy játékok
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fájhat Elon feje: mindjárt kész a Starlink-rivális
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A Microsoft bedurvult, így a jövőben keményen odacsapnak a veszélyes drivereknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Revolut
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Honor 400 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Urvolax vezeték nélküli tolatókamera és kijelző / 12 hó jótállás
- Eladó Realme gt neo 2 5g Dobozában tokkal
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

SIKER

de már nekem késő van szóval majd hnap írok ide a topikba és majd folytatom valahogy.