- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tom70810865
csendes tag
Sziasztok!
Mivel megfelelő topikot nem találtam, itt kérdezem. Van arra valami mód ha szeretném megnézni egy CPU gyártási idejét vagy valami amivel részletesebb infókat tudhatok meg?
Garancia nincs már a CPU -ra, és fing*m nincs mikori darab lehet, ezért érdekelne.
Üdv. -
-
Tom70810865
csendes tag
válasz
darál0w #23087 üzenetére
Ha a 9x333 -as szorzó helyett 8x400 -at állítanék be az csökkenti-e a CPU élettartamát?
Elméletileg akkor menne 3.2Ghz-en ha jól számolom. Hagyjam az FSBstNB beállítást "auto" -n az utóbbi értékek mellett, vagy állítsam 333-ra?
CPU cooler (fél éven belül) esetében 15K-t szánnék rá.
SSD - köcc az info-t meggyőztél.Valamilyet tudnál ajánlani ami ár/érték arányban is pénztárcabarát?
7. Frappáns kérdés, nem is tudom.bármi hozzáfűznivaló"
Mégegyszer köszönöm a segítséged, és bár nem ismerlek de komállak.
-
Tom70810865
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Rengeteget olvastam magyar és angol nyelű fórumokon a témával kapcsolatban, de valahogy nem jutok dűlőre.CPU: C2D E8400 - Stepping:E0
COOLER: Cooler Master Hyper TX 2
MOBO: ASUS P5P43TD PRO - Bios:0710
RAM: Kingston 2x2GB DDR3 1333Mhz (KVR1333D3N9/2G)Szeretnék beállítani egy kicsivel magasabb, de még stabil értéket mindenre kiterjedve.
Értem itt az alap órajelektől kicsivel magasabb értéket pl.:
CPU - 3.2Ghz illetve szorzó? (6-9)
RAM - maradna 1333Mhz
FSB strap to NB1. Ésszerű dolog-e egyes értékeket "auto"-n hagyni ha más értékeket manuálisan konfigurálok?
2. Mi a jobb beállítás? - (a nevét nem tudom az opciónak "C1E talán") - automatikusan visszaveszi a CPU órajelet ha kisebb terhelést kap a rendszer. Kikapcsoljam, vagy hagyjam ahogy van?
3. Megfelelő-e a DRAM : FSB arányom (20:10)? Ha nem akkor ezen az alaplapon hogy tudom elérni a megfelelő beállítást?
4. Mire szolgál az "FSB Strap to Northbridge" és az én esetemben milyen érték lenne optimális?
5. A RAM -ok időzítése gyárilag CL9. Ezt manuálisan átállítottam BIOS -ban 7-7-7-24 értékekre, illetve engedélyezve van a "DRAM performance enhance" opció. Ez így jó-e vagy sem? +Ezek az értékek megfelelnek-e egy alap CL7 -es időzítésnek, okozok-e bármi kárt a RAM -okban ezzel hosszabb távon, vagy állítsam más értékekre avagy tegyem vissza "auto" -ra?
6/1. Ha idővel szeretném lecserélni a CPU cooler-t, milyet ajánlanátok?
6/2. Érdemes-e beinvesztálni egy SSD-re, ha nagyban növeli a rendszer teljesítményét, ill. milyet ajánlanátok?
7. + Bármi észrevételetek vagy hozzáfűznivalótok lenne a témával kapcsolatban (+tanács), szívesen várom.
8. Köszönöm szépen a segítségeteket előre is.Üdv, Tamás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest