- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
N.Laca64
csendes tag
válasz
gohanangry #36674 üzenetére
Szia. Nekem is ilyen lapom van csak EVGA kiadás. Mindkettő Nvidia referencia csak az embléma különbözik. Olvasd el ezt a leírást,ettől alaposabban szerintem sehol nincs leírva ennek a lapnak a tuningja. Ebben a fórumban van még néhány infó a lappal kapcsolatban,érdemes átolvasni.
-
válasz
gohanangry #36674 üzenetére
Mindegyiknek lehet hinni, mivel eltérő algoritmusok alapján tesztelnek. Ha nem fut le vmeik, akkor nem teljesen stabil a gép. Ugyanakkor, ha az általad használt alkalmazásokban stabil, és nem létkérdés a 99%-os stabilitás, vagy nem szeretnél vele ennyit szöszölni, akkor akár hagyhatod így is.
-
válasz
gohanangry #36672 üzenetére
Az még rosszabb, mint az én lapom, pedig aszittem nagyobb drop nincs
Van-e olyan opció, amellyel kikapcsolod? Próbából meg lehet nézni, de akkor észnél kell lenni a túlfesz miatt; tehát a terhelt cpu-z értékét kell próbálgatni onnantól Biosban belőni. Néhány lapnál bugosan viselkedik (mint pl nálam) és akkor nem kll erőltetni.
-
válasz
gohanangry #36670 üzenetére
De éppen ezt mondtam.
A déli hidat ne piszkáld, általában nem zavar be. A Memória fesz jó a gyárin, úgysem a RAMot tuningolod.
Az északi híd mint írtam feljebb, a cpu fsb inkább 1,2 és nem 1,25V, de cserében piszkálni kell a
gtlvref lane értékeket! Mivel ez itt sajna nem százalékban van megadva (amit ismerek), hanem mV-ban állítható, ezért amennyiben tudsz angolul ajánlom ezt a kis olvasmányt és töprengj rajta.szerk: terhelés alatt írta a cpu-z az 1,136Voltot? Miközben Biosban 1,2 volt állítva? a hat század volt elég szép drop, ezt is bele kell kalkulálni a számításba...
-
válasz
gohanangry #36668 üzenetére
Hmm. Az nem magas, inkább alacsony-szerű. Nem hiszem, hogy 1,35 kellene neki 3,4-hez.
Alap feszen beszarik 3 Ghz-nél, vagy már emelted a voltot?
Alapvetően hagynám a Prime-ot, mert sokáig tart. Nézd IBT-vel és figyeld erősen a hőfokot, mert az pörgetni fogja!
Kéne látni mit megy alapfeszen (nem auto-n, hanem kézi beállítva az alapfeszültséget minden fontos helyen)
Ha megvan, akkor lehet kis képésekben feljebb feszezni procit-lapot.A Cpu fsb biztos kevés 1,1V-on, 1,2-1,25 lehet nyugodtan
az nForceSPP-t is tedd feljebb 1,35-1,4 körülreA Ramokat visszaosztanám minél kisebbre, sehogyan se kavarhassanak be. Később lehet őket is megpiszkálni, ha más már stabil.
-
válasz
gohanangry #36665 üzenetére
Nézd meg van-e a lapodnak topicja és ott is kérdezd meg. Én nekem lövésem sincs róla, ezért inkább nem írogatok.
Ami biztos, hogy tuningra nincs garancia. Az én lapom se megy stabil 4 Ghz-et (vagy lusta vagyok szarakodni vele), pedig tesztek szerint igen, meg van akinél szintén. Mindenesetre 3,4-en a Te procidhoz már erősen gyanítom mást is állítani kellene a Vcore-on kívül, azért olyan magas
Mennyi a VID-je (CoreTemp)? -
ᵽᵴᶙᶗᵺᴑ
tag
válasz
gohanangry #36665 üzenetére
Nálam például most 4.1 GHz-en megy az fx 8120-am, autó fesz kezeléssel 1.30-at eszik 55 fok körül, de ha felnyomom 4.2-re, akkor 1.35 körül kapja a feszt, instabil és 60 fok körül van.
-
enemy107
senior tag
válasz
gohanangry #36657 üzenetére
Vegyél le a proci szorzójából, az FSB-t hagyd.A ramokat, ha tunigban mennének állítsd alap órajelre. Ha úgy nem hibázik, akkor a procinak lesz kevés a fesz, . Ha így is hibázik, a lap, vagy a ram kérhet +feszt.
Most nézem a képeket, a procit vid-jét adtad meg a biosban?
-
panses
aktív tag
válasz
gohanangry #36650 üzenetére
Hali! Állítsd be a megfelelő Fsb-t és szorzót. Ha elindul a gép akkor emeld apránként a feszültséget, persze a maghőmérsékletre figyelj oda! ha hiba nélkül lefut a prime95 akkor kész. Amúgy inkább használj Linx-et, mostanában az megy már...
-
gohanangry
csendes tag
válasz
gohanangry #36650 üzenetére
Ja már nem a gyári hűtő van hanem egy Alpenföhn Brocken
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Hálózati / IP kamera
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Posta, csomagküldés
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest