- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: MS Office365 Linuxon
Új hozzászólás Aktív témák
-
darál0w
Jómunkásember
-
JoolsNOS
veterán
Csak vigyázni kell, mert pl az én lapom automatikusan emel feszt ha emelem az fsb-t. Ezért ha mégis van hasonló állítási lehetőség, mindenképp állítsd manuálra a feszeket hogy ne változzanak. (persze ha tudod állítani akkor egy idő után kell plusz fesz, nekem kb a 20%ot még elviszi alapon) Meg ugye a ramokat és ht nb frekit is vissza kéne osztani (főleg 20% körüli tuningnál) Bár inteléknél nem tudom hogy megy pontosan.
CnQ-t meg nem csak biosból tudod állítani, hanem xp-nél energiasémák: minimális energiagazdálkodás opción üzemel csak. Win7nél meg konkrétan lehet állítani mennyit vegyen vissza belőle terheletlenül. De érdemes benn hagyni, mert nagyon kevés program szenvedi meg teljesítménycsökkenésben a bekapcsolt állapotot (pl nfs shift nálam be-be szaggatott de csak xp alatt) Illetve jó az ha feleslegesen nem melegszik annyira a proci meg nem fogyaszt annyit ha nem, kell. -
JoolsNOS
veterán
Lehet az alaplap nem szereti.(bár asrock oldal szerint minden biossal megy) Nekem anno az m2v alapom szarabbul kezelte a 2 magos 5600+ot mint a sim 3500+ot. Sajna nekem csak lapcsere oldotta meg. (biosfrissítés nem, tehát asrock oldal lehet téved, mert nekem is kellett volna működnie)
A szorzó meg a cool n quiet miatt megy vissza. (ha nincs terhelve a proci akkor lejjebb veszi fogyasztás miatt.
Fsb emeléssel meg lehet a feszt és egyebet is kéne babrálnod, bár nem tudom eddig mit állítottál fsb-n kívül. -
kriszbon
őstag
Az északi hid az NB, és ha annak adsz plusz feszt akkor csak óvatosan szabad, mert abban van az integrált Vga vezérlő is. A + fesztől sokkal jobban melegszik és a hűtésre oda kell figyelni ennél is meg a procinál is! Lehet még adni feszt a VTT-nek is(Fsb-nek) ezt is csak óvatosan. Amit linkeltél manualt a 34. oldalon, ott írja a feszültségeket! Szerintem tanulmányozd át.
Mod: Az meg hogy másnak megy egy 3 gigás proci 3.8-at, az nem törvényszerű, hogy a tied is fog annyit menni(nem is mehet mivel a tied csak 2.8-as)! Nekem is volt 3 gigás és ment 3.8-at de elég sok fesz kellett neki a 4-et nem tudtam elérni értelmes fesszel.Stabil mindennapi használatra (3.65)ugyan akkora Fsb-vel ment mint a tied!
-
kriszbon
őstag
A másodiknál most gyorsabb a ram, viszont ha emeled a procinak az Fsb-t tovább, a ramok már nem hiszem hogy mennek többet. Ha a másikra állítod, akkor kellene hogy tudd még növelni az Fsb-t. Ha nem megy akkor a proci nem bírja már, és fesz kellene neki, meg esetleg a NB-nek is.
Mod: Az aránnyal meg ne foglalkozz, mert hidd már el hogy minimális a különbség! -
kriszbon
őstag
Hát ha Auto beállításon hagyod és nem teszed Manualra akkor nem is tudod állítani!
3.4.2 Chipset Configuration
DRAM Frequency: Auto beállításon van? Ha igen rakd manualra és vedd visszább hogy nagyobb Fsb-t tudj adni a procinak, mert már a ramok nem bírják! Szerintem most 400-on van, tedd 333-ra! -
Az attól függ, hogy mennyin szeretnéd hajtani a RAM-okat. Ha 800MHz-en 1:1-ben, ahhoz 400MHz-es FSB kell. A jelenlegi FSB-d 245MHz, ha 1:1-ben járnának a memóriák, az 490MHz-et jelentene effektív sebin. A képen 3:5 arány látható (ki is írja az Everest, hogy 10:6, FSB 245MHz, RAM bus: 408MHz). BIOS-ban úgy tudod beállítani az 1:1 arányt (ha erre lehetőséged ad a lapod BIOS-a persze), hogy a legalacsonyabb DRAM frekit választod a listából. Mivel a C2D-k alá készült lapokban nem tudod visszaosztani a memókat szinkronhajtás alá.)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 9700X - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i5 11400F - 4.4 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- Intel ES Core i5-3470 4-Core 3.2GHz LGA1155
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kingston ValueRAM 4GB DDR3 1333MHz KVR1333D3N9
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H330 RAID v ZFS
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged