Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
Számomra az egészben nem is feltétlen a költségcsökkentés az érdekes, hanem hogy egy google szintű cégnél ki az aki nyomtat, és mit? Azért úgy gondolom, hogy itt nem az van, hogy a meetinget tartó kinyomtatja mindenkinek a prezentációját, hogy offline lapozgathassák miközben ki is van vetítve, nem?
Illetve a bérköltséghez képest kb. ez filléres spórolásnak tűnik. -
adalbert1
veterán
válasz Oppenheimer #1679 üzenetére
Gondolkozom egy ideje telefon cserén, és bár ki tudnám fizetni, arra gondoltam, hogy 0%-os THM-re veszem inkább meg, az árát pedig berakom PMÁP-ba.
22 hónapra adnák a hitelt, ennyi idő alatt az ár kb. 30%-át kitermelné nominálisan nézve.
Nem is értem, hogy a hitelt adó banknak ez miért éri meg, kb. 15k lenne a havi részlet egy 330k-s telefonnál, gondolom aki hitelképes az ekkora törlesztőnek a fizetésével nem csúszik el, hogy esetleges többletköltséget bevasaljanak rajta. -
adalbert1
veterán
válasz julius666 #1684 üzenetére
Ez az ajánlat a media marktnál van, a telefon kártyafüggetlen, szóval szolgáltatáson nem nyer senki.
A media markt persze nyer az eladáson, illetve lehet, hogy az árfolyamon is.A leírás szerint: A pénzügyi szolgáltatás nyújtója az MBH Bank Nyrt.
Viszont a bank max. annyit nyer, hogy szerez egy új ügyfelet, de ha én csak ezt a szolgáltatásukat veszem igénybe, mert amúgy máshol bankolok, nem járulok hozzá mindenféle marketing megkereséshez részükről, és időben fizetek, akkor szerintem ez simán bukó számukra. -
adalbert1
veterán
Ez amit írsz eléggé etikátlan gyakorlatnak tűnik (mármint a mellékelt hitelkártya).
Hogy szivatnak a pozitív khr-rel?
Nem az lenne a lényege, hogy ott időben fizető adósként vagy nyilvántartva?
Illetve mire megy a bank azzal, hogy tudja, hogy esetleg még milyen hitelei vannak a delikvensnek, amiket rendszeresen fizet, ha más terméküket nem kívánja igénybe venni, a jövedelméből bőven telik a részletekre és ezeket az adatokat nem adhatja tovább 3. félnek?Valószínű az lehet, amit bandus ír, hogy az értékesítő ad tovább a profitjából valamennyit a banknak.
attiati: pénzügyileg tudatos fogyasztóként lehet, hogy akkor is megérte volna 0%-os hitelre vásárolni fogyasztási cikkeket, mikor viszonylag alacsony kamatot lehetett elérni kockázatmentes befektetésekkel - csak akkor pl. egy ilyen ajánlat szerintem az emberek nagy részének nem igazán ütötte át az ingerküszöbét, hogy pl. 330k-nál 3%-os kamat mellett évi 10k-ért lehajoljon, így gondolom azok vették fel nagyrészt, akik tényleg nem tudták volna egészben kifizetni (és esetleg jó eséllyel nagyobb arányban tudtak késedelmes fizetés miatt extra díjakat bevasalni rajtuk) - ezzel szemben 16%-nál már azért évi 50k-ért elgondolkoztam, hogy igénybe vegyem.
Ez a hvg cikk által hivatkozott KSH adatok szerint márciusban 21%-kal kevesebb műszaki cikk fogyott, mint egy évvel korábban, szóval lehet, hogy fogyasztás ösztönzőként kell, hogy legyen 0%-os hitel lehetőség bizonyos termékekre és inkább lemondanak a profit egy részéről - ami ebben még szerintem érdekes, hogy a boltokban így is 10,1%-kal többet költünk, mint előző évben a cikk szerint - pedig tavaly ugye februárban lett kiszórva az SZJA visszatérítés, szerintem a februári mellett a márciusi költéseket is megnyomhatta rengeteg családnál, kíváncsi lennék, hogy ennek a hatásától valahogy megtisztították-e az adatokat.
-
adalbert1
veterán
válasz concret_hp #1699 üzenetére
Megkerestem a hivatkozott ksh doksit (az elég zavaró, hogy a legtöbb cikkben említik, de egy linket nem találtam egyikben sem), ebből látszik, hogy 2022 március a 2021 márciushoz képest 117,1%, még ehhez képest a 2023 március 86,9% - viszont ha ezt hasonlítom a 2021 márciushoz, akkor az jön ki, hogy 2023 március még mindig 101,76%, tehát a forgalom még mindig nagyobb, mint 2021 azonos időszakában...
axioma: ááá, köszi, így már érthető, hogy ez miért lehet szívás.
-
adalbert1
veterán
válasz concret_hp #1820 üzenetére
Jaja, szerintem vidéken ezek tök általános story-k voltak, hogy xy elgépezte az autó árát, vagy a heti/havi bérét, év végi jutalmat, stb.
Így, hogy alóluk ezt a lehetőséget kirántották, az azóta mondjuk ilyen 50-es fizikai munkások közül szerintem kevesen vannak, akik fogják magukat és elmennek a legközelebbi kaszinóba, vagy elkezdenek valamilyen online szerencsejátékot nyomni. -
adalbert1
veterán
válasz concret_hp #3116 üzenetére
A fentebb említett Skodánál is a készleten lévő modellek árait elnézve 10 millió alatt kb. a Fabia/Scala/Kamiq hármas van leginkább, nagyobb modellekből talán elvétve 1-2.
Arról mondjuk fogalmam sincs, hogy készleten lévő autóknál mennyit lehet alkudni a kiírt árból, 20%-ot vajon lehetséges?
-
adalbert1
veterán
válasz Dare2Live #3570 üzenetére
Szerintem ebben benne lehet az is, hogy az USA piacon a legtöbbet a Ford F-Seriesből adnak el, és ugyan annyira nem mélyedtem bele, de a legkisebb tagja talán az F150, ami 5 méter és majd 2 tonna - én nem szívesen ülnék egy Yarisban a forgalomban, ha sok ilyen jön szembe
-
adalbert1
veterán
Ezek a cégek mennyire maradnak sikeresek egy ilyen einstandolás után?
Azért gondolkozom ezen, mert az elért sikerben nagy része volt a korábbi tulajdonosnak, ha ő kikerül a képből, akkor hosszabb távon nem lesz bukta (még ha tegyük fel most vannak is piacképes termékei)?
Illetve azt gondolnám, hogy ner szinten 1 milliárd aprópénz, de ez valószínűleg csak a tetején van így, pár szinttel lentebb ezek szerint megéri ezért is lehajolni.
Viszont ez felveti a kérdést, hogy mikor fognak ennél kisebb összegekért is lehajolni, vajon eljön az a közeljövőben, hogy mondjuk egy jobb helyen lévő ingatlanra kap az ember visszautasíthatatlan ajánlatot a helyi Döbrögitől? -
adalbert1
veterán
válasz Oppenheimer #8732 üzenetére
Van olyan vidéki város is(igaz valószínűleg az össz távhős ingatlanszámhoz képest elenyésző az így fűtött lakások száma), ahol termálvízzel.
-
adalbert1
veterán
válasz Dare2Live #10067 üzenetére
Na igen, már 1 gyerekkel is sokkal nagyobb élettér kell, mint 2 főnek - ha egy normális budapesti környéken nézgelődsz, ahol van azért zöld is az utcán, és nincs nagyon szűkösre építve az egymás hegyén-hátán lévő társasházakkal, akkor anyagilag hatalmas különbség van 2 ingatlan között, ahol elfér egy pár, illetve egy pár 1-2 gyerekkel.
Persze rengeteg olyan hely van az országban, ahol filléres tétel az ingatlan a budapesti árakkal összehasonlítva, csak épp az elérhető szolgáltatások mennyiségében és minőségében egyáltalán nem versenyképesek. -
adalbert1
veterán
+1, és arra is amit concret_hp írt.
IT üzemeltetésben dolgozva, nagyon leegyszerűsítve: ha jól végzi mindenki a munkáját, kevesebb munka van
Senkit nem ismerek, aki heti 40 órában folyamatosan maxon pörögne, esetleg nagyon rövid időszakokban.
Ahol folyamatosan 8 órában végig püfölni kell a billentyűzetet, az a hely jó eséllyel alul van staffolva, semmi buffer nincs hagyva benne az általad is említett képzésekre, extrán beeső projektekre, outagekre, szabadságokra, stb. -
adalbert1
veterán
válasz atee_13 #10905 üzenetére
Szerintem ez a kormányablakos dolog attól függ, hogy mekkora tömeget szolgál ki az adott kormányablak.
Mikor a legutóbbi 2 alkalommal kellett volna valami, néztem budapesti kormányablakokat, ott tényleg nem volt 1 hónapra előre szabad időpont, de mivel mentem rokonokhoz vidékre, megnéztem ott is, és simán volt jövő hétre mindkét alkalommal.
Szóval ez alapján el tudom képzelni, hogy bizonyos vidéki kormányablakokban sokkal kisebb a terhelés, és sokkal több láblógatós, kávézgatós időszak akad, mikor alig mennek hozzájuk ügyeket intézni. -
adalbert1
veterán
válasz Vision #11192 üzenetére
Igen, anyám egy vidéki város kertvárosi részen lakik, ott pl. az a helyzet, hogy a kertváros a város tábláig terjeszkedett már, szabad telek talán 2 van, de pont a legforgalmasabb utcán, így nem csodálom, hogy oda nem épít senki.
A házak nagy része abban a városrészben kb 85-95 között épült, így ezeket lebontani még senki sem fogja a telek miatt, de elég sok gazdát cserélt és az új lakók felújítják őket.
Ha építeni akarnál, akkor városon belül csak rosszabb lokáción tudnád megtenni.
Illetve az elmúlt 30 évben kb. 10k-val csökkent a lakosság, így tényleges hiány nincs, max az a probléma, hogy öregszenek az ingatlanok.
Persze azért a Ringman által említett nyomor itt is megmutatkozik, ahogy látom az értelmiség egyre inkább eltűnőben van (kihal, vagy elköltözik, vagy aki ott született nem is igazán gondolkozik hazaköltözésen diploma után, mert nincs értelmes munkalehetőség), és a lakosság egyre nagyobb része a képzetlen, alacsony hozzáadott értékű munkát végző ember, na ők biztos nem is vesznek házat. -
adalbert1
veterán
válasz HussarF #11533 üzenetére
Nálunk pl. a családban van vidéken kb. 10 hektár föld, de ilyen 0,4-1-2 hektáros darabokban egy 10 km sugarú körben (anno korábbi generáció foglalkozott állattenyésztéssel -nem túl nagy méretben -, és gabona termelés is volt, de az saját gépek nélkül, csak úgy, hogy jött az ismerős géppel rendelkező vállalkozó, fizetségért megcsinálta a tárcsázást, vetést, aratást, stb).
Mikor legutóbb néztem a földtörvényt, úgy láttam, hogy egyre kisebb esélye van, hogy adás-vétellel, cserével, stb-vel ezeket a darabokat egyesíteni lehetne egy összefüggő darabbá (a fentebb leírt módszerrel is egyszerűbb műveltetni úgy, ha nem több helyre kell menni intézni a munkafolyamatokat a gépes embernek), illetve így szétszabdalva (de a méret miatt egyesítés után sem) sok értelmét nem látnám korszerűsítésnek (pl. öntözőrendszer) vagy hosszú távon termelésnek (pl. egyre szárazabb, melegebb évek, egyre bizonytalanabb termés, ilyen kis méretben szerintem sokkal nagyobb a kockázat, mint a várható haszon).Mi lenne a jó lépés? Hosszú távra bérbeadni? Eladni? Ugaroltatni?
A problémám az, hogy eladás esetén se jön be túl sok pénz, hosszú távra bérbeadásnál talán lehet a jövőben értéknövekedés és addig is van egy minimális cashflow, illetve az ugaroltatásnál is talán ez lenne a fő szempont. -
adalbert1
veterán
válasz bandus #11548 üzenetére
Tényleg az a bajom, hogy ekkora méret mellett és a kiszámíthatatlan termés miatt szerintem nem éri meg a ráfordított időt/pénzt, és ezért gondolkozom, hogy hosszabb távon mi lenne a legjobb megoldás - azért kérdeztem, hogy hátha van/volt valaki hasonló helyzetben.
Egy nagyobb méretnél akár teljesen valid lenne az is, amit HussarF csinál, hogy elvégezni egy ilyen irányú alapképzést és minél jobban ráfeküdni a témára, de ennél nem látom ezt opciónak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ryzen PC v3 , R5 4500 , RX 5700 XT , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 320GB HDD
- AMD Ryzen 5 5600X Tray - Új, 3 év garancia - Eladó! 45.000.-
- MacBook Pro 16 inch M1 Max 10c/32c 64gb RAM 1TB
- Lenovo ThinkVision IPS LED Full HD Monitor 22 " T22i-10
- T14s Gen4 27% 14" FHD+ IPS Ryzen 7 PRO 7840U 32GB 512GB NVMe IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest