Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• mr_ricsi

veterán

válasz Krystal_s #8522 üzenetére

"alapbeállításokkal egyik AV sem igazán hatásos. ezt mindenki tudja ,aki kicsit foglalkozik a témával..."
    Én nem tudom. A jelenlegi ismereteim szerint az AV-ket próbálják az átlagos felhasználói szokásokhoz hangolni. Ehhez képest nekem annyiban kell változtatni, amennyiben mások a szokásaim. (Triviális példa: ha nem használok fájlcserét, akkor Peer to peer modulra nemigen van szükségem.)
    A víruskeresőkben néhány dolgot átállítok, van a mit szigorúbbra, de olyan is akad, amin lazítok.

"sztem már alap, a sok drive by okossággal fertőzött oldalak miatt..."
    Nem használok IE-t, és a mindennapi használatban nincs írásjogom a Windows és a ProgramFiles mappákra.
    Ha lejön valami, és nem fogja meg az AV progi, akkor sem tud aktivizálódni, de ha sikerül is: a rendszer mélyére nem tud beülni, aztán pár nap múlva a vírusdata frissítése után legfeljebb kiírtja az AV.

"cache nálam amúgy sincs ,mert ccleanerrel is törli. az h terheli egy picit még ok, de az nagyon minimális lehet..."
    Nem éppen. A cache-t éppen a lassú modemes letöltés gyorsítása okán találták ki.
    Ha használnád, a PH! háttere, fejléce, formátuma csak egyszer jönne le a gépedre, míg így minden nap újratölti, és közben fogyasztja az áramot a wlan.
    Amikor néha törlöm a cache-t, a következő Netezéskor érzem, hogy lassabban töltődnek be a naponta bejárt oldalak, mint máskor.

"de az avast-ban biztos nem bíznék meg. a felhasználók többsége, akik fertőzésre panaszkodnak NOD vagy Avast userek."
    Akik feltört NOD-ot vagy AIS-t használnak, és a törő progi maga vírusos? Vagy azok az Avast userek, akik az 1 éves ingyenes használat után nem kérnek újabb ingyenes kódot, hanem addig használják leállt víruskeresővel a gépüket, amíg már a floppy nyílásán potyognak ki a vírusok? Vagy akiknél az Avast 4.x a túl paranoiás alapbeállítások miatt időnként vakriasztott, és ezért azt hitték, hogy fertőzés került a HDD-jükre?

Új hozzászólás Aktív témák