Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dzsekó

addikt

válasz tjsz #10378 üzenetére

Egy sima modemnek elvileg nincs IP címe (mint egy switch-nek, annak sincs), ha modem üzemmódba kapcsolod a szolgáltató routert, akkor utána azért nem lehet elérni. Neked ezzel a route modem IP-vel sikerült elérned PPPoE passtrough-os modem-routert? Azért kérdezem, mert ha igen, akkor ezeknek a hibrid eszközöknek elvileg akkor megmarad az IP címe valahogy.
    Azt viszont nem értem, hogy miért kell másik hálózatban lennie a modemnek, miért nem jó, ha marad az 1.1-en, routert meg beállítod 1.100-ra pl. Mert főroutert és alroutert így kell beállítani és ezután összekötni a LAN portjukat. Így látható mindkét router webfelülete is.
    Én anno rákötöttem a szolgáltató által adott eszközt közvetlenül PC-re. Másik router nincs, fix 1.100 beállítva PC-n, 1.1-en elértem a szolgáltató eszközt, átkapcsoltam PPPoE passtrough-ba, ezután már nem értem el a szolgáltató eszközt 1.1-en PC-ről. Innen tudtam, hogy modem üzemmódba kapcsolt a szolgáltató eszköz. Ezután szoktam rákötni a routert. Az összes szolgáltatónál így kapcsoltam át, és mindnél működött eddig szerencsére.
    Ezt a route modem IP-t eddig nem ismertem, ezért kérdezem, hogy működik-e. Én most kipróbáltam, mert emlékszem az eszköz IP címére, és nem működik, pedig másik hálózatban van/volt.

• zsolt_64

senior tag

válasz tjsz #10378 üzenetére

ööö 1 kicsit elbizonytalanodtam 192.168.1.1 a router címe
    1.pont: ezt még mindig nem értem...
    3.pont: mégegyszer nem írhatom be a 192.168.1.1 -et ?

Új hozzászólás Aktív témák