Keresés

Aktív témák

• mdk01

addikt

válasz mdk01 #6429 üzenetére

Na voltam T-mobilnál...nem irom most már mobilinternetes topicba mert itt kezdtem el kérdezgetni.:)

Csak annyi hogy persze nem ment simán a dolog, mert szombaton az ügyintéző csajnál még volt netkártyás modem cucc(PCI expressz) ma már nem volt mert a két nap alatt kiderült hogy kivonták a forgalomból és amit az ügyintéző csaj mutogatott nekem szombaton azt vissza vitték a központi raktárba, mert senkinek sem kellett(mármint ez a fajta modem)
    Egy szóval csak USB-s sticket lehet kapni mobilinternetbe a szolgáltatóknál.
    Ha vkinek PCMCIA vagy PCI expressz modemre van szüksége az vegye meg függetlenül 40-50k-ért és rakja abba a szolgáltatónál kapott SIM kártyát.
    PCMCIA-ba 1800mbit a maximum letöltési sebesség míg PCI Expressz card-nál 7200mbit.
    Ha vki letölt annak szükséges a PCI EX., böngészésre elég a PCMCIA,szerintem.
    Lényegében ennyi.
    Most aláírtam 2évre a szerződést így ingyen kaptam az USB sticket, aztán tovább nézelődök PCI EX vagy PCMCIA modem után mert ez a kiálló xar engem nagyon zavar.:

Üdv.

• Tim82

félisten

válasz mdk01 #6429 üzenetére

Minőségileg? Ezt hogyan érted?

Nem attól függ, hogy a T-mobil adja, hanem a modem gyártójától. :)

A Huawei-t inkább kerüld, javasolt mobilnet-modemek pl. a Globetrotter, a Novatel és a Sierra. A Voda és a Pannon jellemzően Huawei-t szeret szórni a népnek, a T-mobil kínálatában azért vannak minőségibb gyártóktól való modemek is.

Félreértés ne essék: a Huawei termékei most sz@rok, viszont ez nem lesz mindig így, a vállalat nagyon fejlődőképes. :)

Jelzem, ha meg akarod osztani valahogy a mobilnetet, akkor felejtsd el a PCMCIA/Express Card-os megoldásokat, inkább usb-s modemben gondolkodj. Van ugyan olyan router, amelyik képes fogadni PCMCIA-t, de jellemzően Vodafone-os firmware-rel hozták forgalomba.

Aktív témák