Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
A 15''-os 1680*1050 esetén nagyobb a pixelméret, mint a 14''-os 1400*1050, mivel az első megfelel egy 15''-os 4:3 arányú 1400*1050-esnek (tapasztalat, ilyenem volt és most z61m-re váltottam). Szerintem amúgy teljesen jól látható és használható, de például apám semmit nem lát belőle, ez is tény.
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy kártyaolvasót hogy lehet használni? Ha csak simán bedugom a mem kártyát nem történik semmi, és ezzel kapcsolatos beállítást se sikerült találnom.
Amúgy nagyon tetszik a gép, de szoftverileg van néhány logikátlanság szerintem. Bluetooth-nál is eltartott egy ideig mire rájöttem, hogy hol lehet bekapcsolni
Ja és még egy dolog:
régi gépemen numerikus billenytűzet részt lehetett úgy használni, hogy FN + megfelelő gomb (szóval fn + O a numerikus 6-nak felelt meg). Itt erre nincs lehetőség? Csak mert így pl. *-t elég nehéz beírni. -
Shadowfax
addikt
3 év gar: a T-re alapból ez jár merthogy az ugye business class
Csak hogy teljes legyen a kavar a fejetekben (
): a T-ből sincs minden modellre 3 év gari alapból. Van két olyan típus, amire csak 1 évet adnak, ez pedig a 1875 ill. 2378. (ill. a 2373-ra Japánban csak 1 évet adnak, de szerintem az itt senkit sem izgat). 
[link]
bbazsy: Gratula a gépecskéhez, várjuk a beszámolót, a holnapi zh-ra meg egy kalappal.
-
Shadowfax
addikt
-
Yaye
őstag
Igen, én is azt olvastam mindenhol, hogy a T a csúcs. Magam is igen elégedett voltam egyik kolléga 14''-es T42-jével. Sajnos nem olvastam utána igazán mélységben hogy amit én rendeltem, az milyen, csak azt néztem hogy még újabb T43, ergo biztos csak k*rvajó lehet, gondoltam. Nem tudom olvastad-e a T és X sorozat topikjában a nyavajgásaimat, gondolom nem, ezért összefoglalom, miért gondolkozom, hogy visszaülnék egy ''Toyotába''
(hangsúlyozom, kizárólag a saját T43-amról van szó, nem ismerem a T60 sorozatot)
- Nekem mániám hogy a noti fedele legyen merev és kemény. Az én 15''-es T43-amnak nem az. Eddig minden T43-as emberke akivel sikerült beszélnem, 14''-essel rendelkezik, és azt mondják hogy annak a fedele mint a beton. De az én 15-ösömé bizony puhácska (egy pici videót is földobtam a T-s totyikban), legalábbis a legendákhoz képest. Az ugyanekkora R60 műanyag fedele semmivel nem kevésbé merev és kemény, sőt.
A burkolatban sem tűnik jobbnak, az az R60 amit tapogatni szoktam, pont ugyanolyan merev, jól összerakott, mint az enyém.
- A T43 hangos. Ez egy ismert típusjelenség, és egy direkt e célból íródott kis windózos eszközzel el lehet ugyan halgattatni a ventilátort, de az azért nem 100%-os megoldás. A T42 csendes, lehet hogy a T60 is az, de a 43 nem. Az R60 helyből kussol mint a sír.
- A T43 sípol. Ez is ismert jelenség, többféle szituáció szokta okozni, akkus üzem, erős hálózati forgalom, energiatakarékos mód, ilyesmi. Nekem erős hálózati forgalomnál ciripel, bár nem nagyon, de egy Lexus ne legyen már helyből csapágyas
.
- A T43-nak USB terén gyengécske a csatlakozófelhozatala, össze-vissza 2 db, az is kissé szerencsétlen elhelyezéssel. Tudom, sokan mondják hogy üzleti noti, minek több, de szvsz egyfelől miért ne lenne több (elférne), másrészt nekem sokszor tényleg kevés a 2 db. Bár nem elsődleges előny, de azért megemlítem hogy az R60-on van hardveres wlan-kapcsoló és firewire is.
- A T43-nak legjobb esetben középszerű az akkus üzemideje. Erősen spórolva tudom csak elérni vele a 3 órát. Az R60 ezt röhögve übereli.
- Nem tudom hogy a többi Thinpad milyen mértékben kopik, de az én T43-am állítólag elsőosztályú hűdeszuper billentyűzetén a gombok alig néhány hónap alatt fényesre koptak, pedig nem is gépelek rajta naphosszat. A használat pedig alighanem a T fedelének a sarkain kezd majd el hamarabb látszani, lévén az festett, az R pedig sima fekete műanyag.
- Nem emlékszem pontosan az árára, de bazisok pénzért ebben a T-ben van egy 2 GHz körüli Dothan, és X300 vga. A kb egy százassal olcsóbb R60-ban Core2 Duo, X1400-al. Nem mindegy, mert ha időm engedi, szoktam rajta kicsit játszani is.
Szóval ebből a ''Lexusból'' én viszonylag könnyű szívvel ülök át egy jó ''Toyotába''.
Ettől függetlenül persze ha épp nem nyomok nagy fájlokat a hálón és épp nem játszom, és épp nem használok egyszerre 3 USB eszközt és mindezt nem akkumulátorról teszem, akkor a T43 valóban jó gép és meg vagyok vele elégedve, nem is gondolkoznék a cseréjén, ha nem lenne rá épp kínálkozó alkalom.
Amit sajnálni fogok:
- a T sokkal szebb, a maga éles-szögletes vonalaival és a fedelének a felülete is sokkal profibb
- a T kijelzője érezhetően jobb (látószögek)
- a T egy pár milliméterrel vékonyabb
- a T tápegységén még szép színes IBM logó van
- csere után nem mondhatom el magamról, hogy T-m van...
-
Yaye
őstag
Ha nem haragszol, belekotyognék én is. Az R60 mért nem jó? Rollcage-es, van 15'' 1400x1050 kijelzővel, és elég izmos hardver lehet benne, jóval olcsóbban mint egy T-ben. Van egy időnként a kezeim között és igen jó benyomásom van róla. T60-at még nem láttam, viszont a magam T43-ával összehasonlítva az R méretre kb 5 mm-el vastagabb, amúgy ugyanakkora és nem is nehezebb, masszivitásra, merevségre, összerakottságra fikarcnyival sem tűnik alábbvalónak, felszereltsége viszont adott összegért sokkal jobb. A kijelzőjének a betekintési szögei nem olyan jók mint a T IPS paneljának, de ez legyen a legnagyobb bajom. A fentiek fényében én az első adandó alkalommal (reményeim szerint nem is sokára!) le fogom cserélni a T-t egy jól fölszerelt R60-ra!
Az egyetlen szívfájdalmam a T43 gyönyörűséges asszimetrikus éles-szögletes burkolata lesz, ami az R60-on már szinte egészen legömbölyödött (csak a kijelzőfedél őrzi a klasszikus fekete hasáb formát).
[Szerkesztve] -
Akheron
senior tag
Én is azt a 407-410 körüli z61m-et terveztem megvásárolni, amit belinkeltél, de végül meggondoltam magam. HP-ból ennél jóval kevesebbért lehet kapni hasonló konfigurációjú nc-t a renew és egyéb programok keretében, és annál legalább nem kérdéses, hogy tulajdonképpen milyen ''besorolású'' termékkel van dolga az embernek. Elviekben néhány nap múlva meg is lesz a gépem, de ez itt már erősen off.

-
Shadowfax
addikt
Szóval a Z úgy tűnik többet nyújt kevesebb pénzért, viszont nem tudom, mennyire strapabíró a legendás T sorozathpz képest.
Nehéz kérdés. Egyrészről a Z sorozat csak 2005 szeptemberétől van, ezalatt nem gyűlt össze olyan sok tapasztalat (vagy mind pozitív, ezért nem tudunk róla), másrészről a T sorozat számos extráját tartalmazza (pl. Roll Cage váz, Active Protection, stb.), tehát valószínűleg ez is egy jó, megbízható kis masina. Bár azt meg kell említsem, hogy a Z sorozatnál a fedlap nem minden esetben titánium-magnézium ötvözet, mint a T-nél (modellje válogatja). Illetve belül a műanyag részek a T-nél CFRP (szénszálas műanyag - erősebb és könnyebb), a Z-nél ABS műanyag (de ez is ütésálló).
Remélem, ez segít a döntésben.
-
Shadowfax
addikt
Én igazából azon filózom, hogy megér-e egy hasonló felszereltségű T-s modell 120e -el többet.
Ezt Neked kell eldöntened. A T sokkal kisebb, vékonyabb, könnyebb, tehát ha mindennapi hurcolászásra szeretnéd, akkor mindenképp T60. Mondjuk ez itt hasonló felépítésben: [link] csak 60e-rel drágább. De ha Neked a szélesképernyős jön be, akkor vagy vársz, míg a T-ből is lehet kapni ilyet nálunk, vagy go for Z61m.
Esetleg még itt nézz egy árlistát: [link]
Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung kuponkunyeráló
- Linux kezdőknek
- Yettel topik
- Adventi kalendáriumok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Az Intel korábbi vezére szerint a kvantumforradalom gyorsan elsöpri a GPU-kat
- Milyen egeret válasszak?
- Magisk
- További aktív témák...
- T14 Gen6 14" FHD+ IPS Ultra 5 225U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple Macbook Air M1 13,3" 512GB 8GB - KARCMENTES
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vadi új, 2 év garanciás, Sony PlayStation DualSense 5 kontroller
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

): a T-ből sincs minden modellre 3 év gari alapból. Van két olyan típus, amire csak 1 évet adnak, ez pedig a 1875 ill. 2378. (ill. a 2373-ra Japánban csak 1 évet adnak, de szerintem az itt senkit sem izgat). 

Érdekelt volna.
.