Aktív témák

• ceia

őstag

Sziasztok! :R
    Szeretnék TFT monitort venni, és hosszas információ gyűjtögetés után (cikkek, tesztek, és fórumok olvasása) a BenQ FP93GS tetszik a legjobban. (valójában a Viewsonic VP191B, de az 1 picit drága) Szóval, jó lenne ez a BenQ is, de egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy milyen technikát használ a színek megjelenítéséhez: Dither vagy FRC? Ez egy TN paneles moncsi, de 16.7M színt adnak meg a specifikációjában. Más típusoknál viszont gyakran olvastam ezt: "16.2M szín (6bit + FRC)"
    Ezek szerint az FRC-vel 16.2M érhető el. Ezért gyanús, hogy a 16.7M talán dither lehet. A gyanúmat növeli, hogy a BenQ USA oldalán az FP75G és FP95G modelleknél ez látható: "16.7 M colors with dither" Igaz, ez nem ugyanaz a modell, de szerintem nem valószínű, hogy egy gyártó hol FRC-t, hol dithert használjon a különböző típusoknál. Valószínűbb, hogy valamelyik techológia mellett dönt a kettő közül. Pl. a Samsung, LG, Viewsonic FRC-t használnak - az Iiyama úgy tudom, dithert.
    Az lenne a kérésem, hogy ha valaki biztosan tudja, melyiket csinálja a BenQ FP93GS, segítsen ki ezzel az infóval! Köszi.

"Többé nem megyünk oda, mert nincs ott más, csak kövek."
    [egy kislány mondta, a holdraszállásról]

Aktív témák

Hirdetés