Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dany007

veterán

válasz Dzoli #6020 üzenetére

Úgy ahogy mondod.
    Nagyobb intervallumban meghatározom, hogy milyen irányú a trend és alapvetően attól függ, hogy kisebb "idősíkokban" long vagy short-ba állok-e.

Mutatok egy példát:

Ez tegnap csak egy próba volt, hogy kipróbáljam működik-e még az account-om az Oandánál, illetve, hogy a páromnak megmutassam mire is gondoltam.
    A két trendvonalat 1 órás intervallumban húztam meg, a pozícióba állás pedig 5 percesen történt. A kis zöld nyilaknál álltam longba, majd a pirosnál zártam a pozit. Ez a kettő amit látsz, ez 20$-t jelentett volna, ha élesben csinálom.
    De amint látszik nem kockáztatok sokat, mert ekkora tőkeáttétnél gyorsan sokat veszthetek aztán jön a margin call... :U Annyi a negatívuma, hogy mocskosul idegölő így. Azért elég higgadtnak és tudatosnak kell lenni közben.

Azért nem csinálom kisebb téttel hosszabb távon, mert úgy érzem ahhoz nem elegendő a tudásom. Amit mutattál képet, az elsőt. Ott szépen berajzoltad a trendcsatornát amikre én hajtok. Itt akár azt is meglehet játszani amíg az árfolyam a csatorna két széle között ingadozik. Mikor az alján van longba állni, mikor a tetején akkor shortba. Persze a stop/loss-t mindig beállítom, hátha... No de én inkább ezekből a csatornákból való kitörésre játszok. A tőkeáttét miatt ha kitör az egyik irányba az árfolyam akkor már biztos, hogy meglesz az a 20$-om. Mindezt persze 5 perces charton. Ha ezt sikerül egy nap 3x megcsinálnom akkor aznapra már be is fejezhetem az egészet.

Új hozzászólás Aktív témák