- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Flashback: Építsünk PC-t akciós alkatrészekből, lassan. upd: 05.28
- GAI: Poor Volta...
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Fenyő: Ingyenes iskolai linux szerver disztrók a Sulix, Huedu utánra
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_AnTi_
tag
válasz
batorpeti #5449 üzenetére
A magas tőkeáttét még akkor is fontos lehet, ha pozícióépítést folytatsz. Ott is - ahogy brd kolléga említette - sok pozíciód van nyitva adott devizapáron, de (normális esetben) a kockázatod nem nagyobb a kezdeti szintnél (esetedben 1%).
Jó dolog, ha meg tudod nyitni a sokadik pozidat is, és nem kapsz insufficient funds üzenetet.Persze szerintem is olyan 1:200 fölött nem sok értelme van dolognak.
-
brd
nagyúr
válasz
batorpeti #5449 üzenetére
Nem olvastam ennek utána, de gondolom, arról van szó, hogy így a brókerek (és talán a bankok?) olyanokat is be tudnak vonni a "játékba", akiket enélkül nem. Pl. valószínűleg nem sokan engedhetik meg maguknak, hogy 100000 €-t váltsanak $-ra csak spekuláció céljából, de tőkeáttéttel (1:100) ehhez elegendő 1000 €, és a visszaváltáskor a teljes 100000 €-nyi összeg után kapják a nyereséget/veszteséget. A tőkeáttétből szerintem az optimális az a lehető legnagyobb, bár 1:200 felett szerintem aztán tényleg semmi értelme, ha csak nem akarsz all in-t mondani, hátha "bejön". Esetleg bizonyos robotos, vagy hedge-elős technikáknál jöhet jól a nagy tőkeáttét, ahol viszonylag sok pozíció is lehet nyitva.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest