- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Kiadó: Valve
Fejlesztő: Valve
Megjelenés: 2007. október 10.
Motor: Source Engine
Platformok: PC, Mac OS X, Linux, Xbox 360, PlayStation 3
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
De attól még nem annyit ér egy scrap
Azzal szoktak jönni, hogy X cuccot látott tök drágán elmenni, és akkor mindenért annyit akar. Egy balek nem csinál nyarat
(mármint nem te
)
Amúgy szerintem árában megúsztad.más: mostanában tök kihalt a 100% orange szeró. Elsőként szoktam érkezni és noob-ot játszok
Engivel gyors be az ellenfél spawn területére, és ott egy kedves kivégzőosztag fogadja az első fecskéket
Van aki megússza pár death-el és rájön, hogy spy a megoldás, de van akinek fogalma sincs, hogy mi újság, és WTF kommenttel elhúz
Van aki meg baromi sokáig szenved
Rég mulattam ilyen jól, just for fun -
Kanczy
veterán
Hát nem tudom... a DR még mindig nagyon feltűnő. Az egy dolog, hogy nem hallani, mikor kicloakolsz vele, de mikor kevés sebzés után elzuhan egy spy, teljesen egyértelmű számomra. Tízből tízszer megmondom, ha valaki DR-ezik. A kés pedig borzalmas sajnos... minimum odafigyeléssel (ha leszúrták x-t, akkor a mögöttem lévő nem ő) ki lehet szúrni (háhá). Az egyetlen dolog, amire elméletben nagyon jó kéne legyen (de mégsem), hogy sentryk jelenlétében is tudsz böködni. Csakhogy ehhez először be kell menj a vonalak mögé, le kell szúrj valakit, utána át kell verd az engit és CSAK ezután lehet huncutkodni
Ennél csak egyszerűbb és hatásosabb egy Stab'n'Sap.Legalábbis szerintem.
-
BalaNce87
addikt
Hát manapság inkább gyüjtögető életmódot folytatnak a játékban.
A játékidejük háromnegyedét tradeléssel töltik, szóval itt már nem is annyira a játékot szeretik hanem összeszedni a legjobb cuccokat.
Amit meg írtál arról hogy mekkora szemétség hogy ha minden új fegyó megvan bizonyos kaszthoz akkor előnyökhöz juttat, én is pont erről beszéltem, nem olyan rég. Sniperrel is olyan van hogy nem kaphatsz fejest ha mind3 szarság rajtad van, nevetséges, igaz te se lőhetsz akkor fejest, nah de másikkal nagyobb kicseszés és visszaélés.Amúgy ellopták accomat, így esetleg ha valami linket dobna az aki a nevembe van bejentkezve ne nyissátok meg, ha van közös ismerősünk akkor nekik is leírhatja valaki. Csak most ezzel baszakodok hogy visszaszerezzem, mert a mail fiókomat is ellopta, szerencsére azt visszaszereztem. Nem is értem hogy történhetett, egyik nap olyan fél 1-kor játszottam leléptem és másnap délután meg már ez fogadott, nemtudom hogy csinálta.
-
Kanczy
veterán
Megoldhattad volna játékon belül szerintem... cserével, crafttal, valahogy. Amúgy pedig milliószor öltem 10-12 embert halkabb decloak nélkül, úgyhogy nyugodtan elmondhatom, hogy nem játékbefolyásoló tényező
Ráadásul az új kés használhatósága nagyon helyzetfüggő, a pisztoly pedig szimplán rosszabb a revolvernél. Ehhez mérten pedig bár hiába nagyon jó a halk decloak, nem éri meg szerintem a többi fegyver használatát, főleg akkor nem, ha 4500 Forintot kell érte fizetni. Hogyhogy nem vettél amúgy akkor már 20 euróért teljes spy csomagot? El tudtad volna cserélni a pisztolyt és a kést, bőven megérte volna szvsz
-
csana
senior tag
És milyen tömörítést ajánlasz? Nekem a sima zip van csak, az elég? Azért is kérdeztem ezt a backup-os dolgot, mert 8 gigás a pendrive-om, és ugye a backup lemez meg 9,5 gigás lenne. Meg a dual dvd-m is csak 8 gigát tud tárolni, így problémás a "hordozása" olyan gépre ahol 1 v. 2 megabit a max sávszéll..
Bíztam benne hogy a steam backup picit túloz a 9,5 gigás becslésével (csak a tf2-t néztem). Főleg amiatt mert a tf2 mappában 3 giga, azon kívül ami tf2-höz tartozhat file 4 giga helyet foglal a steamben.
-
BalaNce87
addikt
Hát jó páran köztök én is, én külföldire elég ritkán megyek ott amúgy se megy a kommunikálás, legalábbis sokat nem ér ha te valamit mondasz nekik hogy ezt kéne, persze ez magyaron se jellemző, de ha olyanokkal játszol akiket ismersz azokkal jól össze lehet dolgozni. Igazából van külföldi szerver is a kedvencek között, bár a legtöbb külföldi 30-as létszámtől kezdődik az meg ugye már értelmetlen zúzás, köztük a saigns.de, annak minden mapra van külön szervere és mind1ik egy rakat s..r is, 0 csapatmunka.
-
BalaNce87
addikt
Ha igen az már más, de ez a megkülönböztetés hogy az lesz a jobb akinek van pénze, azt persze tegyük hozzá hogy aki ezért pénzt ad annak túl sok esze nem lehet, de tudom hogy manapság mindenért pénzt kérnek el jelentéktelen dlc-k tömkelege stb.
Mondjuk még engi updatet se próbáltam azóta nem nagyon játszottam vele. Az külön kaszt updatek nem voltak olyan rosszak jó ötletnek bizonyult csak később a minőség rovására ment, kb a scout update-től már lefele ívelt a színvonal. -
BalaNce87
addikt
Ez se teljesen igaz, mert ha alád robbantanak demoval és 2 sentry van, akkor a játék egyik kurva nagy gyengesége megmutatkozik, mégpedig az, hogy a sentry és a heavy lövése gyakorlatilag ellök. Sőt levegőben is tart. Így ha felkerülsz a levegőbe és 2 sentry van, akkor élve már soha nem esl le az is tuti. Ez lenne az első amit kivennék ha tehetném. Kb a pyro ember ellökéséhez hasonlítanám.
-
munky
őstag
Ez addig működik is amíg nincs túl sok sentry. minél több a sentry annál több charge-ra van szükség általában és a csapattársak sem nagyon tudnak támogatni über nélkül.
Ha annyira beépítkeznek (például: Dustbowl 2. rész utolsó pont jó példa erre), hogy nem elég egy vagy két charge egyszerre akkor gyakorlatilag majdnem bevehetetlen erőd jön létre. Persze csapatmunkával meg lehet oldani ha egy kém a támadás pillanatában sappol akkor nem lehetetlen, de ehhez elég jól kell időzíteni meg össze kell beszélni ami publicon nem igazán jellemző. Megy mindenki a saját fragje (no meg feje) után és ebből áll a játék.
Nagyon nagyon ritka ha publicon csapatmunka van akkor is többnyire pár egymásnak ismerős arc próbál összedolgozni a többiek meg sodródnak az árral.Igazi csapatmunka szerintem csak warokon van.
Persze ott is egy bizonyos szinten és összeszokott társulatoknál.
Minden esetre nincs jobb mint amikor tudom, hogy a társaim is mindent beleadnak és egy csapatként működünk. Taktikákat próbálunk végrehajtani együtt mozgunk stb.
A public "élmény" egy szánalom a mai formájában, a kompetitív játékkal össze sem lehet hasonlítani. -
BalaNce87
addikt
Szerintem ilyen 30 fős szerókon hanyatlik a csapatmunka, persze betoljuk meg minden de hát ez a feladat, de rohadt gyakran van az hogy egyedül tolják (engi vagy spy...) vagy foglalják a pontot, többiek meg mennek spawnt campelni. Vagy ha engiként felakarod húzni az épületet nem védenek meg, hanem ott hagynak a szarba, szóval úgy összeségébe normál csapatmunka egyik szerveren sincs. Spyként meg 30 fős szerveren eleve kizárt játszani, minden szarba beleakadok ha egy kicsi robbanás is elér előjövök egy pillanatra, ami szerintem rohadt nagy gyengítés, régen ugye csak beleakadtál és ennyi. A spy-t sajnálom, mert tényleg elbaszták azt a kasztot, bacstabeket nem adja be rengetegszer, ugye a stab animáció miatt is elég bugos stb stb, így is minden szarba beledöglik későbbi updatekkel ennek csak növelték az esélyét, úgy 10-ből 6X full mákból/véletlenből halok meg.
-
BalaNce87
addikt
Hát én nem azt tapasztaltam hogy jobb lenne mint egy magyar szerver, annyival jobb hogy nem dumálnak annyit, de ott a 30 fő miatt eleve rossz a helyzet, nekem túl sok, ott se nagyobb a csapatmunka mint egy kartelen pl. Amit nem bírok az a fast respawn, megölök vkit közbe tolom a kocsit aztán utána jön egyből és megöl egy crit rakétával, védekezni könnyebb fast respawnba, amúgy is elég folyamatos a játék de ezzel a fast-el még brutlább, igaz így sniperbe nagyon belehet jönni.
-
attiati
veterán
jó ám az az x3, tegnap durva csapatmunka folyt az utolsó cp elfoglalása előtt, fél óráig ki sem tudtak jönni, mi meg nem erőltettük az elfoglalást
Volt hogy a hlstatx szerint 12+ killt nyomtam le demoval
Good kill
Mondjuk ez lehet, hogy csak nekem nagy szám.
Amúgy mi baj ezzel a pályával? Szerintem az egyik legtöbb csapatmunkát igényli, és a szimmetrikus pályafelépítés miatt egyenlő eséllyel indulnak a csapatok.
preda: tört szerveren játszom, nem tudok oda felmenni. Igazából azt nem értem, hogy miért halok megy egyből, ha mozgás után belekukkant a távcsőbe egy pillanatra, és fejlövést visz be. A minimális zoomidő utáni fejlövés is egyből halál?
Ha igen, és ilyen ügyesek, akkor le a kalappal. -
Preda
aktív tag
Jah ez igaz. Tetszik az avatarod
. Ezzel a szeróval csak egy a gáz rengeteg a német én meg azokat ki nem állhatom.
Nekem itt a statom.
Azért látszik, hogy sokban különbözik a két server, nálunk csak x mapok vanak és rengeteg a sniper. Ezért elég kicsi a kpd arány aki 2 körül van az már jónak számít. Nálatok azért van egy kettő nagyobb.
-
munky
őstag
Az általad említett akadások jelentkeztek nálam, főleg mikor megölnek vagy én ölök akkor akad meg. Szerencsére nekem nem omlott össze a játék, de több embertől is hallottam, hogy volt/van ilyen gondja a patch települését követően.
Kicsit kezdem unni, hogy Mi vagyunk a béta teszterek minden egyes kis frissítésnél.
-
Nagyon jó, ahogy kilőtte a fenyegetőnek tűnő fegyvert és megsemmisítette.
De a TF2-ben pár tizedmásodpercre van szükség a célzási beálláson, na pont az ellenséges sniper előbb lőtt engem minthogy lőttem volna őt. Iszonyú izgalmas volt, hogy ki lőtt előbb.
Végül sok sniper megunt az állandó küzdelemből vagy kilépték vagy átváltottam másik kasztniba.
-
Larry303
addikt
hát azé egy rutinosabb publáma is, folyamtosan nézi az action logot, meg a headshotnak, backstabnbek stb nagyen jellegzetes hangja van ahogy meghal a kollega, szal alap ho hátrafordulok élből, mégha csak később derül ki amikor felnézek a logra, hogy egy fejlövés volt nem backstab...kémnél ha megölöm most már tabot is nyomok, hogy lássam nem deadringeres volt-e, bár ez is többnyire kiderül az animációl...
-
BalaNce87
addikt
Azért nem annyira nehéz csak rá kell érezni az ízére. Én nekem vannak ilyen fellángolásaim és akkor csak mesterlövész vagyok mindenhol ahol lehet. 2Forton volt, hogy vagy 5 ször egymás után nyertem sniperrel. Persze kell hozzá az is, hogy lámák legyenek az ellenek. Illetve én külön sensel nyomom.
Ugyanez igaz a spyra is igazából. Sokban függ az ellenfél éberségétől, meg, hogy mennyire figyelnek egymásra. Ha nem figyelnek akkor 8-10 stab sima ügy általában. -
A 3. kép szerint eléggé nyilvános helyen van a Sentry Gun, általában így szoktunk telepíteni a sarokban, az ellenségeknek távolról nem elérhető helyeken, pl. a 3. képen lévő dobozok mögötti helyre érdemes telepíteni, különben Soldier könnyű lelőni ezt távolabbról, eddig többször megtettem alternatív Sentry Gun rombolásra.
-
Larry303
addikt
az engiet a saját sentrivel kinyíratni az szép dolog
de jobban jársz ha begyakorlod a stab sap kombót, mert ált azt kell használnod...razorback: semmit sem ér kb, lassú lesz tőle, nincs smg és mivel bezoomolva lesel, ezért a spy a fejedhez tartja a revolvert (rosszabb esetben ambassadort, ami tényleg inba, nem úgy mint a tekőspáncél) és vége is a dalnak...
a decloak hangját a rutinosabbak figyelik, szal mindig olyan helyen csináld ahol nem hallhatják...a cloakos gyaloglásnál, vszeg a random mák amivel legtöbbször találkozol, de ha cloak elején vagy stb, akkor ugye látni a körvonalad...Ollie: a pyro nem a játék elején volt a legerősebb, hanem abban a pár napban amikor kijött az update..na akkor ocsmány volt...mindenki bacburner +225hp vel szaladgált
-
munky
őstag
Na ja, a Pyroval a legtöbben nagyon undorítóan játszanak.
Snipernél a pajzs semmit nem ér, mert az olyan helyeken ahol nagyon kellene (például: ha egyedül van és nincs sentry vagy emberek a közelében) semmit nem ér vele, mert előkapod a Revolvert és hamar leterül.
Spy-nál megeshet, hogy a lépteidet meghallják, vagy csak simán szerencséje volt az illetőnek.
Ha sok kém van a csapatodban akkor nem is érdemes erőltetni, mert ilyenkor már nagyon nézni szokták.
-
Jó lehetne felrakhatnátok a cp_orange pályákat magyar szerverekre, azokon sem lehet megunni.
Mivel külföldiekkel képtelenek vagyunk megszervezni a támadási taktika alól, állandó a független szétszórtság. Néha csináltam teleportot, hogy gyorsabban jussanak oda, és valóban az óriás szétszórtságban jól bevált módszer.
De hát nincs annyi közös nyelvünk, hogy jobban megértsünk egymással.
(#2534) ollie: Nekem pedig a Heavy kasztni a kedvencem, bár a nagy távolságra a fegyvere kevésbé hatékony mint közelben.
Ez a valódi fizikai világban is igaz.
-
Tényleg láma mecsnek tűnik. De... azon a pályán sniperrel az egyik legjobb hely pont ott lent van. Részben azért, mert nehezen vehető észre (többnyire a sötét sarok miatt), részben azért, mert a pálya nagy részét belátja a sniper. Tegnap este én pl. így írtottam az ellent, kb 4:1 arányban. Persze ehhez az is kell, hogy a csapat kiegyensúlyozott legyen, mert abban az esetben ritkán jut be az ellenfél abba az alagútba. A spyok ellen meg ott van a pajzs (persze észnél kell lenni, és rögtön futni az első hátbabökés után).
A statokról meg annyit, hogy ha pl. pyroval vagyok, nem sokat törődök azzal, hogy mennyiszer halok meg. A csapatomnak pont az kedvez, ha berontok az ellenség közé (garantált halál, de úgy részben feltartom, részben megfutamítom őket). Persze kis odafigyeléssel lehet minimalizálni a veszteségeket. -
munky
őstag
Sajnos a Kocsma általában tele van és néha csak hosszas várakozást követően enged be. Viszont ahogy mostanában játszogattam rajta elég kiábrándító társaság alakult ki ott. Nagyon hiányoznak a "nagy öregek". Emlékszem a poénos szavazásokra, beszólásokra és a jó hangulatra ami régen esténként jellemezte azt a szervert.
Az egyik fő gond a hlstatsx ami jó dolog, mert szinte minden apró mozdulatod rögzíti és így akár fény derülhet a gyenge pontjaidra is, de sajnos igen könnyen át lehet vele esni a ló túloldalára. Az állandó pontvadászat és küzdelem a minél előkelőbb pozíció megszerzésért teljesen tönkreteszi a játékélményt és irigységet, indulatokat is gerjeszt.
Szóval mára többnyire megtelt a szerver "statvadász" a csapat érdekeit semmibe vevő emberekkel. (Tisztelet persze a kivételnek, mert azért szerencsére akad!)
Szent Korona szerverben jómagam is érintett vagyok/voltam, mert a volt klánommal kezdtük el csinálni és erősen ragaszkodtunk a TF2 hagyományaihoz. Azóta sajnos útjaink részben különváltak és az új "vezetés" úgy néz ki semmibe veszi a régi alapelveket.
Ha rajtam múlna sürgősen le lenne takarítva az a plugin, mert tönkreteszi az egész TF2 hangulatot.
Egyesek szerint jópofa én viszont ha ilyen hangokra vágynék akkor elővenném a quake-et vagy valamelyik UT-t.(Egyébként az idegesítő feliratok és hangok kikapcsolhatóak a !quake parancsra előugró menü segítségével, de ezt miden pályán újra és újra meg kell tennünk
)
Egyébként nagyon ritka pillanatot kaphattál el ha nem nagyon volt Pyro és Egni.
-
Bármikor letöltheted az összes játékot, ami Steam-es. Mindig oda települnek, ahova a Steam is van telepítve. Ha át akarod mozgatni a játékokat egy másik meghajtóra, akkor a Steam könyvtárát egy az egyben másold át egy nmásik meghajtóra, majd uninstalláld az eredeti helyéről (le is törölheted a maradvány fájlokat, ha nem törli a könyvtárat), majd telepítsd újra oda, ahova otmozgattad. Tökéletesen fog minden működni utána a nélkül, hogy újratelepítetted/töltötted volna a játékokat.
A letöltést pedig bármikor megszakíthatod. Ha kilépsz/belépsz a Steam-ből/be, onnan folytatódik a letöltés, ahonnan abbahagytad, sőt, ezt a Steam-ben is tudod elindítani és szüneteltetni (jobb gomb a játék nevén). -
Preda
aktív tag
"ezzel csak közvetlenül telepíteni lehet a játékot vagy vhogy le lehet tölteni a telepítőt is? "
Nincs külön telepítő egyben leszedi az egészet és utána simán indítod. Viszont ha leszedte el lehet menteni backup ként. Van egy ilyen opció így később nem kell újra leszedned.
"ha csak telepíteni lehet, akkor a másik kérdésem, hogy a telepítést fel lehet függeszteni?"
Lehet közben pasueálni. Simán jobb katt a játék nevére és ott lesz. -
Darahian
tag
Mennyiért vetted? Munkatársam érdeklődik és hirtelen nem is tudtam neki árat mondani. Érdemesebb valami akciójukra várni... Állandóan jönnek a pop-upjaik, hogy most ez olcsóbb, most azt ajánlják...
Szerintem a steam van annyira intelligens, hogy akár meg is szakíthatod a letöltést. (most hogy így gondolkodom, írt is valamit amikor installáltam - de nem mernék megesküdni hogy pontosan vissza tudom idézni) de azt hiszem, engedi.
-
Larry303
addikt
spyoknak megvannak az útvonalai, tudják hol nem szabad bökniük, megvannak a tuti helyek decloakra....ezeken múlik általában, hogy mennyire leszel sikeres, tehát a pályák ismerete tényleg nagyon fontos...illetve meghozni a döntést..hogy érdemes e meegbönkii a kolleagát, vagy egy kicsit még kivársz odébbmész stb...monnyuk nem asentry mellett ölöd meg a csipát
emellett vannak az ügyességi begyakorolandó dolgok engi és sentry elintézése, lépcsőről visszaugrás => backstab stb...
ja és, hogy mikor milyen karakterre álcázod magad...egy noob kémet nagyon könnyű kiszúrni, szal az alapvető hibákat nem illik elkövetni, ha sikeres spy akarsz lenni, de gondolom ezeket a videokat már uis megnézted párszor! -
ricsy888
senior tag
81.19.219.81:27035 GTFO (szvsz az egyik legjobb) délután 5 és este 9 között szokott jó lenni. Ilyenkor általában nincsenek "kislányok" .
81.19.219.83:27050 igaz ez csak 2fort, de ha kicsit sniperezni akarok mindig jól jön.
81.19.219.82:27045 fastlane, turbine, HooDoo
Amúgy a 4. kép nem is rossz, 41 pont.
-
Preda
aktív tag
Mind1 mondjuk én így szoktam váltani felveszek valami álcát majd fegyót váltok és b. De lehet akkor mivel lépteti azt kapom ami kell. Lehet ebben tévedek. Amúgy ha előhozod az álcaválasztót és nyomkodod a gombot amivel a saját csapat színét választod akkor nem történik semmi? Mert elvileg akkor a csapat színnek változni kéne a kis karaktereken.
-
Preda
aktív tag
Kiválasztod a kémmel pl a kést majd előhozod a 4 essel az álca választót átváltasz engire és csavarkulcs lesz a main fegyó. Aztán pl csapsz egyet akkor álca ugye eltűnik kiválasztod a main fegyvert majd megnyomod a b-t és shotis engit kapsz ennyi. A b csak annyit jelent, hogy amit utoljára felvettál álcát azt rakja vissza. A lényeg annyi, hogy olyan fegyver lesz az álcázott kaszt nál amilyen a mostani slotnak megfelelő. A csaját csapat álcát pl előhozod a 4 essel az álca választót majd megnyomdod a - jelet vagy amire belőtted majd a kiválasztod a kasztot.
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- 3D nyomtatás
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Lightyear - befektetési app
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Igazán erős Gamer gép!
- ! Dell Precision 7770 i9-12950HX 16C / 64G D5 / 1TB G4 / Quadro RTX A5500 16GB Pro tervező BOX
- ÚJ AMD Ryzen 5 3600 4.2GHz Socket AM4 BOX Processzor - Áfás számla & garancia
- ÚJ AMD Ryzen 5 5600X 4.6GHz Socket AM4 OEM Processzor - Áfás számla & garancia
- AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor - Készletről Azonnal - Áfás Számla & Garancia
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!