- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sellerbuyer: Te tudod, mi mennyit fogyaszt az otthonodban?
- skoda12: Webshopos átverések
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
freeland0806 #36195 üzenetére
Ahonnan rendeltem, ott a vevőnek kell megoldania a visszaküldést, vállalnia a szállítási költséget is.
Írok a TCLnek és a boltnak is, aztán meglátom mi legyen. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
freeland0806 #36187 üzenetére
Majd a hétvégén írok e-mailt a TCL szervíznek, megmutatom nekik a videót, képet. Kíváncsi leszek, hogy ez a szint már beleesik-e náluk a garanciális javítás vagy csere kategóriába.
-
Trk.Adam87
aktív tag
Ha rosszabbodik, akkor gondolom foglalkoznak vele, mivel garanciába az adott eszköz romlása/problémáinak halmozódása beletartozik. Ez a szint még tényleg vállalható, de ugye már tapasztalram korábban, hogy idővel súlyosabbá vált a probléma egy Samsung 40" H6500 típuson. (A DSE lett egyre intenzívebb évről évre)
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Imi1981 #36179 üzenetére
A DSE nem olyan vészes ha megnézed, viszont egy korábbi TVn tapasztaltam hogy idővel tud rosszabbodni.
Nálad akkor annak nyoma sincsen?Nem hiszem, hogy visszaküldöm, semmi kedvem pluszban fizetni a szállításért. Ha rosszabbodna, akkor garanciát veszek igénybe. (A fokozatos DSE romlás esetén szerintem megilleti a garancia igénybevétele a fogyasztót)
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Trk.Adam87 #36166 üzenetére
Egyelőre a sarkokban jelentkező sötétedést fotóztam le fehér alapon, viszont pl szürke árnyalatnál picit látható a kijelző különböző területein lévő dirty screen effect is, annak ellenére is, ha nincsen mozgás a képen. Ez normális?
Nyilván egy fotó nem adja vissza tökéletesen a valóságot.
Ez pedig egy videó a dirty screen effect-ről, igaz nem olyan magas a videó bitrátája, de ettől még látni a lényeget:
https://mega.nz/file/xhF0gbJB#FchcGbPnET5pBOl0Id7pbfVjSo-oaYN75PirGBeV2_I
Szerintetek ez vállalható ennél a C805 típusnál?A felhősödést nem fotóztam, mivel az csak kikapcsolt local dimming alatt látszik, tehát azt el tudom fogadni, hogy van, mivel nem látom.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz
Cartmenn #36165 üzenetére
Hogy lássam van-e felhősödés anélkül.
Egyébként minimális Dirty screen effect is rendben van? Ez szinte minden hasonló típusnál előfordul? Most nem a sarkokra gondolok, hanem a kijelző többi részén 1-2 helyen van jelen, viszont ez csak akkor látszódik jobban, ha egy színű háttér körül valamilyen mozgás történik, így feltűnik, hogy halvány mozdulatlan foltok jelen vannak. Youtubeon ugye vannak dirty screen effect tesztelő videók is.
Nem durva szinten, mivel láttam már sokkal intenzívebb foltosodást is, de azért a C805 árkategóriájában már nem kéne ilyennek jelen lennie, főleg, hogy telefonok kijelzőjén sem lát hasonlót az ember 10 éve legalább.(Nem AMOLED kijelzőre gondolok, hanem IPS-re is) -
Trk.Adam87
aktív tag
Tehát szervízelés után felhősen kaptad vissza? Akkor gondolom megbántad, hogy visszaküldted.
Mennyi időt kellett várnod az elszállítás és visszaszállítás között?A vásárlástól való elállást érdemesebb akkor igénybe venni, az gyorsabban lezajlik?
MiniLed esetén a felhősödés még vállalható, hiszen a local dimming elfedi a felhősödést, a TV sarkaiban jelentkező sötétedés a nagyobb probléma, viszont filmnézés alatt nem feltűnő.
-
Trk.Adam87
aktív tag
Nemrég vásároltam egy TCL 50" C805 típust.
Az normális jelenség, ha a kijelzőn szélein gyengébb a fényerő? Tehát fehér kép esetén szürkés, rikító színeknél halványabb a szín.
Emellett kikapcsolt local dimming mellett eléggé felhős a kijelző bal oldala, több nagy eltérő intenzitású foltban.
Más C805 tulajoknál is jelen vannak ezek a problémák? (Kijelző mérettől függetlenül kérdezem)A firmware-t melyik menüpontban lehet frissíteni? Egyelőre nem találtam meg. Köszönöm a segítséget!
-
Trk.Adam87
aktív tag
150ezer Ft körül melyik típusokat ajánljátok 43-50" méretben?
Van ami tudja a 100-120 Hzet is ebben az árkategóriában?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Doky586: Adattár lemez előkészítése távlati Windows telepítéshez
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Borderlands 4
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung 55" QLED 4K Q60D Smart Quantum HDR TV
- LG 65NANO81T3A 165 cm / 65 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- SAMSUNG QE43Q60C 43" QLED 4K Smart TV kifogástalan kép & hang
- LG 50QNED87T3B 50 colos LG AI QNED87 4K Smart 120hz Gaming TV
- TCL 55C745X2 FALD, 144Hz, 2029.07-ig gyári garanciás, dobozában, fóliás, karcmentes TV.
- Apple iPhone 13 Pro Max 128 GB Sierra Blue 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- LENOVO Legion Y530-15ICH - 15,6" FHD IPS - i7-8750H - 8GB - ÚJ 512GB SSD - Win10 - GTX 1050 Ti
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest