- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi@bp09
friss újonc
válasz
Vhiktor #22416 üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek az ötleteket, sikerült jól beállítanom a mozgásból adódó elmosódásokat. A netflixen a 4k tartalmaknál ahol gyors mozgás és nagy zaj van, továbbra is láthatóak bevillanások és szétesések. Próbáltam pillanatképet készíteni és csatolni. A bal felső sarokban látható. Szerintetek hol keressem a megoldást?
Köszönöm szépen. -
Celtis
veterán
válasz
Vhiktor #22416 üzenetére
Azt hiszem kezdem érteni ezt a fekete sáv dolgot. Összehasonlítottam SDR és HDR black clipping videókat, meg egyéb HDR anyagokat. Arra jutottam, hogy HDR esetén sokkal kevésbé agresszív a local dimming. A háttérfény változás egész nagy területekre kihat. A black clipping teszt videó esetén a bal szélen a referencia fekete és a tőle balra lévő csíkok, a fekete háttér, és a csíkokban lévő feliratok fényereje is ingadozik a jobb oldali csíkok villogását követve. Nem a csíkok villognak, hanem az egész fényereje - a háttérvilágítás- változik. A feket szint 50-es beállítás jó, 49-en már bebuknak a referencia fekete feletti csíkok, de a fekete háttér nem sötétedik.
Ha nagyon mesze van a képen világos tartalom, akkor HDR esetén is teljesen le tud feketedni a háttér, ezért működnek a demo videók.SDR esetén teljesen más a kép, ott jóval élesebb a háttérvilágítás határa.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest