- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
Megnéztem én is a Profile 8.1-et a TV-n mivel még soha nem próbáltam.
MP4-ből elindul és nem szaggat.
Milyen hangsávval nézted?
mkv-ból a gyári lejátszó nem tudja a Dolby Vision-t így ahhoz a Vimu Playert használtam.(xda-ra felrakta a free verziót a fejlesztő) Azzal DV-ben indul az mkv is és az is szaggatás mentes.
FF9-et nem tudom megnézni mivel az nekem STDL FEL Profile 7-ben van ahhoz pedig olyan médialejátszó kell. -
tomp
félisten
válasz
Brandynew #7825 üzenetére
Köszi! Ez jó hír. Ha tovább romlik a panel akkor majd szólok a szerviznek.
Nekem van HBO GO de csak azért mert jár a kábeles HBO Pak-hoz ami nekem 1500Ft. 3db HD csati+GO. Így okés de a GO-ért nem fizetnék külön.
Ha már most lenne különálló HBO Max azért simán fizetnék. 4K, 5.1, Dolby Vision. -
tomp
félisten
Vajon a szerviz tud LCD panelt cserélni helyben? Úgy tűnik jövőre panelcserés lesz a C715.
Kicsit már jobban látszik bal oldalon a világos függőleges oszlop és egy DV film után egy ideig látszik hol volt a képen a fekete csík mert ott elüt a kép. Ez egy idő után teljesen eltűnik. -
tomp
félisten
válasz
mikrofon #7681 üzenetére
Nem jobb de nem is rosszabb mivel mind2 másban jobb!
Shield: AppleTV DV+Atmos, Netflix DV+Atmos, Play Movies DV, Tidal Atmos.
Cserébe a helyi DV filmek legfeljebb MEL.
Ugoos: semmilyen streaming szolgáltatóval se megy a DV de cserébe a helyi filmek akár FEL.
Talán ami hiányzik a Shieldből az a HDR10+ amit az Ugoos szintén tud. -
tomp
félisten
válasz
Vhiktor #7678 üzenetére
Van olyan film amelynél a "Fényes" DV mód nézhetetlen. Pl Hunter Killer
Ennél valóban elcsúszik minden. Fényerő annyira túl lesz tolva, hogy a természetes bőrszín megszűnik, szép szín átmenetek megszűnnek. Sötét módban még mindig több fényerőt ad mint HDR10-ben de a színek már rendben vannak.Hogyan lehet úgy forgalmazni DV képes TV-t ami a normális DV-t nem tudja? Eleve miért nem tudja? Sony spórol a licenszel mert az LLDV olcsóbb?
mikrofon
Sajnos a Shield nem tudja az LLDV-t.
Gyári DV filmnél 2 fajta lehet.
MEL vagy FEL
MEL: 10bites alap HDR videó+dinamikus metaadatot tartalmazó extra videósáv
FEL: 10bites alap HDR videó+olyan extra videósáv amivel 12bites képet kapunk.
Bár 10bitesek a TV panelek(jobb esetben) de a színátmenetnél sötét jelenetnél látható az eltérés.
Sajnos ezt sem tudja a Shield. A FEL-hez olyan processzor kell amelyben dual video decoder van mert a FEL-t szinkronban különálló folyamatként kell feldolgozni. A Shield a FEL típust bár megjeleníti de csak a dinamikus metaadatot használja, a +2bites képi információt nem mert hardveresen nem képes rá. -
tomp
félisten
válasz
Vhiktor #7672 üzenetére
Pont a C715 az ami DV módban nagyobb fényerőt tud mint HDR10-ben.
A legutolsó fw verzióval HDR10+ és DV között minimális eltérés van. Amiben eltér az a sötét jelenetnél Dolby Vision FEL anyagnál a fények árnyékai jobbak mint HDR10+ képnél. De még a FEL vs MEL anyagnál is van eltérés ebben illetve a nagyon világos jelenet DV Fényes módban jóóó fényes.
A sötét jelenetnél a legjobb összehasonlítás a Halálos iramban: Hobbs & Shaw. Az alap videósáv HDR10+. A DV sáv pedig FEL típusú. Ha a FEL-t átalakítom MEL-re akkor is látható, hogy az árnyékok nem olyanok mint az eredetiben. MEL=HDR10+ extra fényerővel.Ez a player led meg tv led megnevezés gondolom a Low-Latency Dolby Vision vs Dolby Vision módot jelenti csak valami újfajta csilivili kitalált megnevezéssel.
Az Ugoos lejátszóm tudja mind2-t. Az LLDV-t van amikor használom de csak HDR10-es filmeknél.
pl Star Trek filmeknél szerintem muszáj mert HDR10-ben nagyon sötét. -
tomp
félisten
válasz
mikrofon #7670 üzenetére
Igen tudom, az is van nekem. Eléggé kihajtom a DV képességét.
Netflix, AppleTV app és egy rövid szünet után újra Play Movies.(megszüntették a DV támogatását a Shieldnek de végül visszakerült egy hosszas levelezés után)
Shield nem képes a FEL DV-re de van egyéb extrái. Ugoos tudja a FEL-t de online DV-re nem képes. -
tomp
félisten
válasz
himpike #7459 üzenetére
A TV bár rendelkezik Atmos licenszel kérdés, hogy bt kapcsolaton is kiadja e az algoritmus által átdolgozott hangzást. Ha meg nem Atmost kap a TV akkor tuti, hogy lekeveri sztereóra.
C715-ön nincs bt kodek menü így nem tudom mit használ a tv. Az alap SBC-t(ami kb híradóra jó) vagy a kicsit jobb AAC-t.
A szintén Android TV 9-es Shield TV Pro-n van kodek menü és elérhető az LDAC is ami már tökéletes hangot biztosít. 24bit 96kHz 990kbps -
tomp
félisten
Megjavult!
De most meg írhatok a Google-nek levelet mert app hiba miatt nem férek hozzá a megvásárolt Play Movies filmekhez minden eszközön... -
tomp
félisten
válasz
qtes197111 #7253 üzenetére
-
tomp
félisten
válasz
erwin89 #7167 üzenetére
Kábelen ne várj 100Mbitnél többet mert 100-as LAN van benne. Nagyon ritka a Gbites TV a piacon!
Az AC-s wifi többet tud!
Nekem a C715 kábelen 88Mbitet tud. Wifin 201Mbitet. Ez amúgy mindenre elég!
Tükrözésnél azért volt gond mert magát a tükrözést mint szabványt nem erre találták ki. Küld át DLNA-n miközben mind2 eszköz AC-n legyen! -
tomp
félisten
Most, hogy újra lett LLDV képes lejátszóm megnéztem a Planet Earth 2 első részét.
Ez az a sorozat ami megmutatja a HDR10 képességét és C715-ön is nagyon szép a fényerő. Nos LLDV-n mégtöbb fényt ad a panel. Még lámpafénynél is van olyan jelenet ahol vakít! -
tomp
félisten
Nálam C715-ön korábban egy szerviz menüs reset után megállt az ország listánál. Hiába választottam ki, visszaugrott oda. Leszedtem a rendszer img fájlt pendrive-ra, majd áramból ki, pendrive be, power nyomva tartva visszadugtam. Mikor megjelent a folyamat jelző csík, elengedtem és megvártam a telepítést. Ez után jó lett. Ez a művelet formázza az egész belső tárhelyet és újratelepíti a teljes rendszert az összes partícióval együtt.
-
tomp
félisten
válasz
mikrofon #6814 üzenetére
Én csak azt a hírt találtam miszerint az Android TV 10-et kihagyják. Google TV 11-ről nem találtam semmit.
VP9.2-t se tud a Shieldben lévő Tegra ezért nincs Youtube HDR, akkor megpróbálnák az AV1-et? Kizárt!
Amúgy a Tegra SoC gyártását már leállította az Nvidia azaz ha kifogy a gyártói készlet akkor nincs tovább. Szerintem jönni fog az új Shield. Tippem szerint tavasszal.A Google feltétel az, hogy csak AV1-el jelenhet meg új Google TV 11-es eszköz. A régi eszközt lehet frissíteni, nem feltétel az AV1.
-
tomp
félisten
válasz
Piftuka #6775 üzenetére
Azért a tartalomtól is erősen függ a fényerő!
2 véglet:
HDR10:
A legutóbbi Star Trek filmek! Sötétek, alig van fényerő!
Planet Earth 2: Elképesztő fények és színek!Dolby Vision:
Netflix-es Sabrina vagy a stúdió film Terminátor Sötét végzet: ha nem írja ki a TV, hogy DV és nem tudnám. Semmi extra. Ha átkapcsolnám a TV-t valamelyik TV csatornára, nagyobb fényerővel menne a reklám...
Netflix Our Planet, Gemini Man, Angel Has Fallen, Anna: elképesztő fényerejű részletekÉrdekes, hogy van olyan HDR10-es film amelyen az LLDV mód segít de van amelyen nem.
pl Star Trek LLDV-n ugyan olyan sötét. Deadpool 1-2 nagyobb fényerőt kapunk. -
tomp
félisten
válasz
Brandynew #6722 üzenetére
Én 1,9méterről nézem a 65-ös TV-t.
SD csak azért megy, hogy az MTV 90s csatorna szóljon.
Ritka de van olyan 1080i-s műsor ami meglepően jól néz ki. Látszik, hogy nem 4K de elviselhető.
99%-ban 4K megy a TV-n, azon belül pedig 99%-ban Dolby Vision. A HDR10-et nem szeretem. Most sajnos tönkre ment a lejátszóm így a HDR10-es filmeket kénytelen vagyok HDR10-ben nézni, nincs LLDV... -
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #6652 üzenetére
Amit vettem onnan 2 filmet azok 4200 és 5500Ft volt.
Apple TV-n jobb árak vannak. Ott 1000-4000Ft között mozognak a filmek.
Mind2 helyen magyar 5.1-el vannak a filmek!
Olyan filmek érhetőek el Dolby Vision-ben amelyek lemezen max HDR10-ben jelentek meg illetve ami itthon lemezen 4K-n csak felirattal került a boltba.
pl. Tenet! Lemezen HDR10 felirattal. Play Movies-on Dolby Vision magyar 5.1! -
-
-
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #6316 üzenetére
Nem!
A fényerő HDR10/HDR10+ esetében 90. Kontraszt 70.
DV alatt pedig ugye nem lehet fényerőt állítani csak kontrasztot. Ott is 70.
Most, hogy az LLDV képes lejátszómat kinyírta a villám a HDR10-es filmeket kénytelen vagyok HDR10-ben nézni. Hiányzik az LLDV általi plusz fényerő.
Nagyon elszoktam a HDR10-től... -
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #6269 üzenetére
Gyorsabb a rendszer, HDR-nél magasabb lett a max fényerő, javított HLG megjelenítés.
Recon666
Igen HDR10 alatt alacsony a fényerő. Ez igaz. A valóságban is. De a TCL-nél ott a Dolby Vision ami alatt gyakorlatilag bele ég a mögötted lévő falba az árnyékod ha olyan a tartalom!
A DV meg eleve jobb mint a HDR10. -
-
tomp
félisten
DVB-C? Digitális kábeltv
Tavaly még csak az RTL Klub HD-t érintette mivel az van a legérzékenyebb frekin(a legalsón) de most már mindegyik HD hajlamos időnként a kockásodásra.
Normálisan be kellene állítaniuk a jelszintet de nem csinálnak semmit. Tavaly inkább kötbért fizettek... -
tomp
félisten
Nekem a 645-el nincs gond a UPC-s kártyával. Viszont korábban volt már ilyen. Akkor a megoldás: modul ki, kártya ki, modult kicsit összébb nyomtam+a kártyára ragasztottam egy papírt hogy jobban szoruljon. Visszaraktam és megjavult. Sajnos volt egy széria a modulokból amelyek a hosszú meleget nem bírják és az érintkezők nem fognak stabilan érintkezni a kártyával ami ilyen hibát is okozhat de a leggyakoribb a kockásodó kép.
-
tomp
félisten
Van arra mód, hogy valahogyan kiírja a TV a bejövő HDMI jel paraméterét?
Pl 444 8bit, 422 10/12bit? -
tomp
félisten
válasz
kiszpista900 #6166 üzenetére
Keress rá yt-on "DominikMűhelye" csatornára. Kb mindent meg tud csinálni Dominik. Azt hiszem van is reflow gépe is.
-
tomp
félisten
válasz
mikrofon #6159 üzenetére
Megvizsgáltam a foltosodást is. Valójában van. De csak a legsötétebb tartományban. Valahol 0-1-2% környékén.
A linkelt videón nálam C715-ön 5%-on olyan csodás függőleges sávosodás látszik, hogy az hihetetlen.
Dolby Vision alatt viszont nem látszik vagy csak nagyon ritkán ha figyelem de az meg nem zavar. Amúgy gyárilag a DV Fényes beállítással 100%-os kontraszttal megy ahol eleve kijön a sávosodás de letekertem 75-re és eltűnt.
HDR10-nél azért jobban megfigyelhető de eleve a HDR filmek pocsék minőséggel rendelkeznek. Youtube HDR teszt videók na az HDR! Ott szintén nincs semmi sávosodás! Stúdió filmeknél minimum HDR10+ kell, a HDR10-et meg LLDV-n nézem.
Szerencsére az Apple TV appon több olyan film is elérhető Dolby Vision-ben amelyet lemezen max HDR10-ben adtak ki...
pl Eredet, Interstellar. Oké utóbbi nem a 16:9-es IMAX képarányos kiadás de DV így jobb a kép. -
tomp
félisten
válasz
hangya7 #6055 üzenetére
Tippre túlmelegedett a RAM vagy a ROM chip és elkezdett crc hibázni. Vagy csak szimplán gyengébb minőségű lett a chip és eddig bírta.
Video chip nem lehet mert az maga a GPU ami az SoC-ben van. Akkor be sem kapcsolna.
Ha túlmelegedett a fent említett 2 chip egyike azt ki lehet deríteni. Hátlap leszed, sürített levegős palackot fejjel lefelé ráfújod, hogy a chip felülete kicsit jeges legyen. Ha ez után be tudod konfigurálni akkor megvan a hiba forrása. -
tomp
félisten
válasz
mikrofon #5982 üzenetére
A soundbaron csak 1db HDMI van.
Ha a Shieldről megy az Atmos a TV-re akkor a TV tovább küldi a hangot a soundbar részére mint sima Dolby Digital. Van Atmos logó és van hang is. De ezt írtam is.
Itt amiről szó van az a TV-re telepített Apple TV app által szolgáltatott Atmos. Van logó de nincs hang. -
tomp
félisten
válasz
mikrofon #5980 üzenetére
Minden Android TV-re!
TV-n is működik.
Az Atmos-t pont a TV-re értettem!
Azaz TV-n elindítom az Apple TV appot és a megfelelő filmnél megjelenik az Atmos logó! Ha itt a hang HDMI jeltovábbításon van akkor nincs hang.
Érdekes mert ha USB-ről indítok el egy Atmos filmet akkor van hang.
Mintha Apple TV appnál eARC-on szeretné küldeni a hangot. Valakinek meg kellene néznie mit csinál ilyenkor a TV.Igen nekem a Shielden a hang manuálisra van állítva és az összes hangformátum be van kapcsolva azaz bármilyen hang van, az küldje át a TV számára.
Nálam Shield->HDMI kábel->TV->HDMI ARC->soundbar
Nálam fix 0,25sec a hang delay értéke. -
tomp
félisten
Elérhető lett Android TV-re az Apple TV!
Dolby Atmos hang is megy!Érdekesség, hogy ha HDMI jeltovábbításra van állítva az ARC mód akkor az Atmost nem tudó soundbar néma marad. Ha automatikus-ra állítom akkor megszólal. Most akkor a TV kiküldi az érintetlen Atmost? Hogyan?
Ha Shield TV-n kapja meg az Atmost akkor HDMI jeltovábbítással is szól a soudbar mivel ugye a core szimpla Dolby.
-
tomp
félisten
Maga a C715 is alkalmas lenne az eARC-re csak szoftverfrissítés kellene hozzá.
Sony szereti ezt csinálni. Kijön a soundbar eARC nélkül majd 1év elteltével mikor kijön a gyárilag eARC képes következő modell, hopp az előző évire kiadják az eARC képes fw-t...
Még az is lehet, hogy majd Android 11-el a C715 is megkapja... -
tomp
félisten
válasz
feriferi12 #5707 üzenetére
Nincs még 12bites panel!
Viszont meglepett, hogy azért látszik a különbség. Akkor milyen lehet majd egy 12bites panellel? -
tomp
félisten
válasz
Kiskutya #5691 üzenetére
A hang nálam nem csúszik. Akadni csak akkor akad ha van felirat is. Azt már nem szereti. De alap lejátszónak szerintem tökéletes.
Shield TV Pro és Ugoos is a TV-re van kötve. Engen így nem zavar.Érdekesség: hiába 10bites QLED panel van a TV-ben de egy 12bites FEL típusú DV film esetében látható a különbség a 10bites MEL-hez képest!
-
tomp
félisten
Telepített lejátszóval elérhető bitstream hang!
Vimu Media Player for TV
"Olyan" helyeken fellelhető az "ingyenes" verziója is. Én először azt kezdtem el használni az Ugoos lejátszómon de miután rájöttem, hogy a legjobb lejátszó app, töröltem és megvásároltam.
Kíváncsiságból felraktam a TV-re is és a megfelelő beállítások után gond nélkül kiküldi a TV a Dolby Digitalt HDMI-n.
-
-
-
tomp
félisten
Az új verzióval bekapcsolásnál néha nem ad hangot a soundbar. TV restart nem segít csak a soundbar restart!
-
tomp
félisten
válasz
rainman72 #5602 üzenetére
Ez a lehallgatnak dolog olyan vicces
Felőlem csinálják. Úgyis tudnak rólam mindent. Google teljesen magától kitalálta az "Otthon" és a "Munkahely" címet!
Google Pay-el konkrétan házszám pontossággal tudja hol vásároltam.
Pl étel futárnak a ház előtt fizettem. Mutatja is, hogy xy utca 32. Felszállok a buszra megkérdezi a Google, hogy mennyire zsúfolt. -
tomp
félisten
válasz
tomboy0013 #5362 üzenetére
14napos visszavétel online rendeléskor érvényes. Az mindegy, hogy miként veszed át. Személyesen az üzletben vagy kiszállítással.
-
tomp
félisten
válasz
rainman72 #5356 üzenetére
Főleg, hogy a fényerő érték így nyersen egy nagy marhaság. Nekem a 65-ös C715-nek is "alacsony" a papír szerinti fényere és mégis a falba égeti az árnyékomat némelyik filmnél.
Pl Star Trek 1-3 HDR10: ez kb esti film. Alig van fényereje. Sötét az egész. Itt okés a papír szerinti érték.
Planet Earth 2, Blue Planet 2 HDR10: na itt már szép fényerőt tud a TV.
Our Planet, Transformers Age of Extinction, Gemini Man Dolby Vision: brutális fényerőt tol a QLED panel. De sok Dolby Vision filmnél is ugyan ez van. -
tomp
félisten
válasz
Niky&Sanyi #5318 üzenetére
Lehet rajta más is. A lényeg, hogy a frissítő zip NE legyen semmilyen mappában!
-
tomp
félisten
válasz
Niky&Sanyi #5316 üzenetére
A letöltött zip fájlt ne csomagold ki hanem úgy másold rá egy NTFS pendrive-ra. Helyi frissítés opcióval menni fog.
Régebbi verziót is ugyan úgy kell felrakni. Semmi extra. -
tomp
félisten
620-as fw: Play Movies-on a Dolby Vision szaggat!
Kíváncsiságból néztem rá. Ez most nem zavar mivel a Play Movies úgyis külső lejátszóról megy. -
tomp
félisten
ohh megtisztelsz, hogy mesternek szólítasz!
Én bővítettem a külső eszköz parkot. a Shield TV Pro mellé érkezett egy Sony X700-as lemezes lejátszó is a FEL alapú DV lejátszáshoz. Azaz most már ki van maxolva a TV által elérhető minőség.
spoiler: ez a QLED panel a Dolby Vision-re van optimalizálva.Hamarosan megy fel a 620-as fw. Meglátjuk milyen. Max megy vissza a 395.
-
tomp
félisten
válasz
feriferi12 #5201 üzenetére
Hozzáadod Plexen(pc-n a plex látja a Shield Plex tárát) a Shieldre kötött HDD-t és onnantól ha rádugod mindig beolvassa a HDD-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest