Hirdetés
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bohus
aktív tag
Elvileg Custom Settings segítségével meg lehet csinálni. Azután beteszed a taskot - pl. egy időzített - profilba.
-
Bohus
aktív tag
Kissé ellentmondásos a problémafelvetés. Ha a tasknak akkor kell futnia, amikor elmegy a térerő, akkor a folyamatban lévő telefonbeszélgetésnek már eleve lőttek...
Legjobb lenne egy szoftverfrissítés, de ha már mindenképp taskerrel kell megoldani, akkor a következőt javaslom (nincs rá garancia):
- profil: Signal Strength 0,0 / Csak akkor aktiválódjon a profil, ha nincs térerő. Ne a task fusson állandóan, ezt a profilra kell bízni. A task A2-t töröld ki.
- a task végére viszont be kellene tenni egy feltételt, hogy ciklikusan addig ismételje a várakozást és kapcsolja az airplain-t, amíg nincs ismét térerő. Vagyis az utolsó lépésben: Goto > A1 ; if %CELLSIG<1. De a %CELLSRV változót is használhatod. -
Bohus
aktív tag
válasz
kanocpapa
üzenetére
Nálam is ez van. Ráadásul az angolt gyorsítottan, hadarva mondja. Nem egyedi a jelenség, néztem pár fórumot, a következőket javasolják:
- beállításokban pipát kivenni a "reduce ressource usage" jelölésből, illetve
- betenni egy üres (csak egy szóköz) say parancsotUtóbbi azért jó, mert mert mindig csak a task első say parancsánál jön elő a hiba.
-
Bohus
aktív tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Tudja, látogass el ide. Egyszer végignéztem a videót, a példát épp úgy szemléltette a srác ahogy neked kell, +1 fájlt bemásolt a mappába és azonnal érzékelte a Tasker. De akár azt is jelzi, ha csak módosult egy fájl.
-
Bohus
aktív tag
válasz
the radish
üzenetére
Mérget mertem volna rá venni, hogy repülő módban nem lehet bekapcsolni a WiFi-t, merthogy azt épp arra találták ki, hogy egyik antenna se sugározzon. Erre tessék, én is be tudom kapcsolni repülő módban (Samu A8), fel is csatlakozik rendben a hálózatra.
Szerintem a Tasker "jogkövető" módon működik, és egyszerűen nem engedi kapcsolgatni. -
Bohus
aktív tag
válasz
Norcsika
üzenetére
Variable Split művelettel kell megbarátkoznod.
1. HTTP Get leszedi a netről a tartalmat (jelen esetben innen)
2. Read File segítségével be tudod pakolni az oldal forrását egy fájlba (arfolyam.txt).
3. Variable Split segítségével szétszaggatod annyira a szöveget, hogy kinyerd az árfolyamot. Vagy árfolyamokat. Minél többre van szükséged, annál melósabb lesz...Már kikopott belőlem, de amikor kellett a Variable Split bűvészkedéshez az alapokat innen sajátítottam el. Mintának hamarosan megosztok egy időjárás taskot, nemrégiben volt is rá igény itt a fórumon.
-
Bohus
aktív tag
Ehhez az kellene, hogy a villanykapcsolókat vezérlő programban legyen egy trigger lehetőség, vagyis be lehessen állítani, hogy mi váltsa ki a kívánt eseményt. Ez lehet maga a WiFi-re csatlakozás, ez esetben nincs is szükséged taskerre. Ha a vezérlő ezt nem támogatja, akkor nehéz dolgod lesz.
OpenHAB alatt ez pl. megvalósítható, sőt ki lehet egészíteni logikai feltétellel is, mert nappal nincs igény világításra. -
Bohus
aktív tag
Én készítenék egy taskot ami ezt csinálja:
- oldal forrását lementi egy változóba
- abból split-tel kiemeli a releváns részt (aminek a változását figyelni szeretnéd)
- amit újfent bemásol egy változóba (pl. %friss)
- ez utóbbit pattern match segítségével összehasonlítja az előző állapottal, amit egy globális változó tartalmaz (pl. %Utolso néven, ez az első futásnál persze még nem létezik)
- kiértékeli az összehasonlítást: ha egyezik nem volt változás, ha nem, akkor volt
- változó (%friss) tartalmát beleírja a globális változóba (%Utolso)Persze ki kell még egészítened, hogy hogyan értesítsen, vagy mit csináljon ha éppen változás történt. A kész taszkot pedig lefuttatod x időnként egy profil segítségével.
-
Bohus
aktív tag
válasz
gyuri81
üzenetére
A szimpla ébresztő helyett van egy reggeli időzített profilom, ami bemond pár infót, köztük az időjárást is. Emellett készítettem egy scene-t, ott egyszerűen gombnyomásra elmondja az időjárás előrejelzést. Hasznos, mert legtöbbször a reggeli infót félálomban még nem fogom fel...
Elkészült az idokep.hu forrást használó előrejelzés felolvasó is, de még tesztelem mielőtt megosztanám.
-
Bohus
aktív tag
válasz
atillaahun
üzenetére
Új taszk - DO Not Disturb action - Mode: none (teljes némítás).
Engedélyt fog kérni, de - nálam legalábbis - megy root nélkül is. -
Bohus
aktív tag
válasz
Tomjack
üzenetére
Régebben volt érdeklődés időjárás profil után. Készítettem egy apró taskot ami a met.hu oldalról (az időképpel nem boldogultam) felolvassa az aktuális napi országos időjárás jelentést. Sajnos a nagyobb időjárás portálok nem készítenek régió szerint szöveges előrejelzést, de így legalább univerzálisan használható. Innen tölthető.
/Nálam a task a szöveget első lépésben a Tasker/files/quote.txt tárolja el (nem szeretem ha a gyökérbe gyűlnek a kis fájlok). Ez igény szerint módosítható, vagy készíteni kell egy files mappát a Taskeren belül./
-
Bohus
aktív tag
Nem adtam fel, segített a log fájl, megoldódott a szenzor érzékelési problémám!

Szépen begyűrűztek a gondok. Azt szerettem volna, ha az időjárás felolvasó taskot a mobil "arcra" fordításával el tudom némítani. Ezt a Shut Up parancs végezte volna egy profilban akkor, amikor fut a task és a mobil "Face Down" állapotba kerül.
A probléma gyökere az volt, hogy a task say paranccsal olvassa fel az aznapi előrejelzést, és a parancs paramétereinél be volt pipálva a "Continue Task Immediately" opció. Ez a beállítási lehetőségek végén van, nem is találkoztam vele, csak a képernyőt lefelé görgetve tűnik elő (és talán ez az alapértelmezett). Ennek hatására a task lefut és befejeződik, miközben a say még mondja a magáét... Ez ezért volt kellemetlen, mert emiatt a task egy pillanat alatt lefutott, de a task running state nem aktiválódott. Az orientáció változásra pedig azért nem reagált a profil, mert amíg a többi állapot nem aktív - esetemben a running task - addig a Tasker nem bajlódik az accelerometer és egyéb szenzorok ellenőrzésével. Vagyis volt egy profilom, ahol sem a running task, sem a proximity, sem az orientation state nem működött, egy nyavalyás pipa miatt!
-
Bohus
aktív tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Létezhet, de a verziószámozás eléggé átláthatatlan (legalábbis számomra). Nálam 5.1m verzió szerepel az about infónál, a honlap release note v5.1u1 verziót mutat, a download szekciónál - amit linkeltél - 5.1b4. Nem tudom mi lehet a különbség köztük, ha van egyáltalán.
-
Bohus
aktív tag
Proximity szenzor sem működött. Feltettem egy sensor check progit is, mert már azt hittem hardveres a probléma, de mindent jónak talált. Próbálkoztam amivel csak tudtam, és amikor a Preferences - UI beállítás alatt kikapcsoltam a Hardware Accelerationt, akkor jó lett. De csak egy rövid ideig.
Teljesen hektikus a viselkedése, az előbbi ki-bekapcsolásával, cache törléssel néha életre tudom kelteni, azután megmakacsolja magát és nem reagál. -
Bohus
aktív tag
A Misc > Reduce Resource Usage előtt volt pipa, kivettem. Sajnos semmi változás. A %TRUN változóval sem tudom detektálni a task futását.
Tasker telepítéskor ill. első futáskor minden engedélyt megkapott, de ismét leellenőriztem az alkalmazásengedélyeket, mindenhez hozzáférhet. Root nincs a telón, de szerintem ezeknek alapból illene működniük. -
Bohus
aktív tag
Megoszthatom, de előtte még kérdezek (új vagyok, kb. egy hete gyűröm a taskert): ha egy state teljesül - logikailag igaz lesz -, akkor a megnyitott profilban zöld színre vált? Ezt tartanám normálisnak, és van is profilom ami így működik.
Így azt tartanám normálisnak, hogy a Face Up állapot akkor lesz aktív, ha vízszintes felületre leteszem a telefont kijelzővel felfelé, a Face Down állapot pedig akkor, ha "pofára" fordítom. Ezzel szemben bármelyik orientációt is állítom be, állíthatom bármilyen pozícióba a telefont, az soha nem lesz aktív.
Az imént beállítottam a Face Up -ot, de bejelölt invert opcióval. A helyzet itt fordított: zöldre váltott a state, de tarthatom reggelig is bármilyen pozícióban, az zöld is marad. Egyszerűen nem érzékel változást.A Running Task esetén hasonló a helyzet. Készítettem egy taskot ami say-el elmondja az aznapi időjárást. Eseményt hozzáad - Running Task kiválaszt - Listából a felolvasós taskot kiválasztom - Alkalmaz.
Ezt követően ha időzítve, vagy akár kézzel elindítom a beszélős taskot, a Running Task esemény nem érzékel semmit. -
Bohus
aktív tag
Készítettem egy profilt, aminek akkor kellene aktiválódnia, ha:
- a telefont kijelzővel lefelé fordítom
- fut egy bizonyos task
Sajnos nem aktiválódik a profil, még külön-külön sem érzékeli egyik feltétel sem.
Legfrisebb Tasker van fent (legális), telefon Moto G5. Beállításokban orientáció figyelése kijelzővel és anélkül is engedélyezve van.
Bugos a tasker, a telefonommal lehet baja, vagy én csinálok rosszul vmit?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Tasker - AZ Android alkalmazás
- Vezetékes FEJhallgatók
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Suzuki topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Okos Otthon / Smart Home
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung kuponkunyeráló
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Alaplap ASUS ROG STRIX B850-I GAMING WIFI, Fractal Design ház, NOCTUA NH-D9L chromax black hűtő, Cor
- Új, bontatlan / felbontott / Kingston, Corsair, G. Skill, Crucial / DDR5 ramok / gari!
- NVIDIA RTX 3080 Ti Founders Edition
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- AOC G24G1 140Hz 24" Ívelt hibátlan állapot
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB DeepCool CC560 Thermaltake 730W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
- Aubika akkumulátoros fejpánt Meta Quest 3-hoz
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest