Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Aktív témák
-
rdi
veterán
Ez nagyon megható, én is gyakran gondolok vissza azokra a szép és kedves évekre, amikor nagyanyáméknál besurrant a napfény a szobába a faredőny keskeny résein, olyankor kikapcsoltam, és csak a fény útját követtem, amit igen jól láthatóvá tettek a lebegő porszemcsék. Innen tanultam meg, hogy ahogy csendhez is szükség van hangokra úgy a fényhez is sötétéségre.
(Nem is beszélve a szomszéd kislánnyal tartott papás-mamás- sesionokról.. ) -
rdi
veterán
Követelem, hogy azonnal tiltsák be a műanyag redőnyöket! Minden műanyagredőny-tulajdonosnak alanyi jogú adóvisszatérítést követelek a javítások gyakori elvégzésére a Széchenyi programon belül. :)
-
Yaye
őstag
A műanyag redőny élettartama attól is függ milyen anyagból van, nem mind egyformák, meg hogy napos oldalon, napfény ellen is használja az ember, vagy csak éjszaka hogy ne bámuljanak be.
Én soha nem cserélném le a faredőnyömet műanyagra, ha lenne egyáltalán redőnyöm. De szüleimnél van, fa, és szerintem az az igazi. Olyan jó igazi redőnyhangja van, és klasszikus vörösesbarna redőnyszíne. Én még a lécei között helyenként besurranó aprócska fénypászmákat is szeretem. A műanyag redőny olyan mint a laminált műanyag parketta, vagy a műnövény. Olyan... műanyag.
És hogy valami valódit is mondjak: a faredőny jobban ellenáll a behatolási kísérleteknek, mint egyes puhapöcsű műanyag redőnyök. Balatoni nyaralónkon műanyag van, és fél kézzel átgyalogolnék rajta, ha akarnék. -
a mi régi lakásunkban is müanyag redőny volt.
könnyű volt.
ezen kivül csapkodta a szél, és még a fényt is átengedte. olyankor szép barna volt belülről.
viszont hosszú idő után sem sárgult be.
a mostani házunkba fa redőny van. nem volt már lé kicserélni.
ez ne engedi át a fényt, és a szél se csapkodja, viszont nehéz, bár ez engem nem nagyon zavar, és NAGYON CSÁMPÁS. de legalább nem rohad. és olyan szép piros csikos regőny kanoc van hozzá:DD
[Szerkesztve] -
B.Kox
tag
válasz
Drótszamár #15 üzenetére
Mi ebből a tanulság?
Gyenge vagy!:DDD
Gyúrni kéne...:))
Könnyű szegény redőnyre fogni...:)) -
Drótszamár
őstag
Nekem műanyag redönyöm van. 2,4 méter széles. Majd beszarok mire felhúzom. Ha le akarom engedni akkor csak arra kell figyelni, hogy nehogy felrántson magával :((
Mi ebből a tanulság? 1 széles helyett 2 keskenyebbet kelett volna felszerelni. :( Ha kiugrik a sínből, akkor kész öröm visszarakni :)) Finom 2 emberes meló.
szerk: Nekem barna van :)) És nem cibálja a vihar, mert qrvanehéz :))
[Szerkesztve] -
Damage
senior tag
Hőszigetelőként a nullával egyenlő! Nem arra lett kitalálva. Nálunk valamivel több, mint 10 éve van fent. Reggeltől kb délután 4ig süt rá a nap (nyáron), még mindig fehér a színe (a fehér is tud fakulni :F ). Nem volt faredőnyöm, de biztos, hogy jobban bírja a műanyag. A fa rohad egy idő után, nem bírja elviselni annyira a szélsőséges időjárást (eső, víz, hó, nagy meleg, fagypont alatti hőmérséklet) kopik róla a lakk, festék, elrohad stb. A műanyagnál nincsenek ilyen problémák, de asszem ehhez nem kell szakértőnek lenni. A műanyag tartósabb.
[Szerkesztve] -
Szuri
tag
Köszönöm az eddigi infókat.
Igaz az hogy nem lehet rácsosan lehúzni? Mennyire fakul a naptól? Hőszigetelésben (télen hideg, nyáron meleg ellen) van valakinek összehasonlítási alapja faredőnyhöz képest? -
Matr x
aktív tag
Nálunk fehér műanyagból a fa ablak előtt: amióta fenn van, nem rohad annyira a fa: védelmi célokat is ellát.
Ha elég erős szél fúj, a sima üveget is megrázza... akkor már nagy gondok vannak.... -
-
Szuri
tag
Köszönöm az eddigi hozzászólásaitokat! Bár ez tényleg nem túl prohardver-es téma azért itt nyitottam, mert szerintem itt vannak a legértelmesebb emberek...:)
-
Damage
senior tag
Nálam fehér színű, ergo könnyen koszosodik, de szebb, mint a világos barna. Néha nem árt lemosni, kívül egy kicsit nehezebb a dolog, főleg, ha magasan lax :D
A nagyon-nagyon sok év alatt egyszer kellett kicserélni azt a szalagot (valami durván szövött anyagból van), aminek a segítségével le és fel lehet húzni a redőnyt. Ez 1-2 száz forintos tétel volt. A fényből egy nagyon kicsit se enged be, filmnézésnél, számítógépezésnél nagyon jól jön! Hátrányával még nem igen találkoztam. A sötétítő függönynél 1000szer jobb, és ebben a színben szerintem még jobban is mutat egy natúr ablaknál!
szerk:
Ithomas-sal ellentétben nálam a vihar sem csapkodja. Úgy látszik ez csak illesztés kérdése?
[Szerkesztve] -
ithomas
őstag
Ez egy nagyon komoly topic.... :C
Amúgy nincs velük tényleg semmi baj,egy hátrány van a faredönyhöz képest,ha nagyon erős szél fúj akkor a müanyag redönyt(könnyű mivolta miatt)jobban csapkodja a vihar... -
Szuri
tag
Sziasztok!
Műanyag redőnyökről várok tapasztalatokat, véleményeket. Mennyire jók ezek a mindennapi használat során? Előnyeik, hátrányaik...
Várom hozzászólaitokat, melyeket előre is köszönöm!
[Szerkesztve]
Aktív témák
- új, bontatlan, iPhone 14 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- új, bontatlan, iPhone 16 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- AMD 7600 BOX 2027.10.27. HUN GAR
- Magyar garis Apple MacBook Pro 16 M4 Max 48 Gb/16 CPU/40 GPU/16 Neural
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - Használt karcmentes
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Samsung Galaxy A15 5G / 6/128GB / Gyári független / 12 hó Garancia
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest