- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Zolaash: Ford Galaxy gázpedál csere
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tornas
őstag
válasz
rooland #1831 üzenetére
Üdv!
"Ki lehet egyszerűen cserélni halkabb ventire?"
Igen, ki lehet cserélni (talán egy kicsivel halkabbra)... Nem célszerű viszont az eredetinél sokkal gyengébbet (ami legtöbbször halkabb is) belerakni.
"Garanciát elveszteném?"
Ha még garanciás, akkor igen... elveszted, mert van a tápházon egy kis címke, ami az egyik tápház-rögzítőcsavaron van felragasztva. Ha már lejárt, akkor már nem érdekes...
"Vagy ha megtartom a gyári ventijét vissza lehet szerelni észrevétlenül, ha esetleg meghalna a táp a jövőben?"
Igen, mert a tápventi nem beforrasztott, hanem csatlakozós. Viszont az eredeti tápventi nem lehet sérült vagyis nem hiányozhat a csatlakozója sem. De ha le van fehér színű ragasztó-trutyizva, akkor megint kockáztatod az észrevétlenséget.
A garicímkét én sniccer-el szoktam eltávolítani nagyon óvatosan, a karcolások elkerülése végett.
Mindenesetre ha garis, akkor inkább vidd vissza! Ha már nem, akkor neked is a pár sorral feljebb leírtakat javaslom először elvégezni, mielőtt kicserélnéd!
Ja, és még valami...a tápok 99 %-ának a ventije fordulatát semmilyen külső/belső szoftverrel és hardverrel nem lehet szabályozni alapesetben.
Szerk: úgy olvasom, hogy garis. Nos, akkor nem marad más...szerintem is nyugodtan visszaviheted.
-
chester91
senior tag
válasz
rooland #1831 üzenetére
Elvileg mindegyik tápon van egy "bontatlanságot" igazoló papír, ami felszakad, ha felnyitod (én éppen tegnap hajnal 1-2 körül szentségtelenítettem meg a sajátomat), szóval nyitás --> garanciavesztés. Érdemes visszavinned, ha garis. Ha nem érdekel túlzottan, gond nélkül felnyitod, ott látod milyen csatlakozója van (2 pin, 3 pin, hozzáforrasztott, ...). Ha kell, beszerzel átalakítót. Aki tudja, hogyan néznek ki belül, meg is tudja mondani, hogy mire számíts.
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen házat vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Asztalos klub
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
- Akcio! Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X OC Videokártya!
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest