- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
-
LOGOUT
Ismert ventilátor gyártók termékeinek adatlapjai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
Annyi hátulütője lehet az írásodnak, hogy a jelek szerint te sem használtad a Google-keresőt, így azután úgy tűnik, fogalmad sincs az önkenő, szinterezett bronzperselyes csapágyakról. Meg arról sem, hogy gyárilag miért nem kell kenni őket.
Nem új a dolog ugye, hogy eredetileg olaj "féleség" ami keni a tengelyt, perselyt. Miért az? mert állandóan visszafolyik
Szerintem inkább azért, mert vákuumban, magas nyomáson és hőmérsékleten, jól lehet telíteni a porkohászati eljárással készült, porózus perselyt ásványolajjal. Zsírral ezt nem nagyon tudnád megtenni, ennek pedig semmi köze a visszafolyáshoz. Az olaj különben is inkább kiverődésre hajlamos, szerintem. Főleg, amit utólag raksz bele. Ami gyárilag szivárog ki a pórusokból, az hatékonyabb, elvileg.
Amikor meg már annyira kopott, hogy kenéssel kell kísérletezni, már úgyis mindegy neki, de szerintem valamivel hatékonyabb a zsír, mert nem verődik ki, jobban megmarad.
Valamikor dolgoztam audioszervizben, voltak még akkoriban Tesla lemezjátszók, bolygókerekes meghajtással, szintén bronzperselyes. Köztudott volt, hogy olajjal ne kenegessük, mert hamarosan visszahozza az ügyfél, akár pár nap után is, mert az olajtól megszorul. Megszívta magát olajjal, vagy nem tudni, mi kínja volt, de tényleg be tudott állni rendesen. Csak a zsír volt jó neki.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Konteó topic
- Battlefield 6
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Haditechnika, harcászat
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- További aktív témák...
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Eladó Lian li Uni fan sl wireless 120
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Corsair iCUE SP120 RGB PC ventilátor 120mm PWM INGYEN FOXPOST
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 256GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Bomba ár! Asus X540YA - AMD A8 I 8GB I 512SSD I Radeon I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2045, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest