- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Egy döntés története, avagy az S24 FE Pro és kontra érvei!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Saját tapasztalatok alapján: otthonautomatizálás védelme áramkimaradások ellen
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A KOReader ebook olvasó program
- Érdekes történések a hardveraprón...(külön szám)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Muréna
őstag
Sziasztok!
el tudna valaki látni fotózási tanácsokkal? (makró,mesterséges fény,természetes fény, ésatöbbi)
Egy Fuji A610 gépem van
Az-X: -
Az-X
őstag
Köszi, ezt a progit is meglesem... a kép amit belinkeltél állati jó szerintem (kár, hogy bal alul mocorogtak a bokrok, perse ez nem a Te hibád
). A HDR-rel is most kezdtem ismerkedi. Egy bárpult fotózásánál ami hátul tükörrel volt borítva. Természetesen vele szemben ablak, szép kis függönnyel ami csutkára kiégett. 5 képből (-2 -1 0 +1 +2) elég jó kis kép kerekedett.
-
Az-X
őstag
válasz
Hydra SR #2093 üzenetére
Ehhe... igazad van... 20-as állásban volt az obi.... tépem a hajam
Nagyon ritkán szoktam koppra 20-on használni, nem tudom most hogyan történt. Nyitott blendével csak akkor fotózok ha feltétlen szűkséges, a jelenleg szóban forgó panorámát is f8-cal készítettem. Polár illetve napellenző nem volt, mert beltérben fotóztam, de jó hogy mondod a polárt mert a következő egy kültéri panoráma lesz és ott biztos nem jutott volna eszembe levenni a polárt
-
Allien
veterán
A PS-ben még nem próbálkoztam panorámát össze rakni. Valszeg azért, mert erre már régóta a Panorama Factory nevü progit használom, ami mellékessen magyarul is tud. Ha álványról csinálod, akkor ez a progi tökéletes, még full automatikussan is (a torzitásokat is korrigálja). Ha mégis gond van, mert pl kézből készül a sorozat, akkor is megpróbálkozik vele, de lehet segíteni is, manuálissan is lehet neki támpontokat adni, és utánna, az esetek nagy részében szintén jól megoldja a helyzetet.
Ezt is ezzel a progival készítettem (a hdr részt persze nem). Az most mellékes, hogy maga a kép kinek mennyire tetszik/nemtetszik.
[link]
[Szerkesztve] -
Hydra SR
addikt
Másik lehetőség: icipicit belezoomolsz és máris csökken, esetleg teljesen eltűnik a vignettálás. Szűrőket sem érdemes használni mert azok is növelik, a polár a legkritikusabb mert az másképp sötétíti az eget ha másfelé fordítod a gépet. És persze ha csutkára nyitott blendével fotózol, az sem az igazi, más szempontból sem. Napellenző szintén okozhat ilyet főleg ha nem kifejezetten erre az obira gyártottat használsz. Nagylátóval más problémák is lehetnek a sötétedésen kívül: a széleken torzíthat és ahogy fordulsz, az egyik képen az egyik irányba görbíti ugyanazt a területet, a következőn meg pont fordítva. Egy szintig megoldják a panorámaprogramok és pluginek ezt a problémát de nagyon nagy torzítással már nem mindegyik tud mit kezdeni.
-
pitman
őstag
A jelenséget valószínűleg az objektív vignettálása okozza, már ha a képeket azonos expozícióval (rekesz, záridő), színhőmérséklettel követted el. Meg kellene nézni, hogy az objektív ilyen szempontból miylen rekeszértéknél teljesít a legjobban és ott használni, így kisebb utómunkára lesz majd szükség.
Az összefűzésre az említett hugin jó megoldás lehet, esetlegesen ki lehet próbálni hozzá az enblend vagy smartblend programokat is (most fejből nem emlékszem, hogy melyiket támogatja, de ezek önállóan is futtathatók), melyek pont az említett feladatot végzik el az összefűzés során. -
Az-X
őstag
Volna egy kis problémám. Egy panoráma képet szeretnék készíteni, a képek meg is vannak, PS CS3 össze is illeszti őket, de a találkozásoknál árnyalat beli különbségek vannak. Valami olyasmiből adódhat, hogy a széleinél sötétebbek a képek. Mielőtt azt mondanátok, hogy szar az objektívem... egy Tokina AT-X Pro 20-35/2,8-assal lőttem a kockákat, a gép alatta egy Nikon D80.
-
Hydra SR
addikt
válasz
D4rkm4n #2086 üzenetére
Szvsz TIF-be akkor érdemes konvertálni, ha akarsz még vele valamit csinálni mielőtt JPEG lesz belőle, vagy profi módon akarod nyomtatni erre alkalmas fotónyomtatóval.
A Canon szoftvere egyébként egész korrekt, nem csinál zűrt a rendszerrel sem és használható is. Biztos nem a legjobb de használható. -
D4rkm4n
őstag
Na sikerült a mutatvány. Köszönet a segítségért!
Először a géphez kapott szoftverrel konvertáltam TIFF-be, majd Irfanview-val JPEG-be. -
NwL
tag
Üdv!
3 napja vettem egy Fuji S6500FD gépet, és még elég amatőr vagyok a témában.
Nem tud valaki egy olyan oldalt ahol, (lehetőleg magyar nyelven, bár elboldogulok az angollal is valamennyire) egy kicsit mélyebben bele tudnék merülni a részletekbe? Vagy esetleg egy E-bookot? THX
Ez az első fényképezőgépem: Mi a véleményetek róla?
70k-ért vettem félévesen, 512XD kártyával, 2 garnitúra akksival(8dbAA2700mAh)+töltővel, táskával, álvánnyal, sky lencsével. Kitűnő állapotban.
Most koplalok két hónapig biztos, de remélem megérte...
Eddig pozitív tapasztalataim vannak a géppel kapcsolatban, bár a jpg mosása néha zavar. Ez mondjuk nem ért meglepetésként, olvasgattam azért róla. Kérdésem: Ehhez nem lehet valami firmware frissítést leszedni?Hátha...
Ami még zavaró, a manuális fókusz az valahogy nem igazán manuális. Legalábbis nem olyan, mint amit vártam. Inkább az auto fókusz finomhangolójának hívnám. Vagy csak én nem tudok valamiről? Pedig csak teljes manuállis beállításokat használok mindenben.
Már raktam pár fotót fel a netre, esetleg ha valkinek van valami építő jellegű kritikája a fotókra, akkor azt szívesen veném. Lehet, hogy ''tucatfotók'' de még csak 3 napja van gépemEzek az alapok...
[link] -
Jeannie
senior tag
válasz
D4rkm4n #2077 üzenetére
Elvileg kellett hogy kapjál Canonos képnézegetős szoftvert a géphez, ami kezel, konvertál és feldolgoz RAW formátumot, nem kell ehhez PS plugin. Asszem Digital Photo Professionelnek hívják vagy ilyesmi. Beállítgatsz mindent ahogy neked tetszik, elmented .tif-be és voilá'
-
werttzui
addikt
válasz
D4rkm4n #2079 üzenetére
A photoshop camera raw nevű pluginja fogja megnyitni a raw-ot autómatikusan és ott lesz ezer beállítási lehetőség de akár dng-be is mentheted további alakítási célból ill ha már mentetted tiff-be akkor ott további effekteket tehetsz rá jobb ha ott csinálod mintha a jpeggel szarakodnál tehát vagy tiff-be vagy dng-be mentsd a fájlt aztán lehet még tovább alakítgatni.
-
Hydra SR
addikt
válasz
D4rkm4n #2075 üzenetére
A lényege röviden: RAW-ban a gép rögzíti a szenzor képpontjainak feszültségszintjeit majd veszteségmentesen tömöríti. Ezáltal jónéhány beállítást nem kell előre meghatároznod, ráérsz később eldönteni. Nagyobb a színmélysége, nem korrigál szoftveresen semmit visszavonhatatlanul, még zajszűés sincs. Viszont az még nem kép, csak az előhívatlan negatív digitális megfelelője. A végeredmény nagy részben az utómunkán múlik. Többet lehet belőle kihozni mint JPEG-ből de van vele macera.
Ha konkrétabb kérdésed van, szívesen válaszolok még de az egészet elmesélni azért nem akarom -
D4rkm4n
őstag
Valaki hozzáértő egy kicsit mesélhetne nekem a RAW képek kezeléséről. Kicsit belekeveredtem.
-
ruan
tag
válasz
Bencom ™ #2073 üzenetére
igen, vannak témák mikor rövid záridővel kell fotózni este, de sztem látványos képeket lehet készíteni így, hogy csak az autók lámpájának a csíkja látszik piros és sárga, az emberek szellemeknek hatnak..., izgalmasabb sztem mintha a képen minden meg lenne , fagyasztva, sőt néha előny, pl épületfotózásnál a zavaró egyéneket eltüntetheted...
in my oppinion
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ruan
tag
Még egy tipp, ha este fotózol fényeket, azt tedd szűk rekesszel pl.:5, 8, 11, természetesen így hosszab záridő kell, állvány nem árt, és így a fények ''szúrni'' fognak.
-
ruan
tag
válasz
Szten Márs #2068 üzenetére
Igen így értettem, köszi
-
Szten Márs
nagyúr
-
ruan
tag
Sziasztok
Szeretnétek egy trükköt megosztani veletek, remélem valakinek még újdonság lesz.
Tehát mindig is tetszett ahogy a tükörreflexes elmossa a hátteret, így jobban kiemeli a témát, hasonlót érhetsz el ha a témát távolabról rázoomolva készíted a képet, így jobban elmosódik a háttér, minnél jobban rázoomolsz annál inkább. Persze a bemozdulás elkerülése végett gyorsabb záridővel kell exponálni, tehát a sok fény nem hátrány, ebben az esetben.
Nekem egy bizti őr mutatta a trükköt, és elámultam mikor hazaérve monitoron megnéztem a képeimet, jobbak lettek.
[Szerkesztve] -
nemdavid
tag
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat!
Ezek szerint ismételten nem ezt a paramétert kell előnyben részesíteni a gépem kiválasztásakor. Érdekes ezek ellenére, hogy majd minden Canon-on létezik ez a 100 alatti ISO. -
Notes
senior tag
A digitális gépeknél az ISO gyakorlatilag az analóg jel erősítésének mértéke. Szal ha 100 helyett 60-at állítasz be akkor elméletileg kevesebb lesz a képzaj, de tapasztalatom szerint a 60 és 100 közti különbség gyakoraltilag észrevehetetlen. Mondjuk a tapasztalatom még nem túl nagy.
-
Szten Márs
nagyúr
Hihetetlenül reprezentatív minta az a 3 gép....
Ebből talán nem kéne általánosítást levonni, és főleg nem másoknak osztani az észt, amit így szereztél (kikombináltál...)
A zaj kismillió dologtól függ, de a névlegesen legalacsonyabb ISO speciel nincs köztük... A 3 gépnél, amin sikerült ezt ''vizsgálnod'' is egyéb okok játszottak a zajosodás különböző mértékében.
adik: A 6 megapixeles 1,5 croppos Sony CCD-nél, ami van a Nikon D70/D50-ben, meg Pentax K100D/110D-kben, meg ki tudja még hol, is megcsinálta az egyik gyártó, hogy ISO100-al kezdődjön, és ott is zajosabb lett az ISO100, mint a 200, mert nem az a tényleges default. De már én sem emlékszem, hogy melyiknél volt ez, lehet öregszem
[Szerkesztve] -
1010
őstag
válasz
Szten Márs #2059 üzenetére
én a saját tapasztalataimat montam el
3 gép között mi volt az életben -
adik
őstag
Arról nem beszélve, hogy van olyan (mittoménmá hol olvastam, kába vagyok), hogy az iso50-64 az megintcsak eg digitálisan keltett valami, és - pl - iso 100 a default. Ilyetén formán előáll az, hogy iso 50-64-80 csak zanzásabb, mint a 100...
-
Szten Márs
nagyúr
-
1010
őstag
válasz
Szten Márs #2057 üzenetére
de arra
csak azt mondom hogy nem véletlenül van 50 és valhol nincs mert már nem kell -
Szten Márs
nagyúr
Ömmööö.... ugye véletlenül sem arra gondolsz, hogy azok a gépek, amiknek az érzékenysége ISO-50-nél, vagy 64-nél kezdődik, azok alacsonyabb ISO-nál kezdenek el feltűnően zajosodni, mint azok, amiké ISO-100-nál....
Remélem, hogy nem.
Amúgy van még olyan topic, amiben nem szóltak rád, hogy legalább tegyél úgy, mint aki tud helyesen írni? -
-
nemdavid
tag
Üdv!
Érdemes olyan kompakt digitális gépet választani, ami tud ISO 100 alatti érzékenységet?
Vagy nem számottevő a különbség az alacsonyabb értéken? -
Bencom ™
őstag
ajaj, háború azért ne legyen, ez nem a ring topic!
-
1010
őstag
válasz
Szten Márs #2051 üzenetére
[link]
valóban 2x ezés és igazábol 800mm csak
[Szerkesztve] -
adik
őstag
akármein tükrös gépet én egy kompaktal is jobbat csinálok mint te vala fogsz bármien profgi géppel.
Nem konkrétan neked írom, csak megragadom az alkalmot, hogy elmondjam, mert valamiért itt fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy aki ért a fotózáshoz, az valóban akármilyen gagyi kompakttal jobb képet fog készíteni, mint egy olyan, aki nem ért a fotózáshoz, akármilyen tükrössel. Ugyanis amit a felhasználók java része még mindig nem értékel: a kompozíció és a mondanivaló. A képnek csak egy része a minőség, nagyobb része, hogy mi van rajta. Attól jó egy kép, amit ábrázol, és amilyen módon ábrázolja, nem attól, hogy alacsony a képzaj, és nem látszik rajta kromatikus abberáció. Fontos az is, de az én értékrendemben nem az a jó kép, aminek brilliáns képminősége van, hanem az, ami szól valamiről.
szerk: lemaradt: IMHO, IMHO, VÉLEMÉNY, NEM TÁMADÁS, NEM BÁNTÁS, NEM MEGSÉRTŐDNI. köszi
[Szerkesztve] -
csiga997
őstag
válasz
Szten Márs #2048 üzenetére
...arról nem is beszélve, hogy kisfilmesen senki nem gyárt 1600mm-es objektívet.
Még a pentax se.
-
Szten Márs
nagyúr
''amugy is utálom a nikont''
Ez tényleg ütős érv
A következő pár gondolatod kissé mintha csapongana, nem igazán tiszta úgymond
''csak monadni akartam náhány szót olyannak aki nem érta hozzá annyira''
Na, pont ezért kéne korrekt, megalapozott dolgokat mondani ugyebár
''amugy meg lehet versenyezni ki veszi olcsobban az 1600mm-t''
Nem ismerem az 1600mm-es árakat, nem is érdekel, és valószínűleg az emberek döntő többsége nem fog 1600mm-en fotózgatni, szóval aligha a márka generel árának jó mérője ez, szal...
A helyesírásra meg kicsit kéne figyelned, mert így eléggé rosszul olvasható. -
1010
őstag
amugy is utálom a nikont
igen és rosszab a ccd eltolás de pentaxba az van
jol van naygobb felbontás
egyébként meglehett volna kérdezni a családtagot a gépről hogy magyarázza el mi hogy van, mit tud, hogy ez most jó gép, vagy mennyire szar esetleg a többiehez képest,pont a családba lehet kötetlenül erröl beszélgetni
vagy nem?
ameik család nem ien ott gond van.
és bocsánat hogy a tükröshöz érteni kell
jaaj mer biztosm ien paraszt vagyok aki ultra kopaktal fénképez és annyira szar hogy mindig mellé fókuszál
és azt hiszem hogy a tükröst csak nyomni kell és feltétlenül jó képet csinál
ugyan már! a következő az lesz hogy:kedves 1010 vehecc akármein tükrös gépet én egy kompaktal is jobbat csinálok mint te vala fogsz bármien profgi géppel.
csak monadni akartam náhány szót olyannak aki nem érta hozzá annyira
amugy meg lehet versenyezni ki veszi olcsobban az 1600mm-t
[Szerkesztve] -
Dtomi
őstag
válasz
Szten Márs #2044 üzenetére
jó kérdés. De neked nem áll az ajánlat... te már ismered az alapokat...
Ha hazaérek BP-ről írok privités ha érdekel + beszéljük.
-
Dtomi
őstag
Két eset van 1. amikor az okos ember hülyéskedik. 2. amikor ennek az ellenkezője történik. Ilyen hozzászólás után inkább kérdezned kéne még sokat a topicban. Van egy csomó Foto Mozaik újságom nagyon szép állapotban, nagyon érdekes cikkekkel, sokat lehet belőlük tanulni 100ft ért odaadom darabját ha kicsit mélyebben is akarsz a témával foglalkozni. Egyébként a nikon cuccok a legolcsóbbak de ezt ne mond senkinek.
-
Bencom ™
őstag
válasz
Szten Márs #2041 üzenetére
uhhhh....
ez most fájt
de legalább most már írtatok róla vmitthx
-
Szten Márs
nagyúr
''ennyi pénzést vehetett volna jobbat.''
Konkrétan mit és miért is jobb? Ez így semmi, legalább valamivel példázd és támaszd alá.
''a nikon megint kiadott egy készüléket mert kiadtak egyet,hogy le ne maradjanak.''
Aha, egyébként meg tényleg nem hozott semmi újítást a D70s-hez képest, ugye, csak úgy kiadták?Olyasmi meg, mint a pentaprizmás kereső a pentatükrös helyett, a 10 megapixeles Sony CCD a 6 megapixeles helyett, az új CCD-nek a nagyobb dinamika-átfogása, a 11 mezős AF az 5 mezős helyett, meg még fene tudja mi minden mintha nem arról árulkodna, hogy ''csak kiadták, mert muszáj volt''.... Azért hülyeségeket ne írjunk már ha lehet.
''elég drága hozza midnen mert nikon főleg a jobb obik mert azok már stabilizáltak''
Igen más márkánál a jobb, stabilizált obik ólcsóak mi, pl Canonnál?Ezen kívül lehet 3rd party obikat hozzá venni, mint Sigma, Tamron, akármicsoda...
''és nem a vázba van stabilizáló.''
Mint ahogy a legtöbb gépben nincs érzékelőeltoláson alapuló stabilizáció. Az objektív stabilizálása, különösen nagy gyújtótávolságoknál sokkal hatékonyabb módszer, ilyen egyszerű a dolog...
''tükrös tehát könyű vele sszép képeket csinálni.''
Tükrös - tehát érteni kell hozzá, és tudni, hogy mit is csinálunk, ha normális képeket akarunk vele készíteni. Egy kompakt lehet, hogy gondolkodik - pontosabban megpróbál gondolkodni - helyetted, egy tükörrefis nem fogja megtenni, ott neked kell tudni fotózni...
Szóval összességében majdnem egyetértek a hozzászólásoddal, de pont nem
[Szerkesztve] -
1010
őstag
válasz
Bencom ™ #2036 üzenetére
ennyi pénzést vehetett volna jobbat.
a nikon megint kiadott egy készüléket mert kiadtak egyet,hogy le ne maradjanak.
elég drága hozza midnen mert nikon főleg a jobb obik mert azok már stabilizáltak és nem a vázba van stabilizáló.
fél profi gép tehát kényelmes használni és minősége is jó
tükrös tehát könyű vele sszép képeket csinálni.
ennyi
ha te is venni karasz vehecc ettöl jobbat is ennyiért de ez már nem az én dolgom -
csiga997
őstag
válasz
KakaosCsirke #2037 üzenetére
Közepes ISO (400~800), fénymérés spottal a kivetített képre, -1 blende + vaku. Mivel minden bizonnyal így is lassú záridőket kapsz majd (1/10 körül) ezért jó sok képet kell készíteni, hogy legalább néhány elfogadhatóan éles legyen. Ha még mindig túlvilágítja a vaku a képet, akkor a vakuteljesítményből is vissza kell venni, és így tovább, iteratíven, aztán valami csak lesz..
-
KakaosCsirke
tag
Bolcs forumtagok, kerlek okitsatok!
Eloadast (amolyan ceges, marketinges) szeretnek lefenykepezni. Adott az alulvilagitott, esetlegesen befuggonyozott terem ahol az eloado egy projektor kepe mellett dumal, esetleg mutogat.
Sehogy sem sikerult egy epkezlab kepet osszehozni. Ha pofanvakuztam az eloadot (automata beallitasokkal), akkor a vaku elnyomta a projektor falrol visszaverodo fenyet, es a vetitett kep elegge olvashatatlanna es csunyava valt, de a kep tobbi resze nagyjabol rendben volt. Ha nem hasznaltam vakut akkor pedig a projektor kepe lett franko, viszont az eloado meg a terem sotet. Plafonra deritest nem probaltam, most jutott eszembe ezen hozzaszolas irasa kozben. Meg gondolkoztam igy utolag a szukblende + hosszu zarido + vaku kombinacioval, de probalni nem probaltam. Van esetleg valami egyeb otletetetek?
Koszi! -
Bencom ™
őstag
nem az én gépem, a tesómé, csak kiváncsi volta, hogy ha már kiadtak érte ilyen sokat, megérte e?
amúgy én használtam a gépet, pár perc alatt elkattintottam vagy 200 képet, nekem nagyon teccik, nagyon fasza, annak idején a fater nikon F60-asát kedveltem ennyire, csak hát az ugye analóg és nem lehetett vele csak úgy kattingatni... de ez a digi gép nagyon teccik... csak mivel én annyira azért nem értek hozzá, ezért kérdeztem, hogy itt hátha ért valaki, és szakértő szemmel, de magyarul el tudja mondani hogy jó e az e vagy nem e?
de néhány választ már kaptam, az a három link (főleg a legfelső) tanulságos volt -
drkbl
őstag
Néhány fotóstipp, vásárlástól kezelésig, angolul: [link]
-
Bencom ™
őstag
azaz! Nikkor, csak mivel én már mindent ilyen ''hogykellleírnihamásnyelvenvan'' fealingbe hallok, és leírva nem láttam, csak kimondva, és gonodltam hátha így kell leírni
thx
amúgy ez az az objektív, szóval így van kompletten a gép, így már tudtok vmit róla mondani úgy cakkumpakkcuccról? (angolul nem tudok, szal lécci az én nyelvemen)
[Szerkesztve] -
Bencom ™
őstag
válasz
Szten Márs #2026 üzenetére
igen, gondolom hogy rengeteg van de nem az enyém a gép meg nem is érdekel túl részletesen ,csak gonodltam hátha van közöttetek olyan aki történetesen olvasta ezeket és össze tudná foglalni kb egy mondatba (vagy max 10-be) hogy megéri e ez a kütyür, és hogy mik a főbb előnyei és hátrányai a hasonló kategóriákhoz képest?
[JÓSZÍVŰ]Persze mondhattam volna eleve azt, hogy így érdekelne a dolog, de nem csak visszaolvasni vagyok lusta kb 1000 oldalt, de pontosan leírni hogy mit akarok, erre is[JÓSZÍVŰ]
-
Szten Márs
nagyúr
válasz
Bencom ™ #2025 üzenetére
[GONOSZ]Egy kis visszaolvasás, utánanézés, valamint a megfelelő topic megtalálása mennyire számít nehéznek?
[/GONOSZ]
Mindent félretéve is kb 5 millió oldalnyi irodalom valamint vélemény van a gépről itt is PH-n és máshol is, írd be a Nikonos és a gépválasztós topicba a D80 szót. -
Bencom ™
őstag
válasz
Szten Márs #2022 üzenetére
nem tudom milyen objektívvel vette, de magának a gépnek a tudása milyen? mit tudtok róla?
Mert ugye az objektív csak egy dolog (igaz, a legfontosabb) de maga a szerkezet mennyire számít jónak? -
Bencom ™
őstag
hy!
tesóm most vett egy Nikon D80-at, objektívvel együtt (az nem tudom milyen) volt kb 270K forint... szerintetek megérte az árát?
Aki ismeri a típust mondhatna róla pár dolgot (előnyt, hátrányt, stb)
thx! -
parfum
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni. Kis Canon IXUS gépem a homokban landolt és az objektívje nem mozdul, biztos megtelt homoszemcsékkel, a nézegető múködik, de ha fényképezésre állítom, fekete lesz a kijelző, majd kikapcsol.Tudtok valami normális szervízt (Camera Kft.-ről csak rosszat hallottam) ahol esetleg kitisztítják? Gondolom nem fontos, hogy Canaon szervíz legyen, már nem is garanciális.
Előre is köszi. -
drkbl
őstag
A Fotomozaik 2006. júliusi számában van róla szó, 2 módszer van:
- azonos szöggel nem csak körben, de függőlegesen is elforgatva - halszemmel egyszerűbb
- Apple QuickTime módszer, 6 felvételből kockapanoráma összeállítása
A következő számban vannak a szoftverek, kevés tud gömböt emlékeim szerint. -
lesaux
veterán
Gömbpanorámát hogy kell csinálni? Rákeresgéltettem a barátommal is, de csak reklámot talált.
-
BEE
addikt
válasz
rauschie #2010 üzenetére
Amerikai éjszakának hívják, nem szűrő, hanem megvilágítási fogás.
Az előteret, főtémát vakuval jobban megvilágítod mint a hátteret és készen is vagy.
Ha a hátteret 2fényértékkel alexpózod, akkor már hatásos a látvány.
Biztosan láttál már makrót, amin a háttér sötét vagy fekete.
Na az ugyanez a hatás.
BEE -
rauschie
senior tag
több olyan képet láttam már amit napfényben készitetek, mégis az egész éjszakai hatást keltett, nemtudom tudja-e valaki mire gondolok, namost a kérdésem hogy egy ient kb hány fényétékkel kell alulexponálni hogy a hétágra sütő napocskából szolid holdacska legyen?
-
Allien
veterán
válasz
Latissimus Dorsi #2005 üzenetére
[link]
Ez egy online help. ''Berakod'' a képet, és az oldalsó piros nyilakkal tudod állítgatni, hogy hol legyen a vágás (elötte Golden Mean-t bejelölni). Aztán PS-ben könyebben meg tudod vágni. -
MUŁĐER
addikt
Cokin filtereket használt már valaki? Olvasgattam róluk,és jónak tűnnek,de nem pontosan vágom hogy hogy s mint van az egész.
-
adik
őstag
[link]
bocsi, hogy egy másik fórumot propagálok, de erre azért érdemes vetni egy pillantást...
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- AliExpress tapasztalatok
- 3D nyomtatás
- EAFC 25
- Házimozi haladó szinten
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ZIDOO médialejátszók
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...