Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Narxis

nagyúr

válasz b0bcat #4126 üzenetére

Lehet, hogy írtam már itt, kiválasztottam a városban a legjobbra értékelt nyelviskolát, nem is volt drága a többihez mérten, sok értékelés volt Google-en és facebook-on is ahol 5 csillagot adtak és írták, hogy milyen jól érezték magukat. Kitöltöttem a szintfelmérőt és betettek német B1 induló csoportba, voltunk kb. hatan vagy heten velem együtt. A tanár egy 25 éves nő volt. Meg kellett venni egy könyvet, munkafüzettel együtt és ebben haladtunk óráról-órára, ha volt valami nehezebb rész, akkor azt próbálta elmagyarázni a tanár, de a lényeg, hogy keveset beszéltünk, ez volt az egyik problémám, voltak ugyan szituációs gyakorlatok de a többiek nálam is rosszabbul tudtak németül így hebegés-makogás volt az egész. Jókat nevetgéltünk néha de heti 2x3 órából szerintem többet ki lehetett volna hozni. A könyv is ez a nagyon modern játékos tanulásos feladatokkal volt tele, szerintem inkább középiskolásoknak való mint felnőtteknek mert nyilván azért volt így megszerkesztve, hogy a figyelmet fenntartsa, ne legyen unalmas a tinédzsereknek de így meg a feladatok fele túl könnyű volt. Többet ér a magántanár szerintem de persze ott is lehet negatív tapasztalat. Szóval lényeg szerintem a tanár se volt jó, ez valami másodállás volt neki mert valahol tanított, szerintem fáradtan jött, kellő tapasztalata se volt, a könyv se volt jó és keveset tudtunk beszélni.

Új hozzászólás Aktív témák