Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BonFire

veterán

válasz cigam #3418 üzenetére

"Szerintem 2 malomban örlünk."

Szerintem meg nem. Azokat a szavakat kell szervezett keretben tanulni, ami benne van egy tananyagan, amely tananyag egyaránt fejleszti a

• szókincset
    • írást
    • olvasást
    • nyelvtant
    • hallott szövegértést
    • beszédet
    • kiejtést

Nincs értelme egyiket önkényesen kiragadni a 7-ből, és erre ráfeszülni. Hiszen te már ott tartasz, hogy 4000-5000 alapvető szót akarsz megtanulni, holott a szótanulás fokozatosan megy párhuzamosan az összes többi készséged egyidejű fejlesztésével is. Az 5000 szó, az már kb. B2, és jelenleg az A0-nál tartunk.

Arról is volt szó, hogy kell egy stratégia, mielőtt bárminek is nekifognánk. A te stratégiád az, hogy előbb megtanulsz 5000 szót, aztán jöhet a többi. Arra próbáltam felhívni a figyelmedet, hogy ez a stratégia rossz. Előbb egy jó stratégiát kell kitalálni. Azt mondtad, téged nem érdekel a stratégia, mert nincs célod a nyelvvel, aztán kiderült, hogy mégis van.

Tehát ha van, akkor mindenképp kell stratégia. Jó stratégia.

De amúgy éntőlem annyi időt pocsékolsz el az életedből, amennyi neked tetszik. Csak azért tettem megjegyzést, mert rengeteg ilyen ember van, akik ilyen rossz stratégiák után könyvelik el, hogy nekik nincs "nyelvérzékük", és belőlük lesz az örök újrakezdő. Miért nem tanulsz más kárán? Mindenképpen a sajátodon akarsz? Tőlem rendben.

• philoxenia

MODERÁTOR

válasz cigam #3418 üzenetére

Szerintem a találékonyságon múlik leginkább, találékony ember, magabiztos tudással, többre megy ezer szóval, mint a szótanuló háromezerrel.
    Persze szerintem azért beszéltek kétfelé, mert Te (ha jól értettem) elsősorban angol szöveget szeretnél érteni, leginkább írásban, míg tanult kollégánk kommunikálni szeretne a nyelven leginkább. Szóban is, saját mondandóval is.

Új hozzászólás Aktív témák