Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Cseppino: Windows 11 25H2 frissítés – Újdonságok, AI-funkciók és rejtett beállítások.
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BonFire
veterán
"Szerintem 2 malomban örlünk."
Szerintem meg nem. Azokat a szavakat kell szervezett keretben tanulni, ami benne van egy tananyagan, amely tananyag egyaránt fejleszti a
• szókincset
• írást
• olvasást
• nyelvtant
• hallott szövegértést
• beszédet
• kiejtést
Nincs értelme egyiket önkényesen kiragadni a 7-ből, és erre ráfeszülni. Hiszen te már ott tartasz, hogy 4000-5000 alapvető szót akarsz megtanulni, holott a szótanulás fokozatosan megy párhuzamosan az összes többi készséged egyidejű fejlesztésével is. Az 5000 szó, az már kb. B2, és jelenleg az A0-nál tartunk.
Arról is volt szó, hogy kell egy stratégia, mielőtt bárminek is nekifognánk. A te stratégiád az, hogy előbb megtanulsz 5000 szót, aztán jöhet a többi. Arra próbáltam felhívni a figyelmedet, hogy ez a stratégia rossz. Előbb egy jó stratégiát kell kitalálni. Azt mondtad, téged nem érdekel a stratégia, mert nincs célod a nyelvvel, aztán kiderült, hogy mégis van.
Tehát ha van, akkor mindenképp kell stratégia. Jó stratégia.
De amúgy éntőlem annyi időt pocsékolsz el az életedből, amennyi neked tetszik. Csak azért tettem megjegyzést, mert rengeteg ilyen ember van, akik ilyen rossz stratégiák után könyvelik el, hogy nekik nincs "nyelvérzékük", és belőlük lesz az örök újrakezdő. Miért nem tanulsz más kárán? Mindenképpen a sajátodon akarsz? Tőlem rendben. -
philoxenia
MODERÁTOR
Szerintem a találékonyságon múlik leginkább, találékony ember, magabiztos tudással, többre megy ezer szóval, mint a szótanuló háromezerrel.
Persze szerintem azért beszéltek kétfelé, mert Te (ha jól értettem) elsősorban angol szöveget szeretnél érteni, leginkább írásban, míg tanult kollégánk kommunikálni szeretne a nyelven leginkább. Szóban is, saját mondandóval is.
Új hozzászólás Aktív témák
- X13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 135U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy Z Flip 6
- LG OLED 65C1 165CM OLED CSÚCS GAMER TV. GARANCIÁLIS 2027-ig!
- Eladó használt szép állapotú ASUS TUF Gaming F15 FX506HC-HN1135W Notebook Termékcsalád Asus TUF Gam
- Samsung Galaxy A36 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / BONTATLAN
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 9700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB SHARKOON RGB Slider ADATA 600W
- Samsung Galaxy Z Fold 6 Silver Shadow Hajlítható csúcstechnológia, AI extrákkal,2028. 01. 24
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage Shiva A-Data 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest