Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- MaxxDamage: -TongFang- Medion Erazer Beast 16 X1 - induló teszt így kora délután..."CB R23"
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szucsi
őstag
válasz
viharhozo
üzenetére
1-es fizetési fokozat (pályakezdő)
A - 59 600
B - 62 900
C - 65 200
D - 67 400
E - 78 400
F - 112 000
G - 117 700
H - 120 400
I - 134 400
J - 148 400
ebből az egyetemi a H = 120.400
középfokú nyv = bruttó 8500 ha jól rémlik
2 középfokú nyelvvizsga < 20.000
1 felsőfokú nyv = kb 18.000
1ff+1kf <30k
tehát ha a két nyelvvizsga közül az egyik felsőfokú, akkor is bruttó 150k alatt vagyunk. Az forintban < 100k nettó.
Hogy jön neked ki a 200k? Mi neked egy átlagos állami szerv?
ja, még egy: nyelvvizsgára csak akkor fizetnek, ha úgymond használod is a nyelvet a munkád során, a munkahely elbírálja, és jó eséllyel beint.
Mondjuk ezt nem értem hogy teheti, de több kollégám szop emiatt ''átlagos állami szerv''-nél.
[Szerkesztve] -
finest
addikt
válasz
viharhozo
üzenetére
Ezt több módon is értelmezhetjük. Lehet az ösztöndíj, de szerintem minden támogatást bele lehet vonni, pl. a fejkvótákat, amit az egyes hallgató képzésére az állam ráfordít.
A tandíj tulajdonképpen diszkriminálja azokat az oktatásból, akik nem tudják megfizetni. Ezért sérti az egyenlőséget. Még akkor is, ha meghitelezi az állam, mert ki tudja milyen feltételekkel adja a hitelt.
A tanulmányok után kivetett adó ennyiből nem sért senkit. Egy újabb adófajta és kész.
Más: Irtó sok az egyetemista, mondják itt sokan, nekem mégsem tűnik úgy, h az állam pénzén csupa új, korszerű egyetemünk lenne, amibe olyan marha sok pénzt invesztáltak volna. Pedig a sok egyetemistára költött adóforint csak indokolná... Az általános és a középiskolák állapotáról nem is beszélve.
Tekintettel erre a helyzetre tartom én nagyn furcsának ezt a javaslatot, amiről itt vitázgatunk. -
finest
addikt
válasz
viharhozo
üzenetére
Szerintem ezt QG-nek akartad linkelni, nem?
''..az oktatásban részesülők anyagi támogatásával valósítja meg'' Tehát megfinanszírozza az oktatást, h mindenki hozzáférhessen. Az iskola elvégzése után tanulmányokért kivetett adó nem sért alapjogot, az tény. Ezt én nem is vitattam.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Okos Otthon / Smart Home
- Mennyibe fog kerülni a Steam Machine?
- Exkluzív órák
- Hálózati / IP kamera
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgatós találkozó
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Steam Deck
- További aktív témák...
- LG UltraGear 32GQ85X-B felsőkategóriás LED Nano IPS Monitor eladó! 1440p 240Hz 1ms
- Getac ZX70 - Ütésálló tablet- Androidos - GPS /4G - Több darab érkezik - Új ára 580.000Ft
- ÚJ MSI CYBORG 15 A13VF - 15.6"FHD 144Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 4060 -3 év garancia
- Gamer PC- I5 14400F,RX 5700 XT 8GB,16GB RAM,512GB NVMe
- ASUS ROG ALLY Z1 EXTREME + AJÁNDÉKOK!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- magyar billentyűzet - 165 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 48GB RAM 4TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V14-IIL: i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest